Lichaam & welzijn

Menopauze

Het goede nieuws eerst: op je vijftigste (of daarna) ben je nog maar net op de top van je kunnen. Jammer genoeg komt die menopauze nét dan de pret bederven. Lichamelijk verandert er een heleboel. Eigenlijk kan je het het best vergelijken met een soort omgekeerde puberteit: je gaat van een vruchtbare naar een niet-vruchtbare vrouw. Dat kan – met dank aan de hormoonschommelingen – heel uiteenlopende klachten met zich mee brengen. Van de alom beruchte opvliegers en stemmingswisselingen tot een slechte nachtrust. Maar ook gewichtstoename, minder energie en veerkracht, een moeilijke huid en vaginale droogte komen regelmatig voor. Wat je klachten ook zijn, er is geen enkele reden om ermee te blijven zitten. Integendeel. Er kan niet alleen héél veel, door er iets aan te doen wordt de menopauze niet het einde van een tijdperk maar net het begin van mooie, nieuwe periode.

Behandeling

Dat elke behandelplan uiterst persoonlijk is, spreekt voor zich. Tijdens de consultatie overlopen we je voorgeschiedenis en medisch dossier, en nemen we je levensstijl onder de loep. Hoewel sommige dingen genetisch bepaald zijn, speelt vooral de manier waarop je in het leven staat een cruciale rol. Op basis van jouw gewoontes, verwachtingen en noden stippelen we een (therapie)plan uit. Dat kan een algemene ondersteuning van je levensstijl zijn – het incorporeren van (meer) beweging, (anders) leren omgaan met stress of het ontwikkelen van een beter slaappatroon – maar evengoed een aangepast voedingsplan, hormonale therapie of (een combinatie van) andere behandelingen. Altijd met aandacht voor jouw wensen en algemeen welzijn.

Consult

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Misschien worstel je nu al met bepaalde klachten of wie weet wil je liever preventief informatie inwinnen: een menopauze consult is voor iedereen. Samen zorgen dat je de beste versie van jezelf bent en blijft. 

Adres Carpe Clinic
Contact

Neem gerust contact met ons op!

Contactformulier
Parkeren bij carpe clinic?

Carpe Clinic is steeds toegewijd en gefocust om u behandelingen en producten van alleen de hoogste kwaliteit te leveren.

Met de toenemende vraag van patiënten naar innovatie en de wens om ons te blijven inzetten voor deze fundamentele waarden, alsook veranderende voorwaarden bij vele leveranciers kondigen wij een prijsverhoging aan met ingang van 2/4/2024.

Zo kunnen wij als team de best mogelijke kwaliteit blijven waarborgen, onszelf blijven vernieuwen en ontwikkelen zodat u nog vele jaren van de kwaliteiten binnen Carpe Clinic kan genieten