Carpe Clinic zal gesloten zijn van 29 juli tot en met 18 augustus. Vanaf 19 augustus zijn we weer geopend.

Behandelingen voor

Poriën & Acne

Wist je dat onze huid meer dan 30.000 talgklieren telt? Je hebt er die je met het blote oog kan spotten, maar daarnaast herbergt de huid duizenden microdomedonen of verstopte poriën. Dat zijn ze zowel letterlijk als figuurlijk: je ziet ze niet, totdat er meer talgklieractiviteit is. Stress, hormonale veranderingen, je menstruele cyclus, … Tal van oorzaken kunnen die talgklieren plots activeren. Allemaal leiden ze tot hetzelfde: vervelende puistjes of vergrote poriën die je spiegelbeeld ontsieren en waar je liefst zo snel mogelijk weer vanaf wil.

Behandeling:

Dé behandeling voor een onzuivere huid bestaat niet. Het is te zeggen: er bestaat geen one fits all-methode. Sommigen hebben baat bij een verzorgende aanpak om het microbioom van de huid te herstellen. Anderen hebben meer aan hydrafacial, waarbij we met behulp van een soort stofzuigertje de poriën zuiveren en peptiden, antioxidanten en mineralen door middel van hogedruk insluizen in de huid voor een echte boost. Maar ook een peeling (die dode huidcellen verwijdert en zo verstoppingen tegengaat) of de fractional laser kunnen helpen bij acne. Die laatste gaat niet alleen de talgklieractiviteit en open poriën verminderen maar pakt meteen ook littekentjes aan. Combinaties zijn eveneens mogelijk. Samen bekijken we welke aanpak het beste past bij jouw huid.

Gratis intake

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvende (en kosteloze) gelaatsanalyse. Tijdens deze intake brengen we je huid in kaart en bespreken we hoe we jouw huid weer doen stralen.

Veelgestelde vragen: HydraFacial

Absoluut! De HydraFacial is er voor iedereen, zélfs de meest gevoelige huidjes. Het grote voordeel van deze behandeling is immers dat onze huidspecialisten die behandeling kunnen aanpassen aan de noden van jouw huid. Een perfecte match, dus.

Geen zorgen, na de behandeling kan je gewoon weer naar het werk, op restaurant of naar een meeting. Omdat de behandeling diepreinigend en opfrissend is, zal je omgeving geen verschil zien, tenzij een stralende gloed en een frisse teint. Wie wil kan na de procedure ook meteen weer make-up aanbrengen.

Hoewel één behandeling volstaat om de huid een snelle oppepper te geven (denk: een mooie glow en jeugdige blos) is een maandelijks onderhoud ideaal voor het mooiste resultaat. Op deze manier houdt het effect het langste aan. Is één keer per maand niet mogelijk? Dan is vier keer per jaar (bij de wisseling van de seizoenen) een goed alternatief. Al mag meer natuurlijk altijd.

In sommige gevallen is voorzichtigheid geboden en kijken we samen met de arts naar de mogelijkheden, bijvoorbeeld bij vreemde pigmentvlekken of een specifieke huidverzorging. Heb je fillers of botox? Wacht dan 14 dagen voor je een HydraFacial plant. Om irritatie te voorkomen gebruik je best geen producten met retinol drie dagen voor en na de behandeling. 

Integendeel, de behandeling is zelfs zeer ontspannend. Een ideaal relaxmomentje voor jezelf dus, en dat je er na afloop extra fris uitziet, is natuurlijk mooi meegenomen.

Omdat de behandeling voor een tijdelijke verheldering van de teint zorgt, lijken pigmentvlekken optisch verminderd. Dit is echter geen blijvend effect: pigmentatie behandelen we idealiter in het najaar met een laser.

Het diepreinigend effect van de behandeling zal de poriën zuiveren wat acne bevordert. Afhankelijk van de mate van het probleem, zal de huidspecialiste het zuurpercentage aanpassen om acne zo efficiënt mogelijk aan te pakken.

Dankzij de grondige zuivering in combinatie met de cocktail van verschillende antioxidanten en geneutraliseerde zuren wordt de huid in de diepte gehydrateerd en gestimuleerd. Je ziet er na de behandeling dus instant fris en stralend uit. Voor een langdurig effect op huidveroudering zijn er echter andere behandelingen beter geschikt. 

