Toxine

TOXINEBEHANDELING

TEGEN OVERMATIGE TRANSPIRATIE

Onze huid transpireert voortdurend via zweetkanaaltjes die over het hele lichaam verspreid zijn. Hierdoor kunnen per dag meerdere liters vocht ongemerkt verdampen. Een toxine, gelijk aan het middel dat als spierontspanner wordt gebruikt, kan het overmatig zweten plaatselijk beperken omdat het de productie van zweet in de zweetklieren, op een tijdelijke maar doeltreffende wijze, afremt.

 Voor we deze toxine inspuiten, bestuderen we eerst aandachtig de te behandelen zone en de activiteit van de zweetklieren. Na een plaatselijke verdoving met een crème, worden er meerdere kleine oppervlakkige prikjes in de huid gegeven. Om het comfort te verbeteren drukken we aan met ijs.

Oksels of handpalmen vertegenwoordigen slechts 1% van het zweet, maar door hun ligging in een plooi (oksels) of omdat ze rechtstreeks in contact komen met de buitenwereld (handen), kunnen we dit vochtverlies als bijzonder storend ervaren. Zwetende handen kunnen het sociaal leven verzuren en bepaalde beroepen worden zelfs moeilijk om uit te oefenen met steeds vochtige handpalmen.

De anti-perspirerende werking van de toxine kent al jaren succes en werd zelfs al in de vorige eeuw beschreven.

LICHAAM

Wanneer is dit iets voor mij?
  • U heeft last van overmatig zweten waardoor bepaalde kleren lastig om dragen worden, of u schaamt zich wanneer u iemand de hand moet drukken.
  • Uw sociaal leven of beroepsleven ondervindt hinder.
Waar hou ik rekening mee als ik kies voor deze behandeling?
  • Kort na de behandeling kan u uw activiteiten hervatten.
  • Bij een behandeling met toxine kan het effect wisselend zijn (soms lang, soms kort). Over het algemeen verbetert het effect naarmate de behandeling vordert.
  • We raden u aan voor deze behandeling de verdovende crème aan te brengen.
  • We vragen zowel de vrouwen als de mannen om hun oksels op voorhand thuis te scheren.
Welk resultaat mag ik verwachten
  • Zoals altijd met deze toxine is het effect na enkele dagen merkbaar en kan het resultaat keer op keer wisselen.
  • Het effect blijft meestal 4 tot 6 maanden behouden.

Alle prijzen zijn in €, per zone en steeds onder voorbehoud van consultatie.

Bij elke behandeling of medicament, zijn onvoorziene reacties mogelijk. Gelukkig zijn deze in de esthetiek, door het voorzichtig handelen in deze tak van de geneeskunde, meestal beperkt tot minder resultaat dan verwacht. Een vervolgbehandeling lost dit meestal probleemloos op. Al de diensten van Carpe Clinic zijn streng geselecteerd en zorgvuldig uitgevoerd door onze werknemers, om een maximaal resultaat te bekomen.

Jan Van Rijswijcklaan 162/1A
2020 Antwerpen

info@carpe.be
T +32 3 230 40 50