Bodyshaping

bodyshaping

EEN STRAK EN SLANK SILHOUET

CARPE Clinic combineert de beste therapieën in afslanking en cellulitisbehandelingen, met als doel een nog efficiëntere, gerichte en snellere oplossing te bieden. Zo wordt de situatie niet op één manier maar wel op verschillende manieren benaderd. Tijdens elke consult met de lichaamstherapeut wordt er gekeken welk probleem zich momenteel op de voorgrond situeert: welk type van plaatselijke vetophoping, welke type van cellulitis, en de mate van huidverslapping. Dit zal dus een zeer individuele aanpak zijn, een plan op maat, waar we bij elke sessie nog eens evalueren wat de volgende stap is. 

Om een topresultaat te bekomen, snel en efficiënt, is gericht combineren de beste aanpak:

 • de volledige zone wordt aangepakt, omdat elke therapie zijn voordelen heeft en de eventuele beperkingen van de vorige therapie opheft.
 • elke fase in de therapie versterkt de volgende. Bijvoorbeeld: de afgezwakte vetcellen worden door de volgende fase makkelijker vernietigd of we kunnen een sessie huidversteviging inplannen na een volumeverlies. Ook cellulitis wordt op meerdere manieren aangepakt: andere prikkels zorgen voor sneller resultaat. Ook striemen en littekens behandelen is hier zeker mogelijk!

Met andere woorden: de behandelingen zijn in balans en zijn uw garantie op beste resultaat. Hierdoor zijn minder sessies nodig en is het resultaat sneller merkbaar: een totaalaanpak voor uw shape. 

 

Wanneer is deze behandeling iets voor mij?
 • U heeft kleine vetophopingen/cellulitis/huidverslapping op buik, billen, heupen, armen, knieën: kortom uw silhouet verbetert niet (meer) met dieet of sport.
 • U heeft striae of striemen, littekens.
 • U wenst snel, en efficiënt resultaat zonder te snijden of narcose.
 • Deze behandeling is niet mogelijk bij volgende contra-indicaties: kinderen, zwangerschap, diabetici met micro-angiopathie, bepaalde auto-immuunziekten, levercirrose, leverkanker, acute of chronische infecties, navelbreuk, nierfunctievermindering of stollingsstoornissen.
Waar hou ik rekening mee als ik voor deze behandelingstechnieken?

Er is geen noodzaak tot verdoving en/of pijnmedicatie, maar aangezien sommige behandelingen gevoelig kunnen zijn, kan u best overleggen met uw huidtherapeute na het vastleggen van uw behandelplan. Speciale ijspacks kunnen steeds helpen nadien de zone te koelen en sneller irritatie te onderdrukken.

