Definitieve Medische Laserontharing

Definitieve Medische Laserontharing

pijnloos

veilig

betaalbaar

garantie

PERMANENTE VERWIJDERING VAN ONGEWENST HAAR

De permanente verwijdering van ongewenst haar is de wens van velen. Scheren en harsen bieden helaas maar een tijdelijke oplossing omdat ze de haarwortels niet vernietigen. Bovendien hebben ze vervelende nevenwerkingen zoals irritatie, ingegroeide haartjes en hergroei op de meest ongewenste momenten. Met de komst van de ontharingslasers eind 1990-er jaren begon de droom van ‘permanent haarvij’ werkelijkheid te worden.

Voordelen van MLO bij CARPE:

 • Gespecialiseerde lasertherapeute onder begeleiding van een arts.
 • Trichoscan: meet de evolutie van het haarverlies en het dunner worden van de haren.
 • Medische opvolging door middel van bloedonderzoek.
 • Top kwaliteit toestellen: NDYag Fotona & Soprano Ice
 • MLO is pijnloos en geschikt voor alle huids- en haarkleuren.
 • MLO is het hele jaar door mogelijk, ook tijdens de zomermaanden.

Helaas hadden lasersystemen tot nu toe een relatief korte golflengte waardoor ze niet steeds tot op het niveau van de haarwortel konden doordringen. De haartjes vielen wel uit, maar de wortel bleef ongeschonden met gevolg dat de haartjes na enige tijd terug groeien en het permanent karakter van de ontharing laat op zich wachten.

Volgende problemen bleven tot nu toe zonder oplossing:

 • Diepere haarwortels vooral aan de rug van mannen ontsnappen aan de kortere laserstralen.
 • Donkere huidtypes en zongebruinde huiden zijn gevoelig voor kortere golflengten en kunnen moeilijk de laserstralen aan zonder te verbranden.
 • Grote zones die een grotere laseropppervlakte nodig hebben duren te lang voor de kleine koppen van de ontharingslasers.
 • Ultra fijne haartjes die een zeer korte pulstijd nodig hebben ontsnappen aan de klassieke ontharingslasers.
 • De pijn sensatie kan nog meer verzacht worden door een betere koeling.

Laserontharing is pas echt doeltreffend als de stralen DIEP tot in het haarfollikel (lees haarwortel) doordringen met voldoende energie om deze wortel te vernietigen.

De evolutie van de ontharingslasers
De Robijnlaser was de eerste ontharingslaser met een golflengte van 694 nm al snel gevolgd door de Flitslichten met een golflengte van 600 nm tot 650 nm en de Alexandrietlaser met 755 nm. Na het millennium kwamen de Diodelasers op de markt met een golflengte van 810 nm en een gekoelde laserkop. Deze iets langere golflengte werd al snel uitgeroepen tot de ‘Golden standard’ in laserontharing.  Helaas behandelen al deze systemen vooral kandidaten met donkere haren van een gemiddelde diepte op een lichte huid. Te diepe haren, zoals op de rug van mannen of aan de bikini van vrouwen, en donkere huidtypen ontsnappen vaak aan deze golflengten die te kort zijn om tot in de diepste haarwortel te dringen.

Met de komst van de Medische Nd Yag laser 1064 nm, de langste golflengte in de ontharingslasers,  kan deze belangrijke groep eveneens van een permanente ontharing genieten. Zorgeloos haarvrij zijn is binnen ieders bereik nu.

Maak een afpsraak en ontvang een gratis testshot!

HAAR

Welk resultaat mag ik verwachten
 • Ongeveer 10 tot 14 dagen vallen de haartjes uit. Dit is niet noodzakelijk voor het resultaat, maar komt vaak voor.
 • De behandeling dient gemiddeld 6x tot 8x herhaald te worden, afhankelijk van de persoonlijke haargroei en cyclus. Deze info krijgt u tijdens uw persoonlijke consultatie.
 • Deze behandeling kent geen vervelende bijverschijnselen.
 • Donkere huidtypen die nooit eerder behandeld konden worden, hebben voor het eerst resultaat met de definitieve medische laserontharing, evenals de echt blonde haren krijgen hier een gerichte verbetering.

