Team

TEAM

ARTSEN

Open communicatie, een strakke opvolging en een nauwgezette begeleiding van de patiënt.

De vijf geneesheerspecialisten die het hart vormen van Carpe Clinic staan garant voor uiterst kwalitatieve behandelingen. Niet alleen worden ze geroemd binnen hun vakgebied, ze vullen elkaar ook perfect aan.

DR. MED. I. KARAVANI

BIO

Dr. Ilan Karavani is geboren op 22 mei 1961. Hij studeert aan de Universiteit Antwerpen, en wordt dermatoloog met als specialisatie Dermato-Chirurgie. In 1989 studeert hij Cosmetische wetenschappen aan de V.U.Brussel en wordt na zijn promotie ook stichtend lid van de Belgian Association for Dermato-Cosmetic Sciences.

In 1991 sticht hij zijn privépraktijk die voornamelijk chirurgisch en cosmetisch georiënteerd is. In 1992 wordt hij verkozen tot Voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Dermato-Chirurgie, in 1997 werkt hij mee aan de organisatie van het wereldcongres van de ISDS International Society for Dermatologic Surgery in Amsterdam.

Dr. Karavani is co-auteur van het officiële Nederlandse tekstboek van cosmetische chirurgie (juni 2000). Hij maakte deel uit van het redactioneel bestuur van twee dermatologisch wetenschappelijke tijdschriften.

In 2007 schrijft hij zijn filosofische levensbeschouwingen op in ‘Het wonder van energie, een spiritueel verhaal’. Zijn liefde voor onderzoek begon al vroeg.

In 1985 werkt hij mee aan het project “Kentanserine” in opdracht van Dr. Paul Janssen van Janssen Pharmaceutica (nu Johnson & Johnson) en vervolgens in 1987 met het onderzoek naar “buflomedil” voor de firma Abbott. In 2000, vlak na het millennium congres van IMCAS Paris, start hij met zijn team een uitgebreid onderzoeksproject over huidanalyse en huidveroudering. Het toeval wilde dat zijn anti-ageing kliniek in hetzelfde gebouw gevestigd was als een kinderdagverblijf. Jarenlang werden huidanalyses van baby’s vergeleken met die van bejaarden tot het team uiteindelijk de algorithmen van huidveroudering ontdekte. Kort daarop werd de geheime taal van de huid ontcijferd en weergegeven in een code, de huidcode. Een nieuwe indeling in huidtypes is geboren. In 2006 werden deze bevindingen innoverend bevonden en als patent erkend.

In 2007 verschijnt het YourSkinType meetsysteem voor huidanalyse in een software versie. In 2008 past Dr. Karavani deze technologie en kennis toe voor het adviseren van esthetische behandelingen volgens huidtype. Dr. Karavani houdt zich momenteel bezig met de research en ontwikkeling van nieuwe technieken in de huidverzorging, dit zowel op het vlak van actieve bestanddelen in cosmetica op maat als op het vlak van high-tech behandelingen uitgevoerd in de Carpe kliniek te Antwerpen. Zijn onderricht en advies in de kliniek staan garant voor de hoogstaande kwaliteit van de zorgen.

DR. MED. I. VAN RIET

BIO

Dr. Ingrid van Riet is een dermatologe met een bijzondere interesse in de huidverjonging. Ze heeft oog voor detail en heeft de nodige bagage om u de juiste aanpak aan te raden. Ze is een empathische en rustige persoonlijkheid. Door haar inleving in de behoefte van haar patiënten levert ze uitstekende resultaten, afgestemd op de persoon die voor haar zit.

Wanneer ze in 1993 afstudeerde als dermatologe aan de Universiteit van Antwerpen, gaat ze een samenwerking aan met Dr. Ilan Karavani. Dit is de start van een mooie samenwerking.

Samen met Dr. Karavani en Dr. Lintermans bouwde ze de Carpe Clinic verder uit tot een huidverzorgingscentrum, ondertussen de referentie op vlak van huidverjonging in Antwerpen en ver daarbuiten.

