PRP

PRP

VAMPIRE FACELIFT

Tijdens het ouder worden, vertraagt onze celdeling. In plaats van alle 28 dagen vernieuwen de cellen zich vanaf 40 jaar alleen nog circa alle 30 tot 40 dagen. Daardoor reduceert het aandeel van nieuwe cellen die voor een jonger uitzien zorgen. Ook het aantal ondersteunde vezels in het weefsel - collageen en elastine - neemt al vanaf jonge leeftijd af. De voortdurende op en afbouwprocessen verschuiven zich, totdat meer cellen afgebouwd dan nieuw geproduceerd worden. Uv-stralen en vrije radicalen, agressieve zuurstofverbindingen beschadigen de cellen additioneel. Met gevolg: het bindweefsel wordt zwakker, de huid minder elastisch en rimpels worden gevormd.

De PRP-facelift is een niet-chirurgische facelift voor het verjongen van de huid. Bij deze behandeling krijgt u injecties met uw eigen bloed. Vandaar de naam ‘vampier’ facelift. Een PRP-behandeling is huidverjonging van binnenuit. Het is een ideale behandeling voor iedereen die op een natuurlijke manier de textuur van het ‘éclat’ van de huid wil verbeteren. Een PRP-behandeling stimuleert de collageenaanmaak en gezonde weefselgroei in het lichaam, waardoor een natuurlijk huidverbeteringsproces in gang gezet wordt.

Ons bloedplasma (PRP) bevat actieve groeifactoren. De groeifactoren in het plasma stimuleren het lichaamseigen hyaluronzuur, collageen en elastine in de huid. Vooral collageen zorgt voor stevigheid en werkt daarmee preventief tegen huidveroudering.

Het resultaat is een gezondere, stevigere huid die er jonger en mooier uitziet. U kan dit effect verlengen door af en toe de stimulans te versterken door de therapie te herhalen, mits een 6 tot 8tal weken tussentijd.

We gebruiken PRP voor huidverbetering van je gezicht, hals, decolleté en handen. Het is uitermate geschikt voor volumeherstel van de huid en de behandeling van fijnere rimpels. Daarbij kan een algehele huidverbetering worden bereikt met verschillende injectietechnieken, zoals onder andere de meso en needling.

Een interessante bijkomende zone zijn de haren: een PRP behandeling in de hoofdhuid kan dof en futloos haar een boost geven: meer glans, vollere haardos, een gestimuleerde groeicyclus. Na de zwangerschap, of tijdens de wintermaanden zijn  een 3 tal behandelingen kunnen  Ook aan te raden aan mannen die (reeds op jongere leeftijd) last hebben van haarverlies: de haargroei kan gestimuleerd worden, ervoor zorgend dat de haar dos langer vol blijft.

Hoe gaat het in zijn werk?
 • We nemen een kleine hoeveelheid bloed af. Dit bloed wordt gecentrifugeerd, zodat alleen de verrijkte cellen of bloedplaatjes overblijven.
 • De artsen bij Carpe Clinic kunnen de bloedplaatjes eventueel gaan verrijken van vulmiddelen, en/of met aminozuren (eiwitten).
 • De bloedplaatjes worden dan onder huid ingebracht, hetzij per injectie, hetzij met een fijne canule, of dmv de needling techniek. De gekozen techniek hangt af van het beoogde resultaat.
 • Het verrijkte plasma gaat nu langzaam maar zeker voor een jongere, stevigere en strakkere huid zorgen. De behandeling is volledig veilig.
 • Het grote voordeel van een PRP-behandeling is dat u behandeld wordt met een lichaamseigen stof. Natuurlijker kan niet!
 • Kleine ongemakken die gepaard gaan met het prikken, zoals de kans op een blauwe vlekje, een beetje zwelling en roodheid is mogelijk.
Waarom verrijkt Carpe het bloedplasma met hyaluronzuur of aminozuren?
 • Aminozuren leveren de huid, de haren en de nagels essentiële stoffen die van binnenuit voeden. Op deze manier wordt het bindweefsel versterkt, de huid blijft zacht en elastisch, en wordt gestimuleerd.
 • Hierdoor worden de natuurlijke huidfuncties ondersteund, de cellen worden gestimuleerd om meer proteïnen zoals collageen en elastine te produceren.
 • Het vulmiddel gaat iets meer consistentie brengen in de materie, waardoor fijne lijntjes meteen ook kunnen aangepakt worden, zeker rond de ogen, een delicate zone die vaak veel baat heeft bij de PRP.
Wanneer is dit iets voor mij?
 • Dunne verslapte huid van wangen, hals, decolleté en handen
 • De dunne huid rond de ogen
 • Blauwe / bruine kringen rond de ogen
 • Verbetering van de huidkwaliteit algemeen

WAAROM BIJ CARPE?

Onthaalmedewerkers die elke dag met een glimlach voor u klaarstaan

Onthaalmedewerkers die elke dag met een glimlach voor u klaarstaan

Continue onderzoek in eigen R&D departement garandeert uw resultaat

Continue onderzoek in eigen R&D departement garandeert uw resultaat

Uw veiligheid en comfort primeren

Uw veiligheid en comfort primeren

Onze consulenten zijn huidexperten: zij beantwoorden al uw vragen van top tot teen

Onze consulenten zijn huidexperten: zij beantwoorden al uw vragen van top tot teen

Duidelijke prijzen en een gedetailleerde uitleg voor iedere behandeling

Duidelijke prijzen en een gedetailleerde uitleg voor iedere behandeling

Afspraak op korte termijn? Wij doen wat we kunnen om u snel verder te helpen

Afspraak op korte termijn? Wij doen wat we kunnen om u snel verder te helpen

Alle prijzen zijn in €, per spuit en steeds onder voorbehoud van consultatie.

Bij elke behandeling of medicament, zijn onvoorziene reacties mogelijk. Gelukkig zijn deze in de esthetiek, door het voorzichtig handelen in deze tak van de geneeskunde, meestal beperkt tot minder resultaat dan verwacht. Een vervolgbehandeling lost dit meestal probleemloos op. Al de diensten van Carpe Clinic zijn streng geselecteerd en zorgvuldig uitgevoerd door onze werknemers, om een maximaal resultaat te bekomen.

Jan Van Rijswijcklaan 162/1A
2020 Antwerpen

info@carpe.be
T +32 3 230 40 50