Wist je dat je een kwalitatief laserapparaat kan herkennen een blauw stopcontact?​

PERMANENTE VERWIJDERING VAN ONGEWENST HAAR

Is laserontharing vergelijkbaar met electrolyse?

Vaak wordt de vergelijking getrokken met het maaien van gras: “Electrolyse is zoals het knippen van grasspieten één voor één met de schaar, terwijl laserontharing te vergelijken is met het gebruik van een grasmachine!”.

Met elektrolyse, voert de operator een naald in de haarfollikel en probeert met de naald de haarwortel te bereiken. De operator stuurt vervolgens een kleine elektrische stroomstoot naar de haarwortel om hem uit te schakelen. Het haar van dat follikel wordt vervolgens verwijderd met een pincet.

Er bestaat een aanzienlijke variatie in de resultaten tussen elektrolyse therapeuten onderling, en het percentage van permanente haaruitval varieert van 15 tot 50%. Elektrolyse kan een langdurig proces zijn en is een moeizame onderneming voor sommige klanten.

Zelfs een klein gebied van het gezicht, zoals bijvoorbeeld in het geval van een vrouw met sterke gezichtsbeharing, kan elektrolyse 2 -3 uur per week gedurende 2 jaar nodig zijn, gevolgd door verdere behandelingen voor een onbepaalde tijd. De totale behandeltijd tijd loopt op tot meer dan 210 uur. Ondanks de populariteit van electrolyse de afgelopen decennia en het gebruik van electrolyse gedurende meer dan 100 jaar, zijn er weinig studies verschenen in de medische en wetenschappelijke literatuur.

Ontharing met een laser is veel sneller omdat elke “pulse” van laser of licht een groot aantal haarzakjes uitschakelt. Pulsen kunnen soms met een snelheid van twee keer per seconde afgevuurd worden. Elektrolyse behandelaars kunnen alleen die haartjes behandelen die ze kunnen zien en alleen als ze de follikel kunnen bereiken via de haarschacht. Al onze lasersystemen behandelen haren in de “actieve” fase, zelfs als het haar nog niet het oppervlak van de huid bereikt heeft, het haartje “ingegroeid” is of de haarschacht niet recht is.

Hoe werkt de laserontharing?

Het pigment (de zwarte kleur) van uw haar neemt de energie van de laser op, die wordt omgezet in warmte, en die warmte wordt aan de haarwortel (dus haarzakje) afgegeven. Als de warmte hoog genoeg is en de laserstraal tot de correcte diepte kan doordringen, verschroeit het de haarwortel waardoor op deze plaats geen volwaardig haartje meer zal kunnen groeien.

Een definitieve ontharing kan alleen bij de haren die in een actieve groeifase zitten, en dus ook werkelijk in hun haarwortel zitten. Haren groeien echter in cycli en slechts een deel van de haren zit telkens in de groeifase. De rest van de haren moet op zijn beurt wachten tijdens de volgende cyclus.

Factoren die de haarcycli beïnvloeden zijn:

 • De duur van de cyclus: korte of lange cycli
 • Het percentage haren in de groeifase: veel of weinig
 • De leeftijd: hoe jonger des te langer de periode waarbij nieuwe haarwortels worden geactiveerd
 • De hormonen: op hormoongevoelige zones kunnen nieuwe haarwortels actief worden
 • De behaarde zone: op sommige zones zoals de rug bv kunnen de cycli in een mozaïek verdeeld zijn, waardoor de eerste keren een soort dambord ontstaat

Dit zorgt voor grote verschillen in het aantal sessies. Een dame van middelbare leeftijd met donkere haren zal snel een definitief resultaat hebben op de oksel. Maar de rug van een jonge twintiger met veel mannelijke hormonen zal, vooral het resultaat definitief is, veel langer in behandeling blijven. Dit neemt niet weg dat het aantal haarvrije dagen en het comfort beduidend beter is dan harsen of scheren. Vanaf de eerste laserontharingen reeds maanden haarvrij, vergeleken met dagen of hoogstens 2 weken met scheren of harsen.