 • RF of RadioFrequentie, zorgt voor een opwarming van de zone in de diepte. Deze voelt zeer aangenaam en relaxerend. Nadien kan de zone warm aanvoelen en rood zijn, dit trekt weg binnen het uur.
 • COOLERFIT: een speciaal ontwikkelde applicatorschelp zuigt het weefsel met een zacht vacuüm tussen de koelpanelen. U wordt een trekkend gevoel gewaar door het vacuüm in de behandelde zone. U voelt eerst een paar minuten warmte, en aansluitend de koude in de behandelde zone. Dit gevoel verdwijnt binnen enkele minuten. Ook nadien kan deze koude roodheid nalaten, en eventueel een paar kleine blauwe puntjes door de zuigkracht.
 • SHOCKWAVE: dit is een niet-pijnlijke trilling, die zorgt voor het afbreken van de vetcompartimenten en voor een betere opname van het afgebroken vet. De Shockwave verbetert het effect van de Coolerfit met 20% en stimuleert opname van injecties zoals bij huidversteviging. Geen na-reacties.
 • BODYSHAPE: dit toestel masseert in de diepte. Na de behandeling voelt de zone rood en eventueel wat gezwollen aan, maar dit trekt zeer snel weg.
 • DYNAMISCH LIFT: Door de warmteontwikkeling kan de behandelde plaats iets roder kleuren, maar deze trekt dezelfde dag weer weg. Lichte irritatie en branderig gevoel op gevoelige zones zijn mogelijk, u krijgt medische crème om dit te verzorgen.
 • U zal ofwel zitten of neerliggen (op de buik of de rug) tijdens de procedure, afhankelijk van de zone die behandeld wordt.
 • De behandeling duurt naargelang de individuele combinatie technieken 20 min tot 1 uur per sessie.
 • Een consult is aangewezen om te evalueren of u voor deze behandeling in aanmerking komt, en om uw behandelplan op te stellen, iedereen krijgt zijn/haar eigen individuele behandelplan.
 • Er is absoluut geen hersteltijd na de procedure. U kan uw normale activiteiten gewoon hervatten op de dag van uw behandeling, inclusief werk of fysieke activiteiten.
 • Gelieve op voorhand uw piercings te verwijderen
Welk resultaat mag ik verwachten?
 • Er zijn meestal 3 tot 5 behandelingen nodig voor dezelfde zone, dit met een tussentijd van 4 weken, in sommige gevallen met 2 weken ertussen. Het resultaat is snel merkbaar!
 • De verslapte huid reageert zeer goed: vooral de ‘bingowings’ of ‘flabby’ arms ondervinden een meerwaarde, maar ook huidverslapping na lipo of verlies van gewicht wordt efficiënt aangepakt.
 • Cellulitis strengen vragen vaak een intensere aanpak, uw huidtherapeute staat u ook bij met advies om thuis de behandeling te ondersteunen.
Wat moet ik doen na de behandeling?
 • Drink de eerste 3 dagen 2 liter plat water per dag.
 • Zacht masseren houdt de zone soepel en verbetert de drainage.
 • Vermijd direct zonlicht, zonnebank en sauna tot 5 dagen na de behandeling. Sporten mag wel.

EEN OVERZICHT

Elk van de volgende behandelingen is een staaltje van de modernste technologie:

 1. SHAPE: oplossen van cellulitis en huidspanning bevorderen
 2. SLIM: verwijderen van plaatselijk vet
 3. TIGHT: huidspanning bevorderen
 4. STRIEMEN & LITTEKENS

Bodybehandelingen zijn beschikbaar in een standaard of intens formule: bij de ULTIMATE body (vaak ook een startpunt) gaan we dus vrij intens te werk.

EEN OVERZICHT VAN ONZE GEBRUIKTE TECHNIEKEN:

Elk van de volgende technieken is een staaltje van de modernste technologie:

WARMTE door Radiofrequentie RF
Het weefsel, dat bestaat uit vetcellen, talgklieren en diepere vochtrijke huidlagen. Radiofrequentie warmt deze diepe weefsels op tot meer dan 42 graden terwijl de opperhuid gekoeld blijft. Het vet smelt hierdoor weg. Overtollige afvalstoffen worden afgevoerd via de lymfebanen en via de urine. We kunnen de RF hanteren als opwarming om daarna een ‘’shock‘’ effect te creëren als we bijvoorbeeld erna een koelingstechnologie gaan hanteren (ultra cool ) en dan vooral op het vet gaan werken dat wordt bevroren. Maar RF kan ook met andere handstukken gebruikt worden om de huid te verstevigen, en bepaalde huidstructuren te verbeteren.  Vooral de huidverslapping aan de armen en de buik reageert super op deze behandeling !

ULTRA COOL door lipocontouring met de Coolerfit technologie
Deze geavanceerde koelingstechnologie elimineert enkel de vetcellen via een natuurlijk en geleidelijk proces dat de huid niet beschadigt. Onderzoek heeft aangetoond dat vetcellen van nature kwetsbaarder zijn voor de effecten van koude dan de omliggende weefsels. Vetcellen kunnen zo op een veilige manier geëlimineerd worden. Het selectieve effect treedt op omdat vetcellen kristalliseren bij een temperatuur onder het vriespunt van waterhoudende cellen. Zo kan lipocontouring enkel de vetcellen aantasten terwijl de huid, spieren en zenuwen gespaard blijven. Door blootstelling aan koude vermindert de dikte van de vetlaag geleidelijk en natuurlijk. De vetcellen in de behandelde zone worden afgevoerd door het normale metabolisme van ons lichaam, vergelijkbaar met hoe vet uit onze voeding geëlimineerd wordt.