In de loop der jaren heeft Dr. van Riet zich weten perfectioneren in niet-invasieve technieken om huidveroudering tegen te gaan. Zij volgt hiervoor, op regelmatige basis, diverse internationale opleidingen en cursussen. Zo is zij steeds mee met de nieuwste technieken en ingrepen:

  • de ontspanning van rimpelvormende spieren
  • het volumeverlies corrigen; door toepassing van volumes of door eigen vetweefsel
  • het inschakelen van laser
  • het combineren met peelings

Deze technieken hebben slechts één doel voor ogen…  de kwaliteit van uw huid verbeteren en huidverjonging stimuleren.

Hierbij hecht Dr. van Riet vooral veel belang aan de wensen van de patiënt en het natuurlijk overkomen van uw look.

DR. MED. S. LINTERMANS

BIO

Dr. Solange Lintermans heeft zich als specialiste dermatologie bekwaamd in het behandelen van acné, haarverlies en andere esthetische dermatologie. Zij is ook een zeer bekwame anti-ageing arts, die ervaren is in het toedienen van injectables teneinde spieren te ontspannen. Zij heeft zich verdiept in het toepassen van LED licht op varia vlakken: inflammatie, littekens, haargroeibevorderend.Ze is bijzonder geïnteresseerd in de cosmetologische huidverzorging en de talrijke laserbehandelingen van onder meer acné, bloedvaten, pigmentvlekken en huidspanning.

Belangrijk voor haar is het behouden van de natuurlijke vorm van het gelaat, en zij volgt dan ook regelmatig cursussen om de nieuwste technieken in het veld van injecties (zowel ontspannend als vullend) op te nemen in haar aanbod. Haar laatste specialisatie is de gynaecologische verjonging met laser.

Samen met Dr Karavani en Dr van Riet bouwde zij de Carpe Clinic uit tot zijn huidige vorm, waar niet enkel de huid, maar vooral de  mens centraal staat.

DR. MED. S. VAN EYCKEN

BIO

Silvie Van Eycken studeerde met onderscheiding af als arts in 2002 aan de KULeuven. Na verschillende jaren werkzaam te zijn geweest in de curatieve en preventieve sector besloot ze te kiezen voor haar passie: de esthetische geneeskunde en anti-ageingbehandelingen.

Ze genoot intensieve opleiding bij dr. Karavani en volgde verschillende workshops en congressen.

Frequente bijscholingen om bij te blijven met de recentste technieken op vlak van injectables zijn voor haar een must.

Dr. Van Eycken streeft ernaar om bij elke patiënt de onderliggende, naturelle schoonheid naar boven te brengen op een minimalistisch invasieve manier. Hierdoor werken we ook aan de natuurlijke uitstraling en het zelfvertrouwen van onze patiënten.

Dr Van Eycken legt zich toe op alle inspuitbehandelingen: spierontspanners, volumes en collageenstimulatoren.

De nieuwste PlexR behandeling voor oogleden (zonder snijden) is de meest recente specialiteit van Dr Van Eycken.

DR. MED. H. AERTS

BIO

Hannah Aerts studeerde in 2015 met grote onderscheiding af aan de KULeuven, en  vervolledig de  aansluitend haar bijkomende opleiding  tot huisarts.  Gedreven door een sterke belangstelling voor de esthetische geneeskunde , komt ze ons Carpe team versterken. 

Dr. Aerts gelooft sterk in een doelgerichte en multifactoriële aanpak rond anti-aging. Met het oog op een optimaal resultaat dienen huidproblemen niet enkel van buitenaf te worden aangepakt, maar ook van binnenuit. Een gezonde levensstijl uit zich vaak in een mooie huid en een energieke uitstraling. Het doel is om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te bekomen om het verouderingsproces op een mooie en gezonde manier aan te pakken.

Om op hoogte te blijven van de nieuwste technieken rond huidverjonging volgt ze vele congressen, symposia en workshops in binnen- en buitenland. 

Ook via Skin Academy wordt zij verder intensief begeleid, en de artsen van Carpe zullen met plezier hun jarenlange ervaring delen. 

Dr. Aerts zal zich voornamelijk toespitsen op huidverjonging van zowel gelaat als lichaam, kleine chirurgische ingrepen en haarproblemen.

PARAMEDICI

Naast onze professionele geneesheerspecialisten, staat voor u een team van ervaren paramedici klaar. Ze maken het u met plezier zo comfortabel mogelijk.

Jan Van Rijswijcklaan 162/1A
2020 Antwerpen

info@carpe.be
T +32 3 230 40 50