Naarmate de sessies toenemen, wordt het resultaat van laserontharing steeds langduriger tot er uiteindelijk van een definitief resultaat gesproken kan worden. De kost van een haarvrije dag is met de medische laserontharing beduidend goedkoper vergeleken met harsen of scheren, en dit met een superieur comfort.

Welke haarkleur reageert het best op Laserontharing?
Laser ontharing werkt het beste op zwart of bruin haar. Natuurlijk rood haar of wat donkerder blond kan gedeeltelijk reageren. Het hangt af van de kleur aan de basis van de haar. Als u blond of rood haar heeft met een donkere wortel, kan u wellicht betere resultaten verwachten. Afhankelijk van uw tint van grijs, kan de laser deels ook op grijs haar werken. Wit haar reageert helemaal niet op de behandeling – dus zorg dat je ongewenste haargroei verwijderd wordt voordat het grijs of wit kleurt!
Hoe veel haar groeit terug, en hoe snel?

Na elke behandeling zal er een globale vermindering zijn van haar gaande van 5% tot 20%. Afhankelijk van het systeem dat we gebruiken voor uw behandeling, zult u verlies van haren merken gedurende dagen of weken na de behandeling, of merk je alleen de eigenlijke permanente reductie.

Hoeveel haar in de anagene fase of groeifase zit ten tijde van de behandeling met een gekozen protocol,  zal de hoeveelheid van haarverwijdering bepalen. Meer uitleg: u kan alleen haar behandelen van één dikte tegelijk omdat elke dikte andere systemen of instellingen vereist. Dus als een bepaald gebied haren heeft van een gemengde dikte (grovere, fijnere en medium dikte haren), zullen bv alleen de grove haren effectief behandeld worden met instellingen voor grof haar. Een volgende sessie voor de fijnere haren is noodzakelijk.

Na enkele sessies wordt uw onderhoud tussen de behandelingen zeer minimaal. Wekelijks of maandelijks scheren in plaats van elke dag is heel gebruikelijk. Stoppels verzachten enorm waardoor uw huid zachter voelt zelfs wanneer haartjes beginnen terug te komen.

Hoe veel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen dat nodig is om optimale resultaten te verkrijgen varieert met haar dichtheid, haarkleur, huidtypes, het te behandelen gebied en uw haargroei cyclus. De dichtheid van uw haar en haargroeicyclus worden beïnvloed door veel factoren, zoals uw leeftijd, etnische achtergrond, hormonen of medicijnen.

Gemiddeld gerekend duurt het ongeveer 10-12 laserbehandelingen om 75% tot 95% van de haren in het behandelde gebied permanent te ontharen.  Dit is het maximum aan haarwortels dat u fysiologisch permanent kan vernietigen.

Uiteraard kan u al heel tevreden zijn na 4 behandelingen. Dit is meestal het geval voor lichtere huidtypen met donker haar op niet-hormonale zones zoals oksels of bikini.

Wat bereik ik reeds na de eerste behandelingen?

U kan al veel eerder een gewenst resultaat bereiken doodat de haartjes al snel dunner en bleker worden en dus minder zichtbaar. Bovendien verdwijnen problemen als ingegroeide haartjes reeds na één of 2 behandelingen. Bepaalde zones zoals de donkere haren in de oksels reageren sneller en kunnen al na 4 behandelingen bijna ‘haarvrij’ zijn.

Laser behandelingen vernietigen het groeivermogen van haarfollikel als het haar in de groeifase is ten tijde van de behandeling. Alle haarfollikels zijn niet tegelijk actief. Uw haar groeit in cycli waarbij we 3 fasen onderscheiden: de groeifase (anageen), de afbraakfase (catageen), de rustfase tot de volgende groei (telogeen).  Groeicycli zijn het kortst in het gezicht en de hals, gevolgd door de romp en met de langste groeicyclus aan de benen.

