Definitieve Medische Laserontharing

Definitieve Medische Laserontharing

PERMANENTE VERWIJDERING VAN ONGEWENST HAAR

De permanente verwijdering van ongewenst haar is de wens van velen. Scheren en harsen bieden helaas maar een tijdelijke oplossing omdat ze de haarwortels niet vernietigen. Bovendien hebben ze vervelende nevenwerkingen zoals irritatie, ingegroeide haartjes en hergroei op de meest ongewenste momenten. Met de komst van de ontharingslasers eind 1990-er jaren begon de droom van ‘permanent haarvij’ werkelijkheid te worden.

Voordelen van MLO bij CARPE:

 • Gespecialiseerde lasertherapeute onder begeleiding van een arts.
 • Trichoscan: meet de evolutie van het haarverlies en het dunner worden van de haren.
 • Medische opvolging door middel van bloedonderzoek.
 • Top kwaliteit toestellen: NDYag Fotona & Soprano Ice
 • MLO is pijnloos en geschikt voor alle huids- en haarkleuren.
 • MLO is het hele jaar door mogelijk, ook tijdens de zomermaanden.

Helaas hadden lasersystemen tot nu toe een relatief korte golflengte waardoor ze niet steeds tot op het niveau van de haarwortel konden doordringen. De haartjes vielen wel uit, maar de wortel bleef ongeschonden met gevolg dat de haartjes na enige tijd terug groeien en het permanent karakter van de ontharing laat op zich wachten.

Volgende problemen bleven tot nu toe zonder oplossing:

 • Diepere haarwortels vooral aan de rug van mannen ontsnappen aan de kortere laserstralen.
 • Donkere huidtypes en zongebruinde huiden zijn gevoelig voor kortere golflengten en kunnen moeilijk de laserstralen aan zonder te verbranden.
 • Grote zones die een grotere laseropppervlakte nodig hebben duren te lang voor de kleine koppen van de ontharingslasers.
 • Ultra fijne haartjes die een zeer korte pulstijd nodig hebben ontsnappen aan de klassieke ontharingslasers.
 • De pijn sensatie kan nog meer verzacht worden door een betere koeling.

Laserontharing is pas echt doeltreffend als de stralen DIEP tot in het haarfollikel (lees haarwortel) doordringen met voldoende energie om deze wortel te vernietigen.

De evolutie van de ontharingslasers
De Robijnlaser was de eerste ontharingslaser met een golflengte van 694 nm al snel gevolgd door de Flitslichten met een golflengte van 600 nm tot 650 nm en de Alexandrietlaser met 755 nm. Na het millennium kwamen de Diodelasers op de markt met een golflengte van 810 nm en een gekoelde laserkop. Deze iets langere golflengte werd al snel uitgeroepen tot de ‘Golden standard’ in laserontharing.  Helaas behandelen al deze systemen vooral kandidaten met donkere haren van een gemiddelde diepte op een lichte huid. Te diepe haren, zoals op de rug van mannen of aan de bikini van vrouwen, en donkere huidtypen ontsnappen vaak aan deze golflengten die te kort zijn om tot in de diepste haarwortel te dringen.

Met de komst van de Medische Nd Yag laser 1064 nm, de langste golflengte in de ontharingslasers,  kan deze belangrijke groep eveneens van een permanente ontharing genieten. Zorgeloos haarvrij zijn is binnen ieders bereik nu.

HAAR

Welk resultaat mag ik verwachten
 • Ongeveer 10 tot 14 dagen vallen de haartjes uit. Dit is niet noodzakelijk voor het resultaat, maar komt vaak voor.
 • De behandeling dient gemiddeld 6x tot 8x herhaald te worden, afhankelijk van de persoonlijke haargroei en cyclus. Deze info krijgt u tijdens uw persoonlijke consultatie.
 • Deze behandeling kent geen vervelende bijverschijnselen.
 • Donkere huidtypen die nooit eerder behandeld konden worden, hebben voor het eerst resultaat met de definitieve medische laserontharing, evenals de echt blonde haren krijgen hier een gerichte verbetering.

Alle prijzen zijn in €, per zone en steeds onder voorbehoud van consultatie.

Bij elke behandeling of medicament, zijn onvoorziene reacties mogelijk. Gelukkig zijn deze in de esthetiek, door het voorzichtig handelen in deze tak van de geneeskunde, meestal beperkt tot minder resultaat dan verwacht. Een vervolgbehandeling lost dit meestal probleemloos op. Al de diensten van Carpe Clinic zijn streng geselecteerd en zorgvuldig uitgevoerd door onze werknemers, om een maximaal resultaat te bekomen.

Jan Van Rijswijcklaan 162/1A
2020 Antwerpen

info@carpe.be
T +32 3 230 40 50