G-LED

g-led

HELEND LICHT VOOR INTIEME ZONE

De vaginale omgeving kan af en toe in onbalans geraken, vaak aangekondigd door lichte irritaties, kleine ongemakken bij het vrijen en zelfs af en toe urineverlies, of frequente blaasontstekingen.

Waar de gecombineerde kleuren van LED reeds lang toegepast worden als lichttherapie voor gelaat of lichaam om pijn en ontsteking te verminderen en om cel-vernieuwing en cel-herstel te boosten, is er nu een nieuwe toepassing: de gynaeco LED, of G-Led.

Wat doet deze G-Led ? De therapie bevordert de bloeddoorstroming, de genezing van de slijmvliezen in de vaginale wand (mucosa), en helpt irritaties en ontstekingen genezen. Ook na de zwangerschap kan de G-Led de pijn helpen verlichten en sneller de ongemakken beperken. Bij dames met aanleg tot frequente blaasontstekingen, kan G-Led helpen de frequentie te verminderen. Ook de irritaties aan de schaamlippen wordt mee aangepakt door toepassing van het buitenste led licht.

Deze G-LED is een pijnloze behandeling, werkt door een speciale vorm licht therapie die men LLLT (Low Level Laser Therapy) of Photobiomodulation noemt. Wetenschappelijke research uitgevoerd door de NASA, verantwoordelijk voor het ruimtevaart programma in de USA, toont het volgende aan:  “Blootstelling aan LLLT vorm van LED (Light Emitting Diodes) stimuleert de celfunctie waardoor de weefsels kunnen herstellen, de ontsteking verdwijnt, de pijn verlicht wordt, de immuniteit herstelt en de zenuwen regenereren”.

LED lichtstralen van het LLLT - type in het rode en infra-rode spectrum van een specifieke energieniveau, kunnen de werking van cellen moduleren, vandaar de term Photobiomodulation. Dit gebeurt vooral door de energiecentrales van de cel, de mitochondriën, te activeren. Talrijke medische toepassingen vloeien hieruit voort met de G-LED als nieuwste therapie.

Hoe gaat het in zijn werk?
 • U wordt begeleid door onze paramedische huidtherapeute, getraind in deze techniek. Nadat u ontkleed plaats neemt, brengt u zelf de glazen huls in die als basis dient voor de G-LED sonde. De huidtherapeute brengt de sonde in de glazen huls, plaatst de Led-lamp boven de vaginale zone, en activeert de lichtstroom. 

 • De behandeling duurt slecht 12 – 15 minuten, en werkt best bij herhaling: 7 behandelingen, 1 x per week. Nadien kiest u eventueel voor een onderhoudsbehandeling (1 x per maand of 2-maandelijks), of mag u steeds voor kortere sessies kiezen (4 tot 7 behandelingen).

   

Wanneer is dit iets voor mij?
 • Kleine irritaties van de mucosa, af en toe last van infecties, urinaire irritaties en minimaal verlies, ongemakkelijk gevoel soms bij het vrijen, en last van startende vaginale droogte.
 • U heeft nood aan een regeneratie van het vaginale weefsel, zowel intern als extern.
Waar hou ik rekening mee als ik kies voor deze analyse?
 • De G-LED behandeling is volkomen pijnloos en mag zelfs aangenaam genoemd worden wegens de kalmerende eigenschappen.
 • Onmiddellijk na de G-LED behandeling kan u meteen uw normale bezigheden hervatten.
 • Deze behandeling is combineerbaar met de PRP (Platelet Rich Plasma) voor de intieme zone en met de G-Laser, de diepgaande rejuvenation op medisch niveau.
Welk resultaat mag ik verwachten
 • Na vijf tot zeven behandelingen, met telkens één week tussen elke behandeling, voelt u snel dat irritaties verzachten, de mucosa of slijmvlies zich herstelt en het algemeen gevoel van comfort die herwonnen is.
 • Ideaal, na de eerste cyclus, neemt u een onderhoudsbeurt na elke 2 maanden.
 • De G-LED wint enorm aan populariteit bij gespecialiseerde centra en bij gynaecologen vanwege het positief effect, snel en zonder ongemakken.

WAAROM BIJ CARPE?

gespecialiseerd arts

gespecialiseerd arts

intensieve aanpak bij vervelende kwalen

intensieve aanpak bij vervelende kwalen

ook na zwangerschap

ook na zwangerschap

kleine of grote kwalen: een oplossing

kleine of grote kwalen: een oplossing

gebruik van laser ea technieken

gebruik van laser ea technieken

Alle prijzen zijn in €, per zone en steeds onder voorbehoud van consultatie.

Bij elke behandeling of medicament, zijn onvoorziene reacties mogelijk. Gelukkig zijn deze in de esthetiek, door het voorzichtig handelen in deze tak van de geneeskunde, meestal beperkt tot minder resultaat dan verwacht. Een vervolgbehandeling lost dit meestal probleemloos op. Al de diensten van Carpe Clinic zijn streng geselecteerd en zorgvuldig uitgevoerd door onze werknemers, om een maximaal resultaat te bekomen.

Jan Van Rijswijcklaan 162/1A
2020 Antwerpen

info@carpe.be
T +32 3 230 40 50