Bodyshaping

bodyshaping

EEN STRAK EN SLANK SILHOUET

CARPE Clinic combineert de beste therapieën in afslanking en cellulitisbehandelingen, met als doel een nog efficiëntere, gerichte en snellere oplossing te bieden. Zo wordt de situatie niet op één manier maar wel op verschillende manieren benaderd. Tijdens elke consult met de lichaamstherapeut wordt er gekeken welk probleem zich momenteel op de voorgrond situeert: welk type van plaatselijke vetophoping, welke type van cellulitis, en de mate van huidverslapping. Dit zal dus een zeer individuele aanpak zijn, een plan op maat, waar we bij elke sessie nog eens evalueren wat de volgende stap is. 

Om een topresultaat te bekomen, snel en efficiënt, is gericht combineren de beste aanpak:

  • de volledige zone wordt aangepakt, omdat elke therapie zijn voordelen heeft en de eventuele beperkingen van de vorige therapie opheft.
  • elke fase in de therapie versterkt de volgende. Bijvoorbeeld: de afgezwakte vetcellen worden door de volgende fase makkelijker vernietigd of we kunnen een sessie huidversteviging inplannen na een volumeverlies. Ook cellulitis wordt op meerdere manieren aangepakt: andere prikkels zorgen voor sneller resultaat. 

Met andere woorden: de behandelingen zijn in balans en zijn uw garantie op beste resultaat. Hierdoor zijn minder sessies nodig en is het resultaat sneller merkbaar: een totaalaanpak voor uw shape. 

LICHAAM

Waar hou ik rekening mee als ik voor deze behandelingstechnieken?
  • Een consult is aangewezen om te evalueren of u voor deze behandeling in aanmerking komt, en om uw behandelplan op te stellen, iedereen krijgt zijn/haar eigen individuele behandelplan.
  • Er is absoluut geen hersteltijd na de procedure. U kan uw normale activiteiten gewoon hervatten op de dag van uw behandeling, inclusief werk of fysieke activiteiten.
  • Gelieve op voorhand uw piercings te verwijderen.
Welk resultaat mag ik verwachten?
  • Er zijn meestal 3 tot 5 behandelingen nodig voor dezelfde zone, dit met een tussentijd van 4 weken. Het resultaat is snel merkbaar, en meestal vanaf de 1ste behandeling ziet u duidelijke verbetering.
  • Bij de HIFU is meestal 1 tot 2 behandeling voldoende (afh van de startsituatie en van het resultaat dat men wil bekomen)
Wat moet ik doen na de behandeling?

EEN OVERZICHT

Elk van de volgende behandelingen is een staaltje van de modernste technologie:

WARMTE door Radiofrequentie RF
Het weefsel, dat bestaat uit vetcellen, talgklieren en diepere vochtrijke huidlagen. Radiofrequentie warmt deze diepe weefsels op tot meer dan 42 graden terwijl de opperhuid gekoeld blijft. Het vet smelt hierdoor weg. Overtollige afvalstoffen worden afgevoerd via de lymfebanen en via de urine. We kunnen de RF hanteren als opwarming om daarna een ‘’ shock ‘’ effect te creëren als we bijvoorbeeld erna een koelingstechnologie gaan hanteren (ultra cool ) en dan vooral op het vet gaan werken dat wordt bevroren. Maar RF kan ook met andere handstukken gebruikt worden om de huid te verstevigen, en bepaalde huidstructuren te verbeteren.

ULTRA COOL door lipocontouring met de Coolerfit technologie
Deze geavanceerde koelingstechnologie elimineert enkel de vetcellen via een natuurlijk en geleidelijk proces dat de huid niet beschadigt. Onderzoek heeft aangetoond dat vetcellen van nature kwetsbaarder zijn voor de effecten van koude dan de omliggende weefsels. Vetcellen kunnen zo op een veilige manier geëlimineerd worden. Het selectieve effect treedt op omdat vetcellen kristalliseren bij een temperatuur onder het vriespunt van waterhoudende cellen. Zo kan lipocontouring enkel de vetcellen aantasten terwijl de huid, spieren en zenuwen gespaard blijven. Door blootstelling aan koude vermindert de dikte van de vetlaag geleidelijk en natuurlijk. De vetcellen in de behandelde zone worden afgevoerd door het normale metabolisme van ons lichaam, vergelijkbaar met hoe vet uit onze voeding geëlimineerd wordt.

