Blog Carpe Clinic

De menopauze aangebroken? Zo herkent u de eerste tekenen!

De menopauze

Uw menopauze? Een ingrijpende gebeurtenis die vaak gepaard gaat met een aantal ‘typische’ symptomen. Wij zetten alvast de belangrijkste tekenen waaraan u het aanbreken van de menopauze kunt herkennen, voor u op een rijtje. 

De eerste signalen

Voor uw menopauze ook effectief aanbreekt, kunnen er al een aantal jaren signalen zijn. Zo’n 3-tal jaar voor de menopauze belandt u immers al in de premenopauze, een periode waarin de eierstokken hormonen en eicellen beginnen vrij te geven, wat een invloed heeft op lichamelijk en emotioneel vlak. 

De belangrijkste symptomen zijn: 

  • Uw menstruatiecyclus ondergaat een stevige verandering. De menstruatie gebeurt onregelmatig. Vaak blijven de maandstonden ook één of twee maanden uit om dan weer op te duiken.
  • Typische lichamelijke klachten zijn: opvliegers en nachtelijk zweten, een droge vagina, urineverlies, haarverlies, een algemeen van vermoeidheid, een gebrek aan energie, gewrichtspijn en gewichtstoename.. 

Maar ook geestelijk kan het begin van de menopauze er stevig inhakken. Slapeloosheid, humeurigheid, moodswings, prikkelbaarheid en uw geheugen dat u af en toe in de steek laat, … De klachten kunnen verschillen en sommige vrouwen hebben er helemaal geen last van, terwijl bij andere de levenskwaliteit hard wordt aangetast. 

Herkennen en aanpakken

U hoeft het begin van de menopauze, de zogenaamde premenopauze en de daarmee gepaard gaande klachten, niet zomaar te ondergaan. Uw lichaam vraagt simpelweg om een kentering. Met licht aangepaste en gezondere levensgewoonten pakt u deze doeltreffend aan, en geniet u van meer levenskwaliteit. Een combinatie van psychische begeleiding, bewegingsoefeningen en stressbeheersing kunnen een wereld van verschil maken en u de menopauze doen omarmen. Ook gezonde voeding heeft impact. 

Maak een afspraak bij Carpe Clinic

Bij Carpe Clinic zijn we naast een heleboel andere behandelingen, ook thuis in de menopauze. Onze opgeleide consulente staat voor u klaar met een luisterend oor en reikt de nodige oplossingen aan. Zo gaat u op een gezonde manier om met deze nieuwe periode in uw leven en de veranderingen die de menopauze met zich meebrengen. Stralend door de menopauze? Reken op ons! 

Adres Carpe Clinic
Contact

Neem gerust contact met ons op!

Contactformulier
Parkeren bij carpe clinic?

Carpe Clinic is steeds toegewijd en gefocust om u behandelingen en producten van alleen de hoogste kwaliteit te leveren.

Met de toenemende vraag van patiënten naar innovatie en de wens om ons te blijven inzetten voor deze fundamentele waarden, alsook veranderende voorwaarden bij vele leveranciers kondigen wij een prijsverhoging aan met ingang van 2/4/2024.

Zo kunnen wij als team de best mogelijke kwaliteit blijven waarborgen, onszelf blijven vernieuwen en ontwikkelen zodat u nog vele jaren van de kwaliteiten binnen Carpe Clinic kan genieten