Behandelingen voor

de versteviging van de huid

Huidverslapping kan vele oorzaken hebben. Sommigen onder ons hebben van nature een dunne huid met minder elasticiteit, maar ook de leeftijd speelt een rol. Onder invloed van de jaren wordt de huid niet alleen dunner en droger, ook de hoeveelheid collageen en elastine verminderen. Daardoor krijgt de zwaartekracht steeds meer vrij spel waardoor alles telkens net dat beetje meer gaat zakken. Het kan ook plaatselijk zijn, denk maar aan overtollige huid aan de ogen of overhangende oogleden. Wat de reden ook is; je hoeft je er niet zonder meer bij neer te leggen.

Behandeling:

Er zijn heel veel opties mogelijk om de huid te gaan verstevigen. Voor het volledige gelaat is de fractional laser erg efficiënt: die boort kleine gaatjes in de huid waardoor die zichzelf gaat herstellen door meer collageen aan te maken. Ook de infini – een soort kopstukje met allerlei fijne naaldjes – gaat de aanmaak van collageen stimuleren. Bovendien stralen de naaldjes radiofrequentie uit: door de warmte gaat de huid een beetje inkrimpen en oogt ze voller en strakker. Onder de ogen kan je dan weer kiezen voor de Picoplus laser – die de huid lichtjes opspant – of een PlexR-behandeling. Die laatste is nog het best te beschrijven als een ooglidcorrectie zonder mes: in plaats van de huid weg te snijden gaan we het overtollige vel wegschroeien. 

Gratis intake

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvende (en kosteloze) gelaatsanalyse. Tijdens deze intake brengen we je huid in kaart en bespreken we hoe we jouw huid weer vol en stevig krijgen.

Veelgestelde vragen: Needling

Echt pijnlijk is het niet, wel kan de huid na de behandeling wat gevoelig zijn en lichtjes geschaafd aanvoelen. Indien gewenst, kan je de huid vooraf verdoven met een crème.

Hou rekening met 2 tot maximaal 5 dagen hersteltijd. Gedurende deze periode kan de huid wat rood en gezwollen zijn.

Met 3 à 4 behandelingen boeken we het mooiste resultaat. Laat telkens 4 tot 6 weken tussen.

Een van de grote voordelen van een needling treatment is het langdurige resultaat. Je kan dus een hele tijd van je nieuwe, frisse teint genieten. Idealiter herhaal je de behandeling één keer jaar ter onderhoud.

Wat needling zo bijzonder maakt, is dat we de behandeling volledig kunnen afstemmen op jouw huid. Meestal wordt een needlingapparaat of -pen gebruikt, maar in sommige gevallen kiezen we – in samenspraak – voor manuele prikjes of het mesogunapparaat. Welke methode we ook gebruiken, we gaan altijd voor de meest optimale behandeling voor jouw huid. De vloeistof die we in de huid zullen insluizen kan PRP (eigen bloedplasma) zijn, maar evengoed hyaluronzuur. Dit wordt vooraf samen besproken en is altijd aangepast aan jouw noden en wensen.

Natuurlijk. Belangrijk om te weten: de behandeling van enkel de oogcontour is in verhouding duurder dan wanneer je het gelaat samen met de ogen zou behandelen.

Simpel: voor iedereen die graag aan de kwaliteit van zijn of haar huid wil werken. Hoewel needling bij iedereen een mooi effect oplevert, bekomen vooral een dunne huid met fijne rimpels of een doffe teint een zeer mooi en fris eindresultaat.

Dat kan zeker. De priktechniek wordt altijd aangepast aan jouw huidtype. Zo zullen we bij een gevoelige huid eerder kiezen voor een single needle dan een machinaal apparaat.

Jij mag dan gelukkig worden van een stevige portie vitamine D, je huid is daar minder blij mee. Zeker als ze nog wat gevoelig is van de needlingsessie. Na de behandeling blijf je best zo’n 4 tot 5 dagen uit de zon

Absoluut! Met een needlingbehandeling stimuleren we de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid niet alleen instant vol en fris oogt, maar we op lange termijn ook huidveroudering tegengaan. Preventie is key bij deze behandeling. 

Veelgestelde vragen: PRP / PRF

PRP komt van Platelet Rich Plasma, een technologie die ongeveer 20 jaar geleden werd ontwikkeld een voornamelijk werd toegepast binnen de hartchirurgie om wondheling te bespoedigen. Sinds enkele jaren is de techniek ook populair in het bestrijden van huidveroudering en haarverlies. Heel wat wetenschappelijke studies toonden al aan dat groeifactoren immers een uiterst belangrijke rol spelen in het herstel van de haren en de huid.

