Blog Carpe Clinic

Laserontharing Antwerpen: alles over de behandeling bij Carpe Clinic!

Ben je klaar om afscheid te nemen van dat ongewenste lichaamsharen op een manier die langdurige resultaten geeft? Verlang je naar een haarvrije toekomst? Ontdek de mogelijkheden van laserontharing Antwerpen bij Carpe Clinic en bereid je voor op een wereld van comfort en zelfverzekerdheid. Dankzij onze medische laserontharing is (ongewenste) haargroei binnenkort definitief verleden tijd.

Wat is laserontharing?

Laserontharing is een cosmetische procedure die wordt gebruikt om ongewenst lichaamshaar op een permanente of langdurige manier te verwijderen. Het proces maakt gebruik van geconcentreerde lichtpulsen, bekend als laserlicht, om op de haarzakjes te richten en te beschadigen, waardoor de groei van nieuw haar wordt vertraagd of gestopt. Deze methode groeit aan populariteit vanwege de effectiviteit en het feit dat het resultaat langdurig kan zijn.

Laserontharing

Hoe werkt laserontharing?

Laserontharing werkt op basis van een proces genaamd “selectieve fotothermolyse,” waarbij geconcentreerd laserlicht wordt gebruikt om op de haarzakjes te richten en te beschadigen. Hier is een gedetailleerde uitleg over de werking van laserontharing:

Selectieve fotothermolyse: Het proces begint met het principe van selectieve fotothermolyse. De laserapparatuur geeft een intense, geconcentreerde lichtpuls af, een laserstraal met een specifieke golflengte. Deze golflengte is zo gekozen dat het licht wordt geabsorbeerd door het melaninepigment in de haarschacht en de haarfollikel. Melanine is het pigment dat het haar zijn kleur geeft.

Absorptie van licht: Het melanine in de haarzakjes absorbeert het laserlicht. Wanneer het licht wordt geabsorbeerd, wordt het omgezet in warmte.

Beschadiging van de haarzakjes: De geabsorbeerde warmte stijgt snel en zorgt voor verhitting van de haarzakjes. Deze hitte beschadigt de haarzakjes structureel, waardoor hun vermogen om nieuw haar te produceren wordt verstoord. Het doel is om de haarfollikels zo te beschadigen dat ze niet langer in staat zijn om haargroei te ondersteunen.

Haargroei vertraging: Na de behandeling kan het enige tijd duren voordat je resultaten ziet. Niet alle haarzakjes worden tijdens één sessie vernietigd, omdat de haarzakjes in verschillende groeifasen verkeren. Herhaalde sessies zijn -nodig om alle haarzakjes in de groeifase te behandelen.

Permanente of langdurige verwijdering: Hoewel “permanente” resultaten niet altijd gegarandeerd kunnen worden, kan laserontharing leiden tot langdurige of zelfs permanente vermindering van haargroei. Dit betekent dat zelfs als er na de behandelingen wat haar teruggroeit, dit meestal dunner en lichter van kleur is dan voordien.

Het succes van laserontharing kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type laser, het huidtype en de haarkleur van de persoon, de dichtheid van het haar en de ervaring van de specialist die de behandeling uitvoert. Het is essentieel om een consultatie te plannen met een gecertificeerde en ervaren specialist om te bepalen of laserontharing geschikt is voor jou en om een behandelplan op maat te maken. Daarnaast is het belangrijk om de nazorginstructies van de specialist op te volgen om mogelijke bijwerkingen en complicaties te minimaliseren.

Behandeling laserontharing

Wat houdt een behandeling bij Carpe Clinic in?

Bij Carpe Clinic wordt de laserontharing uitgevoerd met de Clarity II, een geavanceerde en krachtige ontharingslaser. Deze state-of-the-art laser is in staat om zowel lichte als donkere huidtypes veilig en efficiënt te behandelen. De Clarity II laser richt zich op het haarzakje, waarbij het melanine in het haarzakje wordt vernietigd. Dit proces leidt uiteindelijk tot het afsterven van het haartje, wat resulteert in langdurige of permanente ontharing.

Laserontharing Antwerpen: een optimaal resultaat met de Clarity II

Wat de behandeling met de Clarity II-laser bijzonder maakt, is het ingebouwde systeem voor constante temperatuurmeting van de huid. Hierdoor wordt de behandeling nagenoeg pijnloos, wat het comfort voor de patiënt aanzienlijk verhoogt.

Voor optimale resultaten wordt over het algemeen een pakket van 6 behandelingen aanbevolen, met telkens een interval van 8 weken voor de volgende sessie. Na deze initiële reeks is een jaarlijkse onderhoudsbeurt meestal voldoende om eventuele resterende haargroei te behandelen en een gladde huid te behouden.

Behandeling met de Clarity II
laserontharing gezicht

Welke gebieden kunnen behandeld worden?

Laserontharing is een veelzijdige cosmetische procedure die effectief is voor verschillende delen van het lichaam. Het gezicht is een veelvoorkomend behandeld gebied, waarbij ongewenst haar op de bovenlip, kin, wangen en tussen de wenkbrauwen wordt aangepakt. Deze toepassing is populair bij zowel mannen als vrouwen die streven naar een gladde, haarvrije uitstraling op hun gezicht.

