Legato II

LEGATO II

HET PLATFORM VOOR EEN PERFECTE HUID

Een onregelmatig huidreliëf vormt een zichtbare onderbreking van de huidoppervlakte. Acné-letsels kunnen na hun genezing putjes achterlaten. Littekens na operaties of ongevallen kunnen het reliëf verstoren. Tenslotte zijn bepaalde striemen duidelijker zichtbaar door hun onregelmatige huidreliëf.

Een verslapte huid is met klassieke middelen niet steeds te verhelpen. Zowel op het gelaat (ogen, wangen, hals) als op het lichaam (decolleté, armen, benen, handen, buik) kan de huid dun en verslapt zijn.

Melasma is een pigmentafwijking die als grote grillige bruine vlekken op het gelaat zichtbaar is, vooral op de bovenlip, de wangen en het voorhoofd. Melasma is vooral vervelend omdat het moeilijk met make up bedekt kan worden.

De LEGATO II van producent ALMA LASER is een platform dat melasma, acné, littekens en andere huidimperfecties aanpakt met MICROPLASMA en IMPACT ultrasound technologie.

De Microplasma is een kortstondige intense en gefocaliseerde vorm van “hitte” die zowel de huid kan opwarmen en aanspannen, als het reliëf en zijn pigment verpulveren waardoor de huid gladder en bleker wordt. Er zijn meerdere tips beschikbaar op de handstukken, hierdoor kan voor elke indicatie het correcte level van ablatie en thermische effect worden gekozen.

De Impact ultrasound technologie pompt via een akoestisch effect actieve bestanddelen tot diep in de huidcellen.

De LEGATO II is aangewezen vooral nuttig bij afwijkingen in de huidtextuur en -reliëf, melasma, huidspanning, striemen, littekens, keloïden, acné rosacea en diffuse roodheid.

GELAAT

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?
 • We starten met een reiniging, vervolgens brengen we de verdovende crème aan, en positioneren wij u onder de LED lamp. De LED voor de behandeling vermindert inflammatie en zorgt ervoor dat u minder reageert en nadien veel sneller regenereert.
 • Daarna gaan we over tot de fase van de MICROPLASMA technologie; met een fijne geautomatiseerde en ablatieve roller worden kleine gaatjes geprikt door de huidoppervlakte. Dit proces duurt een paar minuten en bestaat uit meerdere passages. Deze fase kan gevoelig zijn.
 • Bij de toegepaste melasma behandeling, brengen we vervolgens een medische crème aan, die aangepast is aan uw huidtype & huidafwijking. Het gaat hier om actieve medische crèmes, met hoog gedoseerde ingrediënten, zoals tretinoïne, hyaluronzuur of hydrokinone. Deze medische crème heeft een eerder afkoelend effect. Bij de andere toepassingen (oa bij de huidstructuur) kan er nog een opwarming van het weefsel worden toegevoegd, deze kan ook eerder gevoelig zijn.
 • Hierop volgt meteen de IMPACT ultrasound technologie. Deze medische crème wordt nu over de zone verdeeld en “ingepompt” dmv een kleine, automatische akoestische hamer, die minutenlang de crème bij wijze van spreken tot IN de cel duwt. Deze medische crème neemt u vervolgens mee, met een persoonlijke gebruiksaanwijzing, om de behandeling thuis verder te zetten (inbegrepen in de behandelprijs). De crème is voldoende als nabehandeling van minstens 3 legato behandelingen.
 • De behandeling wordt beëindigd met een sessie onder de LED. Na de behandeling adviseren wij u thuis verder te gaan met speciale aangepast crèmes.
Wanneer is dit iets voor mij?
 • Al wie beginnende ontsierende, kleine, oppervlakkige bloedvaten en pigmenten in de huid wil verwijderen.
 • Met de behandeling van pigmentatie en roodheid door laser, verbetert automatisch ook de huidspanning.
 • Zowel patiënten met een lichte als een donkere huidskleur krijgen een beter resultaat.
 • Ook voor de handen is deze behandeling aan te raden.
Waar hou ik rekening mee als ik kies voor deze analyse?
 • Hoewel deze laserbehandelingen de minst pijnlijke en zachtste behandelingswijze zijn, kan de laser voor sommige patiënten een licht prikkelend gevoel geven.
 • Door de warmteontwikkeling kan de behandelde plaats iets roder kleuren, maar deze trekt dezelfde dag weer weg. De paarse verkleuring is evenwel niet meer te zien en daardoor bent u niet langer langdurig werkonbekwaam.
 • Pigmentvlekken kunnen iets donkerder worden en een licht korstje vormen, dat na een paar dagen vervelt.
 • Voor een optimaal resultaat raden we u aan tot 12 dagen na de behandeling niet onbeschermd in de zon te komen.
 • Hou rekening met eventueel roodheid en / of zwelling
Welk resultaat mag ik verwachten
 • Reeds na de eerste behandeling, mag u een duidelijke verbetering verwachten. Onze huidtherapeute volgt u nauw op en na 2 of 3 behandelingen zien we duidelijk dat de huid verbleekt (bij melasma setting) of veel fijner van structuur wordt (bij de huidstructuur setting) en gladder aanvoelt.
 • Na elke behandeling verbetert uw huidspanning en de huid voelt strakker aan.
 • Aanvullende behandelingen thuis met toegepaste crèmes kunnen de huid indien gewenst nog verder verbleken of gladder en strakker maken.

Alle prijzen zijn in €, per zone en steeds onder voorbehoud van consultatie.

Bij elke behandeling of medicament, zijn onvoorziene reacties mogelijk. Gelukkig zijn deze in de esthetiek, door het voorzichtig handelen in deze tak van de geneeskunde, meestal beperkt tot minder resultaat dan verwacht. Een vervolgbehandeling lost dit meestal probleemloos op. Al de diensten van Carpe Clinic zijn streng geselecteerd en zorgvuldig uitgevoerd door onze werknemers, om een maximaal resultaat te bekomen.

Jan Van Rijswijcklaan 162/1A
2020 Antwerpen

info@carpe.be
T +32 3 230 40 50