Eerst nemen we een kleine hoeveelheid bloed af die we centrifugeren. Tijdens dat proces worden de verschillende bloedcomponenten van elkaar gescheiden door het verschil in soortelijk gewicht. Op die manier isoleren we de bloedplaatjes uit het eigen bloed. Die hebben we nodig, want ze geven heel bijzondere stofjes vrij: beter bekend als groeifactoren. In de medische wereld staan groeifactoren al langer bekend om hun regenererend effect. Wanneer we ze gebruiken binnen een esthetische context, kunnen ze de aanmaak van collageen en elastine herstellen, maar ook de haarwortels op de hoofdhuid stimuleren op opnieuw gezonde haren te produceren.

Meestal is de behandelde zone achteraf wat rood en licht gezwollen. De roodheid verdwijnt na 2 dagen, al kan je nog enkele dagen kleine puntbloedingen en blauwe vlekjes waarnemen. Na ongeveer 5 dagen zou de huid volledig hersteld moeten zijn. Vanaf dan mag je ook weer in de zon komen.

Gemiddeld zijn er 3 behandelingen nodig, telkens met een tussenpauze van 2 of 3 maanden. 

De eerste behandeling wordt steeds voorafgegaan door een consultatie met een professional, waarin we bekijken of je voor PRP in aanmerking komt. Normaal gezien kan een PRP treatment geen kwaad, zelfs niet tijdens een chemo- of andere medische behandeling.

PRP staat voor Platelet Rich Plasma. Tijdens deze behandeling neemt de arts 20 ml bloed af met een kleine hoeveelheid anticoagulantia. Door middel van centrifugatie zullen we vervolgens de witte bloedcellen van de rode scheiden aan hoge snelheid. De nadruk ligt daarbij vooral op het verzamelen van de bloedplaatjes in combinatie met het bloedplasma. PRF staat voor Platelet Rich Fibrine. In dit geval nemen we bloed af zonder anticoagulantia. Ook hier worden de witte bloedcellen van de rode gescheiden, zij het aan een lage snelheid. Hierbij ligt de nadruk voornamelijk op het verzamelen van de bloedplaatjes.

Hoewel beide technieken hetzelfde doel hebben, hangt de gebruikte methode af van de te behandelen zone en je individuele gegevens. Op basis van de consultatie, voorgeschiedenis, wensen en je persoonlijk profiel beslissen we in onderling overleg welke afname het beste is.

Belangrijk om te weten: zet alles wat een effect heeft op de bloedstolling – van medicatiegebruik tot alcohol of bepaalde voedingssupplementen – de dag voor je behandeling on hold. Weet je van jezelf dat je snel last hebt van blauwe plekjes? Start dan 10 dagen voor de behandeling met het dagelijks innemen Traumeel tabletjes van A. Vogel (vrij verkrijgbaar in de apotheek). PRP en PRF zijn geschikt voor iedereen, plasma heeft steeds een helende werking, ongeacht eventueel onderliggende aandoeningen. 

De injectietechniek is afhankelijk van de zone en je huidtype. Er zijn drie injectietechnieken (die ook onderling gecombineerd kunnen worden): needling, manuele prikjes en injecties met een mesogun.

Mits verdoving voelt de behandeling voor de meeste mensen zo goed als pijnloos. We raden dan ook steeds aan een halfuurtje vroeger te komen om verdovende zalf aan te brengen op de te behandelen zone (gelaat, handen of decolleté).

Al na 6 weken zie je een algemene huidverbetering; fijne lijntjes, blauwe kringen en pigmentatie zijn minder zichtbaar. Meestal doen we een kuur van drie behandelingen met telkens 6 weken tussen, al is dit natuurlijk afhankelijk van het gewenste resultaat.

Omdat celgeneratie een opbouwend proces is, kan je de eerst week wat last hebben van een droge, schilferige huid, kleine hematomen, roodheid en zwelling. Geen nood: niet iedereen heeft hier last van. Het is erg afhankelijk van de zone en je huid. In de meeste gevallen is er na 2 dagen al niets meer van te zien. Smeer de eerste drie dagen een hoge zonnefactor (SPF 50+) en probeer intensieve sporten, sauna’s (of andere activiteiten waarbij zweten onvermijdelijk is) te mijden. Na 6 weken mag je de behandeling herhalen.

Veelgestelde vragen: Mesogun

Na de behandeling kan de huid wat gevoelig aanvoelen, soms zijn er kleine puntbloedingen of blauwe plekken te zien. Eventueel kan je de huid vooraf verdoven met Emla crème.