Veelgestelde vragen: Fruitzuren / Resorcine

In de eerste plaats zal de huid gladder en zachter aanvoelen. De fruitzuren en resorcine werken dieper in waardoor de huid een egale teint krijgt. Extra voordeel: door de dode huidlaag te verwijderen, stimuleren we de cellen om zich sneller te vernieuwen, waardoor fijne lijntjes zullen verzachten. Telkens je een behandeling ondergaat, wordt de huid in de diepte gereinigd. Daardoor krijgt de combinatie van dode huid, overmatig talg en eventuele bacteriën geen kans. Dat resulteert niet alleen in minder talgophopingen, puistjes, onzuiverheden of zwarte puntjes, maar op regelmatige basis zullen zelfs de poriën kleiner worden.

Zeker, je kan meteen na de behandeling verder met je dag en weer onder de mensen komen. Wel kan het zijn dat de huid nog eventjes lichtjes rood ziet. Wacht ongeveer 1 uur met het aanbrengen van make-up.

Meteen na de treatment kan de huid lichtjes rood zien, droog en trekkerig aanvoelen. Daarom zal de huidspecialist altijd een verzachtende crème aanbrengen, zodat de huid aangenaam en comfortabel aanvoelt. Idealiter herhaal je dit zelf thuis een aantal dagen. Na drie tot vijf dagen kan het gelaat lichtjes gaan schilferen (dit houdt maximaal 2 tot 5 dagen aan).

Opletten in de zon doen we natuurlijk best altijd, maar zeker na een peeling. Zon of zonnebank vermijd je best 14 dagen na de behandeling. Breng een sterke zonnefactor (SPF 50+) aan wanneer je de deur uitgaat, en draag beschermende kledij zoals een pet, hoed of een zonnebril.

Geen zorgen, de behandeling is niet pijnlijk. Je voelt de fruitzuren/resorcine hoogstens even tintelen op de huid en dat voor slechts enkele seconden. Daarna spoelen we grondig na, tot het prikkende gevoel volledig is verdwenen.

– Blijf 14 dagen zo goed als mogelijk uit de zon en draag een hoge zonnefactor.

– Gebruik gedurende deze periode ook geen scrubs of peelings.

– Laat irriterende crèmes of serums 14 dagen lang links liggen.

– Blijf zoveel mogelijk van de velletjes af en ga er vooral niet aan pulken.

– Na de behandeling krijg je een kalmerende, ontsmettende crème mee naar huis; breng deze dagelijks aan.

Fruitzuren zijn bijzonder veelzijdig. Ze bestaan in verschillende concentraties waardoor ze heel veel verschillende toepassingen hebben. Wat doen ze? Simpel: ze maken de bovenste huidlaag week, waardoor deze zachtjes afschilfert en de nieuwe, gezondere huid aan de oppervlakte komt. Het resultaat is een verhelderde teint met meer éclat. Dat maakt fruitzuren ideaal voor wie last heeft van hyperpigmentatie.

Resorcine wordt vaak in combinatie gebruikt met tra, met name voor het behandelen van de onzuivere huid. Terwijl resorcine de bacteriën doodt, zal tca de huid vernieuwen. Het resultaat gaat iets dieper, maar je krijgt wel een sterkere afschilfering dan bij fruitzuren.  

Adres Carpe Clinic
Contact

Neem gerust contact met ons op!

Contactformulier
Parkeren bij carpe clinic?

Carpe Clinic is steeds toegewijd en gefocust om u behandelingen en producten van alleen de hoogste kwaliteit te leveren.

Met de toenemende vraag van patiënten naar innovatie en de wens om ons te blijven inzetten voor deze fundamentele waarden, alsook veranderende voorwaarden bij vele leveranciers kondigen wij een prijsverhoging aan met ingang van 2/4/2024.

Zo kunnen wij als team de best mogelijke kwaliteit blijven waarborgen, onszelf blijven vernieuwen en ontwikkelen zodat u nog vele jaren van de kwaliteiten binnen Carpe Clinic kan genieten

Carpe Clinic zomervakantie

Carpe Clinic zal gesloten zijn van 29 juli tot en met
18 augustus
. Vanaf 19 augustus zijn we weer geopend en staan we weer voor u klaar.

Bedankt voor uw begrip. Voor vragen kunt u ons bereiken via service@carpe.be. We kijken ernaar uit u na onze vakantie weer van dienst te zijn.
Alvast bedankt!