Hyaluronzuur

Vullen van kleine zones

LIPPEN, OOGGROEVEN, WANGEN

Het tekort aan collageen in de diepere groeven en lippen kan makkelijk worden opgevuld met biologisch afbreekbare en (semi)-permanente vulmiddelen. Deze handige techniek biedt een onmiddellijke oplossing voor een volumetekort aan de lippen en de groeven rond de mond.

Even een woordje uitleg. Onder de opperhuid zit de lederhuid, een laag die voor de vaste structuur en de soepelheid van onze huid zorgt. Die lederhuid bestaat uit cellen (fibroblasten) die vezels aanmaken (collageen en elastine). De vezels zijn gefixeerd in een gelachtige substantie genaamd hyaluronzuur.

Het collageen geeft de vaste structuur, de elastine zorgt voor rekbaarheid, terwijl het hyaluronzuur verantwoordelijk is voor de volle sponsachtige en soepele textuur van het geheel. Tekort aan hyaluronzuur uit zich in een verlies aan volume (dunne lippen, groeven). Inspuitingen met sterk geconcentreerd hyaluronzuur (van de laatste generatie) vullen de lippen en de groeven onmiddellijk op. Na verloop van enkele maanden worden ze weer afgebroken. Voordeel is dat we een onmiddellijk resultaat krijgen zonder noemenswaardige zwelling.

GELAAT

Wanneer is dit iets voor mij?
 • Indien u vollere lippen wenst.
 • Indien u groeven heeft, vooral rond de mond.
 • Als u kiest voor een onmiddellijk resultaat.
Waar hou ik rekening mee als ik kies voor deze analyse?
 • Voor het hyaluronzuur is er geen allergietest nodig.
 • Indien u wenst kan u de verdovende crème aanbrengen 15 minuten voor de behandeling.
 • In principe kan u kort na de behandeling het werk hervatten.
 • Het is evenwel mogelijk dat u wat make-up gebruikt op de ingespoten zone.
 • Personen met gevoeligheid voor koortsblaasjes (herpes van de lip) nemen liefst aangepaste medicatie en dat voor of vlak na de inspuitingen voor lipvergroting.
Welk resultaat mag ik verwachten
 • Onmiddellijk na de inspuiting krijgt u vollere lippen, en zijn de groeven voller.
 • De moderne hyaluronzuren zorgen voor een langer aanhoudende correctie in vergelijking met die van vorige generaties. Bovendien is het resultaat meteen zichtbaar en is er weinig verlies na de inspuiting.
 • Deze biologisch afbreekbare vulmiddelen hebben een onmiddellijk maar tijdelijk resultaat; dit resultaat kan kort- of langdurend zijn en is afhankelijk van de persoonlijke huidstructuur en de biologische afbraak (gemiddeld 3 tot 6 maanden).
 • Permanente vulmiddelen hebben een langdurige oplossing, maar kennen ook vaak permanente bijwerkingen. Daarom gebruiken we ze liever niet.
 • Kleine ongemakken die gepaard gaan met het prikken, zoals de kans op een blauw vlekje, een beetje zwelling en roodheid is mogelijk.

Alle prijzen zijn in €, per spuit en steeds onder voorbehoud van consultatie.

Bij elke behandeling of medicament, zijn onvoorziene reacties mogelijk. Gelukkig zijn deze in de esthetiek, door het voorzichtig handelen in deze tak van de geneeskunde, meestal beperkt tot minder resultaat dan verwacht. Een vervolgbehandeling lost dit meestal probleemloos op. Al de diensten van Carpe Clinic zijn streng geselecteerd en zorgvuldig uitgevoerd door onze werknemers, om een maximaal resultaat te bekomen.

Jan Van Rijswijcklaan 162/1A
2020 Antwerpen

info@carpe.be
T +32 3 230 40 50