Een zware downtime is er niet, al kan de huid wel 2 tot maximaal 5 dagen rood en wat gezwollen zijn.

Het mooiste resultaat zie je na 3 à 4 behandelingen met een interval van 4 tot 6 weken.

Het voordeel aan een mesogunbehandeling is dat je lang van het frisse resultaat kan genieten. Voor een duurzaam effect is een jaarlijks onderhoud aangewezen.

Bij mestoherapie wordt de huid met piepkleine naaldkprikjes gestimuleerd. Zo krijgen we enerzijds een natuurlijke boost van elastieke en collageen, anderzijds kunnen we zo ook werkzame stoffen insluizen. Dat kan hyaluronzuur zijn, maar ook PRP (eigen bloedplasma), afhankelijk van jouw wensen en wat jouw huid nodig heeft. Voor een optimaal resultaat wordt de behandeling vaak aangevuld met needling of manuele prikjes. 

Zeker, al kom je dan wel duurder uit dan wanneer je het gelaat samen met de ogen zou behandelen.

Simpel: voor iedereen die graag aan de kwaliteit van zijn of haar huid wil werken. Hoewel de behandeling bij iedereen een mooi effect oplevert, bekomen vooral een dunne huid met fijne rimpels of een doffe teint een zeer mooi en fris eindresultaat.

Dat kan zeker. Onze huidspecialisten zullen de priktechniek altijd aanpassen aan de noden van jouw huid.

Helaas, die zomervakantie stel je beter nog even uit. Na de behandeling blijf je best 4 tot 5 dagen uit de zon. Zodra je huid hersteld is, kan je opnieuw van het mooie weer genieten.

Jazeker. Aangezien de kleine naaldprikjes de aanmaak van collageen en elastine boosten, kunnen we huidveroudering zo tegengaan. Preventie is key bij deze behandeling.

Veelgestelde vragen: Fractional

Liever niet. Probeer zeker om 14 dagen de zon (of zonnebank) zoveel mogelijk te vermijden. Na de behandeling is de huid immers zeer sensitief en nog wat rood, waardoor ze extra gevoelig is voor de zon. Ga je toch buiten? Breng dan een sterker zonnefactor (SPF 50+) aan en draag beschermende kledij zoals een pet, hoed of zonnebril.

Na de behandeling kan er hitte, roodheid en zwelling ontstaan. Die eerste twee verdwijnen al na 48u, de zwelling kan 3 tot 4 dagen aanhouden. Soms zijn rastertjes zichtbaar na de behandeling. Die veranderen uiteindelijk in kleine korstjes die er binnen 3 tot 7 dagen zullen afvallen. Let op met de zon en die zonnebank tot zeker 4 weken voor en na de behandeling. Omdat de huid extra gevoelig is voor UV-straling zou te veel blootstelling aan de zon hyperpigmentatie kunnen veroorzaken.

Onze lasers zijn echte alleskunners. We kunnen zowel grove poriën en een slechte huidstructuur behandelen, als acneletseltjes, chirurgische littekens, rimpels en striae.

Zeker, eventueel aangevuld met een product dat vitamine C en/of E bevat. Deze stoffen zullen de huid optimaal ondersteunen om te helen en te herstellen. En vergeet zeker niet om meerdere keren per dag een SPF 50+ te smeren.

Adres Carpe Clinic
Contact

Neem gerust contact met ons op!

Contactformulier
Parkeren bij carpe clinic?

Carpe Clinic is steeds toegewijd en gefocust om u behandelingen en producten van alleen de hoogste kwaliteit te leveren.

Met de toenemende vraag van patiënten naar innovatie en de wens om ons te blijven inzetten voor deze fundamentele waarden, alsook veranderende voorwaarden bij vele leveranciers kondigen wij een prijsverhoging aan met ingang van 2/4/2024.

Zo kunnen wij als team de best mogelijke kwaliteit blijven waarborgen, onszelf blijven vernieuwen en ontwikkelen zodat u nog vele jaren van de kwaliteiten binnen Carpe Clinic kan genieten

Carpe Clinic zomervakantie

Carpe Clinic zal gesloten zijn van 29 juli tot en met
18 augustus
. Vanaf 19 augustus zijn we weer geopend en staan we weer voor u klaar.

Bedankt voor uw begrip. Voor vragen kunt u ons bereiken via service@carpe.be. We kijken ernaar uit u na onze vakantie weer van dienst te zijn.
Alvast bedankt!