Komt u voor uw gezicht en of hals, dan zijn uw intervallen 5 tot 9 weken. Voor de romp tellen we 8 tot 12 weken en voor de benen is er 10 tot 14 weken interval nodig. Als u eerder komt dan ons voorgestelde tijdsschema, dan geeft u meer geld uit dan nodig. Bovendien, zal u een grote hoeveelheid “vertraagde haargroei” hebben in plaats van echte permanente ontharing. De haren vallen wel uit, maar de wortel werd niet vernietigd.

Hoe krijg ik de maximale waarde voor mijn behandeling?

Om de beste resultaten te verkrijgen voor het minst aantal behandelingen, lees deze richtlijnen aandachtig door!

Vermijd HARSEN of EPILEREN. Eigenlijk alles dat het haar vanaf de wortel uittrekt. Zonder de actief groeiende haar in de wortel is er geen snelweg om de warmte van de laser naar het follikel te voeren.

Vermijd BRUINEN IN DE ZON of ZONNEBANK. Een huid met een kleurtje vormt voor onze systemen geen probleem en is zeer veilig. Wij behandelen elke huidtype van de zwarte Afrikaanse tot de witte Noorse en alle kleuren tussenin. Maar hoe lichter de huid op het moment van de behandeling, des te beter de laserstraal door de huid naar de haarwortels dringt, waar het zijn werking doet.

HET JUISTE TIJDSTIP! Het is zeer belangrijk om de behandelingen steeds op het juiste tijdstip uit te voeren, namelijk wanneer een haar in het haarfollikel zit. Het duurt ongeveer 8 tot 12 weken voor het lichaam, 5 tot 9 weken voor het gezicht en 10 tot 14 weken voor de benen om de volgende oogst actieve haarwortels te ontwikkelen en het pigment in het haar te vormen dat het eigenlijk doelwit is voor de laserstralen. Er is geen probleem om uw behandeling eerder uit voeren maar deze zal minder efficiënt zijn en u zult vooral meer behandelingen nodig hebben om het proces van definitieve ontharing te voltooien.

Wat gebeurt er op de dag van de behandeling?

Er is niets dat je moet doen om jezelf voor te bereiden voor laserontharing, behalve het te behandelen gebied scheren. U kan de dag vóór de behandeling of bij voorkeur de ochtend van de behandeling scheren. Bij behandelingen van het gezicht is het belangrijk om een teststrook van ongeschoren haar te houden zodat de behandelaar de kleur en de dikte van het haar kan zien. Onze behandelaars zijn opgeleid om doeltreffend te behandelen door het observeren van het klinisch eindpunt, maar het behoud van een ongeschoren test patch is altijd een goede gewoonte voor toekomstige afspraken. Het opvolgen van uw vooruitgang is erg moeilijk zonder deze test-patches.

Is het pijnlijk?

Met de nieuwe koelingsystemen kunnen behandelingen vrijwel pijnloos zijn. De temperatuur van de huid zakt tot ongeveer 5 º C. Koeling wordt gebruikt voor/tijdens/na de behandeling. Het is namelijk de warmte van de laser die de pijn veroorzaakt.  Met het koelen van het onthaard gebied voel je helemaal geen pijn. De Nd Yag is  ook een zeer comfortabele behandeling als gevolg van de grote scanner die 42 vierkante centimeter snel en meteen aanpakt.

Stress kan ook een rol spelen en u enig ongemak doen voelen. Houd in gedachten dat het hebben van een “slechte dag”, gebrek aan slaap en/of voedsel of een andere situatie die stress bevordert kan leiden tot enig ongemak. Op de dag van uw behandeling zorg voor eten in je buik en een glimlach op je gezicht, en vergeet een ​​goede nachtrust niet.

Waarom heb ik meerdere behandelingen nodig?

Haren op ons lichaam groeien in cycli. Er zijn 3 fases van haargroei per cyclus.