Naast het gezicht zijn de oksels een andere veelgekozen zone voor laserontharing, omdat dit gebied vaak ongewenste haargroei vertoont bij zowel mannen als vrouwen. Vrouwen kunnen ook profiteren van laserontharing in de bikinilijn, waardoor een langdurig gladde bikinilijn wordt bereikt. Voor grotere lichaamsdelen, zoals de benen, rug, en borst, biedt laserontharing eveneens een doeltreffende oplossing. Zowel mannen als vrouwen kunnen deze zones behandelen om overtollig haar te verminderen en zich zelfverzekerder te voelen.

Kortom, laserontharing is geschikt voor een breed scala aan lichaamsgebieden en biedt langdurige resultaten voor diegenen die streven naar een haarvrije levensstijl.

Pijnloze laserontharing Antwerpen

Laserontharing staat bekend om nagenoeg pijnloos te zijn. Moderne laserapparatuur maakt gebruik van geavanceerde technologieën om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken.

Één van de belangrijkste factoren is de constante huidkoeling die tijdens de behandeling wordt toegepast. Hierdoor wordt de warmteafgifte gelijkmatig verdeeld en ervaren de meeste mensen slechts een lichte tinteling of prikkeling.

Behandeling laserontharing

Veelgestelde vragen

Iedereen kan bij ons terecht voor laserontharing: mannen en vrouwen van iedere leeftijd, net als alle verschillende huidtinten. Enkel zeer lichte en grijze haren kunnen we helaas niet behandelen.

We raden aan om de dag van de ontharing zelf tot 2 dagen na de behandeling voorzichtig te zijn. Gebruik ook zeker een hoge zonnefactor als je buitenkomt.

Onze haren groeien altijd in verschillende fases. De anagene fase of groeifase, de catagene fase of overgangsfase, de telogene fase of rustfase en tot slot de exogene fase of uitvalfase. Aangezien niet elk haartje zich in dezelfde fase bevindt, zijn er meerdere behandelingen nodig. Alleen zo zijn we zeker dat we bijna 80% van de haren kunnen aanspreken. Meestal gaat het ) voor een oppervlakte met een normale haargroei – om 6 tot 8 behandelingen.

Zeker! Onze laser kan aan iedere huidtint aangepast worden voor een efficiënt en langdurig resultaat.

Moeilijk. Omdat de laser reageert op melanine (kleur) in de haren, moet er een bepaalde mate van pigment aanwezig zijn. Blond haar bevat weinig tot geen melanine en zal minder goed reageren, witte en grijze reageren helemaal niet.

De meeste mensen ervaren laserontharing niet als vervelend. Wel kan het zijn dat de oksels of intieme zone na de behandeling eventjes iets gevoeliger aanvoelen.

De ideale laserlengte is een paar millimeter. Als je de te behandelen zone voor het laatst twee dagen vooraf scheert, hebben je haartjes altijd de optimale lengte.

Helaas is dat niet mogelijk. Een tattoo bevat veel pigment waarop de laser kan reageren. Wil je deze zone toch laten ontharen, dan zullen we de tattoo zoveel mogelijk moeten ontwijken.

Kwaad kan het niet, wel kan deze zone wat gevoeliger zijn.

Vanaf 6 behandelingen is er een pakketprijs voorzien.

Waarom kiezen voor Carpe Clinic?

Laserontharing Antwerpen: Carpe Clinic is een uitstekende keuze. We gebruiken geavanceerde technologie, zoals de Clarity II-laser, en hebben ervaren professionals die zorgen voor effectieve, nauwkeurige en vrijwel pijnloze behandelingen. Bovendien zijn ze toegewijd aan klanttevredenheid en bieden we een persoonlijke aanpak om aan jouw specifieke behoeften en doelen te voldoen, en blijvende resultaten op lange termijn te behouden.

Carpe Clinic
Gratis intake

Gratis intake bij Carpe Clinic

Ben je nieuwsgierig naar wat we voor jou kunnen doen? Aarzel niet om een afspraak te maken voor een vrijblijvende en kosteloze intake. Tijdens dit gesprek kunnen we samen een inschatting maken van het aantal benodigde sessies voor het optimale resultaat.

Contacteer ons voor meer info of een consultatiegesprek

Overweeg je na het lezen van deze blogpost een hairstetics behandeling, of zit je nog met vragen? Contacteer ons gerust en we helpen je graag verder.

Adres Carpe Clinic
Contact

Neem gerust contact met ons op!

Contactformulier
Parkeren bij carpe clinic?

Carpe Clinic is steeds toegewijd en gefocust om u behandelingen en producten van alleen de hoogste kwaliteit te leveren.

Met de toenemende vraag van patiënten naar innovatie en de wens om ons te blijven inzetten voor deze fundamentele waarden, alsook veranderende voorwaarden bij vele leveranciers kondigen wij een prijsverhoging aan met ingang van 2/4/2024.

Zo kunnen wij als team de best mogelijke kwaliteit blijven waarborgen, onszelf blijven vernieuwen en ontwikkelen zodat u nog vele jaren van de kwaliteiten binnen Carpe Clinic kan genieten

Carpe Clinic zomervakantie

Carpe Clinic zal gesloten zijn van 29 juli tot en met
18 augustus
. Vanaf 19 augustus zijn we weer geopend en staan we weer voor u klaar.

Bedankt voor uw begrip. Voor vragen kunt u ons bereiken via service@carpe.be. We kijken ernaar uit u na onze vakantie weer van dienst te zijn.
Alvast bedankt!