ULTRA SHOCK WAVE
Door repetitieve schokgolven met een brede en krachtige applicator, kan men ook op verschillende manieren de huidstructuur verbeteren. Bijvoorbeeld na de lipocontouring worden de pas verkoelde en gekristalliseerde vetcellen als het ware verbrijzeld. Ook de weefselstrengen die de vetcellen in een vast kader houden worden vernietigd. De bloedcirculatie en lymfestroom worden geactiveerd waardoor de afvoer van afvalstoffen verbetert. Er is gemiddeld 20% meer vetverlies in combinatie met de Ultra Shock Wave.

BODYSHAPE
is een rol-zuig techniek. Het vangt de huid op tussen 2 rollen en masseert de plooi. Het maakt gebruik van infrarode warmte stralen en een bipolaire radiofrequentie om vetcellen op te warmen. Daardoor gaan deze krimpen en worden vet, vocht en afvalstoffen via het lymfesysteem afgevoerd. Het stimuleert ook bloeddoorstroming en lymfedrainage. Het maakt de stugge vezels losser en  spant tevens de huid aan. Ideaal om putjes van cellulitis aan te pakken.

DYNAMISCH LIFTHet voordeel van deze techniek ligt vooral in de driedimensionale aanpak van de huid en de kracht van deze energiebron.  Door de energie die het collageen opneemt, krimpt de huid en ontstaat er ook nieuw bindweefsel. We werken met deze intense lasertechniek op 2 modi:

De FRAC 3 mode waarbij over heel de dikte van de huid ultrakleine haarden van hitte opgewekt worden die het netwerk van collageen stimuleren.

De PIANO mode die een zachte maar diepe warmte afgeeft en voor een tijdje aanhoudt tot de huid samentrekt.

De behandeling is niet per se pijnlijk, maar gevoelig door de intense warmte !

Indien u een iets grotere vetophoping heeft, die eenvoudig kan worden weggehaald in 1 sessie door een mini-lipo, biedt CARPE vie Dr Hannah Aerts nu ook deze mogelijkheid aan. (zie infofiche Mini-lipo) Dr Aerts zal meteen dan ook een behandelplan voorstellen voor de nazorg, waar huidversteviging vaak een issue is.

Ook indien u reeds een lipo heeft genomen eerder, kan u de resterende vetcellen aanpakken dmv van onze (ultimate) bodybehandelingen.

 

WAAROM BIJ CARPE?

koop een pakket en bespaar per sessie!

koop een pakket en bespaar per sessie!

uw behandelaar is een expert

uw behandelaar is een expert

verminder cellulitis

verminder cellulitis

krijg stevigere billen

krijg stevigere billen

weg met striemen en littekens!

weg met striemen en littekens!

prijsvoordeel bij pakketprijs

prijsvoordeel bij pakketprijs

Alle prijzen zijn in €, per zone en steeds onder voorbehoud van consultatie.

Bij elke behandeling of medicament, zijn onvoorziene reacties mogelijk. Gelukkig zijn deze in de esthetiek, door het voorzichtig handelen in deze tak van de geneeskunde, meestal beperkt tot minder resultaat dan verwacht. Een vervolgbehandeling lost dit meestal probleemloos op. Al de diensten van Carpe Clinic zijn streng geselecteerd en zorgvuldig uitgevoerd door onze werknemers, om een maximaal resultaat te bekomen.

Jan Van Rijswijcklaan 162/1A
2020 Antwerpen

info@carpe.be
T +32 3 230 40 50