Blogs

Blog Carpe Clinic

Wil jij graag up-to-date blijven van Carpe Clinic? Of wil je graag meer weten over één van onze behandelingen? Blijf dan zeker op de hoogte met onze blogs.

Filter Blog & Press

Dr CYJ Hair filler tegen haaruitval

Een terugtrekkende haarlijn en dunner wordend haar, voor veel mannen én vrouwen is het een deuk in het zelfvertrouwen. Alopecia Androgenetica – of erfelijke haaruitval – is nochtans te behandelen. Terwijl heel wat behandelingen zich concentreren op één aspect van het probleem, heeft de CYJ Hair filler een viervoudige werking.

Lees meer »

Carpe in de pers: U vraagt, wij prikken niet meer van deze tijd. Esthetisch artsen over de strijd tegen de rimpels: “Omdat het zo’n natuurlijk effect heeft, trekken ‘skinboosters’ ook veel mannen aan”.

Met de verschijning van Madonna op de Grammy’s laaide het debat weer op: wat heeft ze in godsnaam met haar gezicht gedaan?«In ons vak zijn het helaas meestal de mislukkingen die de aandacht trekken», zeggen dokters Ingrid Van Riet en Silvie Van Eycken. Een gesprek over ‘injectables’ – botox, fillers of lichaamsvet – en een veelbelovende nieuwkomer: skinboosters.

Lees meer »

Nieuwste trends in 2023: IMCAS Wereldcongres Parijs 

Eind januari waren we te gast op de IMCAS, hét wereldcongres voor esthetiek in Parijs. Zoals elk jaar was het koppenlopen op de place to be voor chirurgen, dermatologen en artsen. Zo’n 15.000 vakspecialisten kwamen samen op zoek naar de nieuwste trends en wetenschappelijke ontwikkelingen.

Lees meer »

Botox en fillers voor mannen en andere populaire behandelingen

Een iets strakkere kaaklijn, verwijderen van ongewenste haargroei of een algemeen gezonder en jonger ogende huid: steeds meer mannen vinden hun weg naar onze kliniek. De gedachte dat huidverzorging en esthetische behandelingen enkel voor het andere geslacht zouden zijn, is echt passé. Dat zien we duidelijk aan het aantal mannen dat in onze praktijk over de vloer komt. Benieuwd voor welke behandelingen de meeste mannen kiezen wanneer ze op de stoel van onze dokters zitten? Wij hebben de populairste cosmetische behandelingen voor mannen voor je opgelijst.

Lees meer »

Minerale make-up: ontdek de voordelen

Alle voordelen van klassieke make-up en ook nog eens goed voor je huid? Het lijkt te mooi om waar te zijn. Knipper gerust twee keer met je ogen: minerale make-up is werkelijk het van het. Bovenop een stralende teint en cover-up van oneffenheden zorgt deze natuurlijke make-up voor een op-en-top gezonde huid.

Lees meer »

Dunner wordend haar? Hairstetics biedt een oplossing

Als je haar dunner begint te worden, kan het zijn dat je op een gegeven moment je huid door je haar heen ziet. Voor veel vrouwen vormt dit een bron van onzekerheid. Een haartransplantatie is echter te ingrijpend, en haarextensions bieden ook geen uitkomst aangezien die de hoofdhuid niet camoufleren en bovendien het haarverlies enkel verergeren. Om vrouwen met erfelijke haaruitval te helpen, bieden wij daarom een gloednieuwe behandeling aan met synthetische haartjes: hairstetics.

Lees meer »

Hoe overbeharing tegengaan?

Overbeharing is best lastig. Gelukkig kunt u overbeharing efficiënt aanpakken. Wij duiken even dieper in het onderwerp, vertellen u wat overbeharing juist is en wat u er aan kan doen.

Lees meer »

Is laserontharing wat voor u?

Bij Carpe Clinic zijn we al heel wat jaren thuis in laserontharing en hebben we al honderden laserontharingen achter de rug. Maar is laserontharing wat voor jou? Wat is het, wat zijn de voordelen en waarom kiest u voor Carpe Clinic? Wij zetten een aantal zaken voor u op een rijtje.

Lees meer »

Carpe in de pers: “Intieme wellness is belangrijk”

Schaamhaar.Schaamlippen.Schaamstreek.
We groeiden allemaal op met het idee dat de vrouwelijke intieme zone onterecht gelinktis met ‘schaamte’.Waarom krijgt
deze zone niet meer aandacht? Het welzijn van de vagina en vulvaheefteen grote impactop onzelevenskwaliteit en daarhoren geentaboesrond te hangen.Daar práten we over, metrespect en openheid.

Lees meer »

VISIA Analyse

Uw huid verandert constant. Denk eraan om regelmatig jouw VISIA analyse te vernieuwen. Boek nu je kosteloze consultatie.