ULTRA SHOCK WAVE
Door repetitieve schokgolven met een brede en krachtige applicator kan men ook op verschillende manieren de huidstructuur verbeteren. Bijvoorbeeld na de lipocontouring worden de pas verkoelde en gekristalliseerde vetcellen als het ware verbrijzeld.

Ook de weefselstrengen die de vetcellen in een vast kader houden gaan kapot. De bloedcirculatie en lymfestroom worden geactiveerd waardoor de afvoer van afvalstoffen verbetert. Er is gemiddeld 20% meer vetverlies in combinatie met de Ultra Shock Wave.

BODYSHAPE
is een rol-zuig techniek. Het vangt de huid op tussen 2 rollen en masseert de plooi. Het maakt gebruik van infrarode warmte stralen en een bipolaire radiofrequentie om vetcellen op te warmen. Daardoor gaan deze krimpen en worden vet, vocht en afvalstoffen via het lymfesysteem afgevoerd. Het stimuleert ook bloeddoorstroming en lymfedrainage. Het maakt de stugge vezels losser en  spant tevens de huid aan. Ideaal om putjes van cellulitis aan te pakken.

LIPODISSOLVE
door biologische Lipolyse: De wand van de vetcel wordt door de stoffen phosphatidylcholine en deochycoline afgebroken. Deze techniek bestaat al meer dan 20 jaar en is zeer doeltreffend in combinatie met de vorige 3 behandelingen. Eerst wordt uw huid goed ontsmet. Dan wordt de te behandelen zone afgetekend. Na deze voorbereiding wordt met fijne naaldjes de oplossende vloeistof  in het vetweefsel gespoten.

Het resultaat is een korte inflammatoire fase waarbij de vetcel vernietigd wordt en de inhoud geresorbeerd wordt door het lichaam.

POWER SLIM
HIFU of FOCALE ultrasone geluidsgolven met hoge intensiteit: een voorkeurstechniek om goed omschreven hoeveelheden vet weg te halen, de HIFU.  De afgebakende zone, waar het gelokaliseerde vet zich bevindt, wordt behandeld met FOCALE ultrasone geluidsgolven met hoge intensiteit. De duurtijd hangt af van de dikte van de aanwezig laag vetcellen.

De FOCALE ultrasone golven dringen door de oppervlakkige huidlagen zonder er schade aan te richten. Maar in het diepere vetweefsel worden ze gebundeld, gefocust dus, waardoor er plaatselijk een mechanische schokgolf en warmte ontstaat. Gevolg: de vetcellen breken onmiddellijk af. De behandeling op zich is iets pijnlijker dan een cryolipolyse, maar een gewone pijnstiller volstaat en het eventuele ongemak achteraf is niet groter. Binnen de twee weken is er meestal al een zichtbaar resultaat, maar dat is pas volledig na drie maanden wegens de trage natuurlijke opruiming van de afgebroken vetcellen. In de meeste gevallen volstaat één behandeling.

Alle prijzen zijn in €, per zone en steeds onder voorbehoud van consultatie.

Bij elke behandeling of medicament, zijn onvoorziene reacties mogelijk. Gelukkig zijn deze in de esthetiek, door het voorzichtig handelen in deze tak van de geneeskunde, meestal beperkt tot minder resultaat dan verwacht. Een vervolgbehandeling lost dit meestal probleemloos op. Al de diensten van Carpe Clinic zijn streng geselecteerd en zorgvuldig uitgevoerd door onze werknemers, om een maximaal resultaat te bekomen.

Jan Van Rijswijcklaan 162/1A
2020 Antwerpen

info@carpe.be
T +32 3 230 40 50