De eerste fase van de cyclus is het moment waarop laserontharing werkt. Het is de enige fase van de cyclus waar het haar nog in de follikel zit. De energie van de laser wordt in warmte omgezet ter hoogte van het pigment in de haar. Deze warmte wordt via de schacht van de haar overgedragen naar het follikel. De warmte in het follikel zet die in een permanente staat van inactiviteit en de haar stopt met groeien. Laser behandelingen vernietigen het groeivermogen van de haarfollikel als de haar in de groeifase is ten tijde van de behandeling.

Uw haar groeit in cycli waarbij we 3 fasen onderscheiden: de groeifase (anageen), de afbraakfase (catageen), de rustfase tot de volgende groei (telogeen). Groeicycli zijn het kortst in het gezicht en de hals, gevolgd door de romp en met de langste groeicyclus aan de benen. Alle haarfollikels zijn niet tegelijk actief. Het percentage haren in de actieve anagene fase varieert en is niet voor ieder lichaamsdeel hetzelfde. Dit is een van de redenen waarom u meerdere behandelingen nodig zal hebben.

Komt u voor uw gezicht en of hals, dan zijn uw intervallen 5 tot 9 weken. Voor de romp tellen we 8 tot 12 weken en voor de benen is 10 tot 14 weken interval nodig. Als u eerder komt dan ons voorgesteld tijdsschema, dan geeft u meer geld uit dan nodig. Bovendien, zal u een grote hoeveelheid “vertraagde haargroei” hebben in plaats van echte permanente ontharing. De haren vallen wel uit, maar de wortel werd niet vernietigd.

Is laserontharing veilig tijdens de zwangerschap?

We behandelen geen zwangere dames. Er zijn namelijk geen studies uitgevoerd tijdens de zwangerschap wat de effecten van Laser of Light systemen kunnen hebben op de foetus. We spelen op veilig en weigeren behandelingen tijdens de gehele duur van een zwangerschap.

Welke voorzorgen moet ik respecteren NA de ontharing?

Vlak na de ontharing kan de huid wat gevoelig zijn. Vermijd hevige zon tot de huid gekalmeerd is. Gebruik ook kalmerende lotions of crèmes. De meeste ‘After Sun’ lotions zijn goed. Irriteer uw huid niet met extra scrubs, peelings of agressieve zepen. Gebruik geen deodorant gedurende enkele dagen indien de huid van de oksels nog gevoelig is.

Het herstel na ontharing is bijzonder vlug en verloopt probleemloos.

WAAROM BIJ CARPE?

gratis testshot

gratis testshot

uw behandelaar is een specialiste

uw behandelaar is een specialiste

pakketprijzen geven prijsvoordeel

pakketprijzen geven prijsvoordeel

expertise in verschillende lasers

expertise in verschillende lasers

uw specialiste kan alle haren aan (dik, dun, blond, donker)

uw specialiste kan alle haren aan (dik, dun, blond, donker)

uw specialiste kan werken winter én zomer (lichte of donkere huid)

uw specialiste kan werken winter én zomer (lichte of donkere huid)

definitieve en medische ontharing het hele jaar door

definitieve en medische ontharing het hele jaar door

medische begeleiding en opvolging

medische begeleiding en opvolging

vrijwel pijnloos, snel, accuraat en veilig

vrijwel pijnloos, snel, accuraat en veilig

Alle prijzen zijn in €, per zone en steeds onder voorbehoud van consultatie.

Bij elke behandeling of medicament, zijn onvoorziene reacties mogelijk. Gelukkig zijn deze in de esthetiek, door het voorzichtig handelen in deze tak van de geneeskunde, meestal beperkt tot minder resultaat dan verwacht. Een vervolgbehandeling lost dit meestal probleemloos op. Al de diensten van Carpe Clinic zijn streng geselecteerd en zorgvuldig uitgevoerd door onze werknemers, om een maximaal resultaat te bekomen.

Jan Van Rijswijcklaan 162/1A
2020 Antwerpen

info@carpe.be
T +32 3 230 40 50