Carpe Clinic zal gesloten zijn van 29 juli tot en met 18 augustus. Vanaf 19 augustus zijn we weer geopend.

Behandelingen

Littekencamouflage

Een opvallend litteken, vervelende striemen of witte vlekjes waar je graag vanaf wil? Dan heb je ondertussen waarschijnlijk ontdekt dat die helaas moeilijk te behandelen zijn. Al is er ook goed nieuws: het is niet omdat we aan de structuur niet veel meer kunnen veranderen dat we niets meer kunnen doen. Het originele litteken is er nog wel, maar door de huid plaatselijk in te kleuren met medische pigmenten valt het veel minder op.

Behandeling:

De behandeling zelf is heel eenvoudig: met behulp van pigmentatietechnieken kunnen we de huid plaatselijk inkleuren om littekens te camoufleren. Dat kunnen littekens zijn na een operatie of ongeval, maar ook witte plekjes door zonneschade of zelfs striemen. Dat kan voor elke huidskleur of elk huidtype, al kom je best op een moment dat je huid niet te bruin is door de zon. Pigment kleurt immers niet mee. Weet wel: littekenweefsel is onvoorspelbaar. Het is moeilijk te zeggen hoe vlot de huid het pigment zal opnemen, maar in de meeste gevallen zijn meerdere sessies nodig om het litteken mooi te vervagen.

Gratis intake

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvende (en kosteloze) intake. Iedereen en elk litteken is anders. Dit eerste gesprek is essentieel om te beoordelen of het litteken in aanmerking komt, of het de kleur optimaal zal opnemen en of we het gewenste resultaat kunnen bereiken.

Veelgestelde vragen

Ja, met uitzondering van keloïde littekens. Deze ontstaan door overmatige groei van littekenweefsel en kan je herkennen doordat ze meer op de huid liggen. Ook moet het litteken volledig genezen zijn. Dat wil zeggen dat er minstens twee jaar verstreken is sinds je het litteken opliep. In sommige gevallen is het noodzakelijk om het litteken voor te behandelen met andere technieken.

Littekencamouflage gebeurt het best in de winter, wanneer je huid nét niet op haar bleekst is. Hou er rekening mee dat het pigment in de zomer niet mee zal bruinen na een dagje zonnen.

Ja en nee. De huid kan plaatselijk verdoofd worden, maar je zal het altijd een beetje voelen. Het is normaal dat de plek na de behandeling wat raar aanvoelt, het lijkt alsof de huid immers weer open ligt. Dit is slechts tijdelijk, en kan je verbeteren door de huid nadien een week in te smeren met wondhelende zalf.

Dat hangt af van de grootte van het litteken. Tijdens de intake kunnen we hier een goede inschatting van maken.

Je ziet natuurlijk wel dat de kleur anders is, maar in de meeste gevallen zal je meerdere behandelingen nodig hebben voor het beste resultaat. Vaak kunnen we hiervan een goed beeld geven tijdens de intakesessie.

Ja, littekenweefsel is erg onvoorspelbaar. Daarom is het nodig om het litteken eerst te zien. Zo kunnen we beter bepalen of het te behandelen is en of de gewenste resultaten haalbaar zijn.

Adres Carpe Clinic
Contact

Neem gerust contact met ons op!

Contactformulier
Parkeren bij carpe clinic?

Carpe Clinic is steeds toegewijd en gefocust om u behandelingen en producten van alleen de hoogste kwaliteit te leveren.

Met de toenemende vraag van patiënten naar innovatie en de wens om ons te blijven inzetten voor deze fundamentele waarden, alsook veranderende voorwaarden bij vele leveranciers kondigen wij een prijsverhoging aan met ingang van 2/4/2024.

Zo kunnen wij als team de best mogelijke kwaliteit blijven waarborgen, onszelf blijven vernieuwen en ontwikkelen zodat u nog vele jaren van de kwaliteiten binnen Carpe Clinic kan genieten

Carpe Clinic zomervakantie

Carpe Clinic zal gesloten zijn van 29 juli tot en met
18 augustus
. Vanaf 19 augustus zijn we weer geopend en staan we weer voor u klaar.

Bedankt voor uw begrip. Voor vragen kunt u ons bereiken via service@carpe.be. We kijken ernaar uit u na onze vakantie weer van dienst te zijn.
Alvast bedankt!