Behandelingen om

de haargroei te stimuleren

‘Als je haar maar goed zit’. De Nederlandse groep Vulcano scoorde er in 1983 een hitje mee, maar er schuilt een kern van waarheid in. Je haar is het eerste dat je ziet, en het heeft dan ook een enorme invloed op hoe we in ons vel zitten. Al helemaal als het niet helemaal zit zoals jij dat zou willen. Haaruitval kan op iedere leeftijd plaatsvinden, zowel bij mannen als bij vrouwen, en telt verschillende oorzaken: hormonen, bepaalde tekorten, genetische factoren, … Het kan geleidelijk aan gebeuren, of net heel plots, maar het resultaat is telkens hetzelfde. Je haar ziet er futloos uit, en zelf word je er vooral heel onzeker van. Nochtans bestaat er in de meeste gevallen een oplossing voor. Ook als je van nature erg dun en weinig haar hebt.

Behandeling:

Dankzij medische onderbouwde behandelingen kunnen we de haargroei stimuleren voor meer, voller en beter haar. De bekendste is PRP of Platelet Rich Plasma. Daarbij wordt bloed gecentrifugeerd om het plasma te isoleren en weer in de hoofdhuid te spuiten. Daar zullen de bloedplaatjes in het plasma groeifactoren vrijgeven, die luie haarfollikels als het ware weer wakker schudden zodat ze meer haartjes gaan produceren. Een andere methode is mesotherapie. In dat geval injecteert de arts verschillende belangrijke voedingsstoffen in de hoofdhuid. Een soort vitaminecocktail voor de haarzakjes, zeg maar.

Gratis intake

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvende (en kosteloze) intake. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw situatie en gaan we samen op zoek naar de beste en meest duurzame oplossing.

Veelgestelde vragen: PRP Haar

PRP staat voor Platelet Rich Plasma. Tijdens deze behandeling neemt de arts 20 ml bloed af met een kleine hoeveelheid anticoagulantia. Door middel van centrifugatie zullen we vervolgens de witte bloedcellen van de rode scheiden aan hoge snelheid. De nadruk ligt dus vooral op het verzamelen van de bloedplaatjes in combinatie met het bloedplasma. PRF staat voor Platelet Rich Fibrine. In dit geval nemen we bloed af zonder anticoagulantia. Ook hier worden de witte bloedcellen van de rode gescheiden, zij het aan een lage snelheid. Hierbij ligt de nadruk voornamelijk op het verzamelen van de bloedplaatjes. Beide technieken dienen om de groeifase van de haarfollikels te verlengen.

Hoewel beide technieken hetzelfde doel hebben – het verlengen van de groeifase van de haarfollikels – hangt de gekozen af van de te behandelen zone en je individuele gegevens. Op basis van de consultatie, voorgeschiedenis, wensen en je persoonlijk profiel beslissen we in onderling overleg welke afname het beste is.

Belangrijk om te weten: zet alles wat een effect heeft op de bloedstolling – van medicatiegebruik tot alcohol of bepaalde voedingssupplementen – de dag voor je behandeling on hold. Weet je van jezelf dat je snel last hebt van blauwe plekjes? Start dan 10 dagen voor de behandeling met het dagelijks innemen Traumeel tabletjes van A. Vogel (vrij verkrijgbaar in de apotheek). PRP en PRF zijn geschikt voor iedereen, plasma heeft steeds een helende werking, ongeacht eventueel onderliggende aandoeningen. 

De injectietechniek is afhankelijk van de zone en je huidtype. Er zijn drie injectietechnieken (die ook onderling gecombineerd kunnen worden): needling, manuele prikjes en injecties met een mesogun.

Dit is erg individueel verschillend, al kan het gebeuren dat de injecties de eerste 30 seconden een afterburn-effect geven. Dit gaat echter zeer snel voorbij. Bovendien gebruiken we telkens een verzachtende medische LED-lamp voor optimaal comfort. Na 5 minuten voel je doorgaans niets meer van de behandeling. Let wel op: je mag de haren na de behandeling niet wassen.

Ja en nee. Haargroei gebeurt in drie fasen. De meeste problemen op vlak van haarverlies situeren zich in de rust- en de uitvalfase. PRP en PRF gaan de groeifase van het haar verlengen, maar zullen niet de oorzaak oplossen. Haarbehandelingen zijn een samenwerking van verschillende factoren. Daarom bekijken we ieder probleem apart voor een oplossing op maat, én vinden wij het bijzonder belangrijk dat een PRP- of PRF-behandeling altijd hand in hand gaat met andere behandelingen. Dat kan een thuisbehandeling zijn met individuele geneesmiddelen, maar ook het aanvullen van eventuele tekorten in het bloed met de juiste voedingssupplementen, het aanpassen van de levensstijl en eventueel infuustherapie. In het eerste behandeljaar is het noodzakelijk om de behandeling minstens drie keer te herhalen, telkens met ongeveer drie maanden tussen. Na één jaar is een jaarlijks onderhoud aangeraden, uiteraard in combinatie met je individuele behandelplan voor thuis.

Veelgestelde vragen: Haarprikken

Deze tussentijdse boost met vitaminen is geschikt voor iedereen, met uitzondering van zwangere vrouwen. Grote tekorten kunnen we hiermee niet aanvullen (daarvoor is infuustherapie beter geschikt), maar het zal het haar wel van binnenuit een opkikker geven. De behandeling is pijnloos en duurt slechts 10 minuten, wat het ideaal maakt als afwisseling of om periodes van chronische stress te counteren

Veelgestelde vragen: Haarbehandeling

In sommige gevallen – bijvoorbeeld door onderliggende aandoeningen zoals een verstoorde hormoonhuishouding of tekorten in het bloed na een zwangerschap – kan er beslist worden om de slapende haarfollikels weer aan het werk te zetten met een needlingbehandeling. De behandeling is zeer individueel (zo injecteren we steeds een individuele emulsie, op maat van het precieze probleem) en zo goed als pijnloos. De behandeling mag om de 6 weken herhaald worden, eventueel in combinatie of afwisseling met PRP/PRF en medicatie voor thuisgebruik. Let wel op: na de behandeling mogen de haren niet gewassen worden en wacht je best een volledige dag vooraleer je gaat sporten, naar de sauna gaat (of een andere activiteit doet waarbij je kan zweten).

Adres Carpe Clinic
Contact

Neem gerust contact met ons op!

Contactformulier
Parkeren bij carpe clinic?

Carpe Clinic is steeds toegewijd en gefocust om u behandelingen en producten van alleen de hoogste kwaliteit te leveren.

Met de toenemende vraag van patiënten naar innovatie en de wens om ons te blijven inzetten voor deze fundamentele waarden, alsook veranderende voorwaarden bij vele leveranciers kondigen wij een prijsverhoging aan met ingang van 2/4/2024.

Zo kunnen wij als team de best mogelijke kwaliteit blijven waarborgen, onszelf blijven vernieuwen en ontwikkelen zodat u nog vele jaren van de kwaliteiten binnen Carpe Clinic kan genieten