Behandelingen tegen

rimpels

Ze zijn de eretekens des levens, het is een privilege dat we ze überhaupt mogen en kunnen tellen (en – oké, ook – vervloeken), en toch zijn we ze liever kwijt dan rijk. Rimpels: vroeg of laat hebben we allemaal prijs. Alleen, hoe krijgen we ze? Enerzijds heb je droogtelijntjes: ze vermommen zich als rimpels, maar zijn eigenlijk fijne lijntjes in de huid die ontstaan door een tekort aan water. Daarnaast heb je de ‘echte’ rimpels. Die kunnen door veel verschillende factoren ontstaan. Omdat onze spieren verzwakken, omdat de huid steeds op dezelfde plekken plooit – de zogenaamde expressierimpels – of omdat de spier volume verliest. Wat de reden ook is: we zijn niet altijd even opgetogen met die nieuwe aanwinsten.

Behandeling:

Droogtelijntjes zijn al gebaat bij een goede verzorging en af en toe een hydraterende behandeling. Expressierimpels – bijvoorbeeld de fronsrimpels, voorhoofdrimpels of kraaienpootjes – kan je behandelen met spierontspanners. Onze spieren zijn de hele tijd aan het bewegen waardoor er lijntjes ontstaan daar waar de contracties zijn. Spierontspanners doen letterlijk wat hun naam belooft: ze ontspannen waardoor we die beweging niet meer maken en de rimpel verdwijnt. Maar er zijn nog veel meer opties dan dat. Een fractional laser maakt minuscule gaatjes in de huid waardoor rimpels inkrimpen. Ideaal voor fijne lijntjes en rimpeltjes die nog wegtrekbaar zijn. Hele diepe rimpels of permanente krasjes behandel je met een CO2-laser: die werkt een beetje als een rasp en schraapt we een dun laagje huid weg waardoor het oppervlak weer glad oogt. Sinds kort is er ook een fractional CO2-laser, die het beste van beide combineert.

Gratis intake

Het vergt de blik van een professional om te kunnen bepalen met welke rimpels je precies te maken hebt, en welke behandeling bij jou het mooiste resultaat zal opleveren. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvende (en kosteloze) gelaatsanalyse. Tijdens deze intake brengen onze huidspecialisten je huid in kaart en bespreken we op welke manier we het gewenste resultaat kunnen bereiken.

Veelgestelde vragen: Spierontspanner

De prikjes van de spierontspanner zijn meestal wel even vervelend. Het goede nieuws: de behandeling duurt niet lang, dus het is zo voorbij.

Het zou kunnen dat je hier en daar een blauw plekje ziet na de injecties, die trekken na enkele dagen weg. Let op: zorg dat je tot 48u na de prikjes geen zware inspanningen doet of warme oorden opzoekt. Dus: geen sport, zonnebank, sauna of stoombad en de behandelde zone ook niet masseren.

Grimassen maken (als je wil). De spierontspanner vindt zijn weg naar de spier extra goed als je de behandelde zone de eerste uren na de behandeling zoveel mogelijk beweegt.

Dit is erg individueel. Sommigen zien al resultaat na enkele dagen, bij anderen kan het tot twee weken duren voor het resultaat volledig zichtbaar is.

Meestal plaatsen we spierontspanners om de 3 à 4 maanden. Ook dit is erg persoonlijk: wie intensief sport zal de behandeling bijvoorbeeld vaker moeten herhalen (om de 2 tot 3 maanden) omdat de spierontspanner zo sneller uitwerkt.

Aangezien we met een naald in de huid prikken, is een blauw vlekje altijd mogelijk. Wil je de kans op blauwe plekken zoveel mogelijk inperken? Dan kan het helpen om twee dagen op voorhand even geen koffie meer te drinken en bepaalde supplementen en andere bloedverdunnende zaken niet meer in te nemen.

Spierontspanners dien je elke 3 à 4 maanden herhaald te worden om het resultaat te behouden.  

De behandeling kan op eender welke leeftijd toegepast worden, mits toestemming van de ouders en juiste indicaties om te behandelen. 

 

Adres Carpe Clinic
Contact

Neem gerust contact met ons op!

Contactformulier
Parkeren bij carpe clinic?

Carpe Clinic is steeds toegewijd en gefocust om u behandelingen en producten van alleen de hoogste kwaliteit te leveren.

Met de toenemende vraag van patiënten naar innovatie en de wens om ons te blijven inzetten voor deze fundamentele waarden, alsook veranderende voorwaarden bij vele leveranciers kondigen wij een prijsverhoging aan met ingang van 2/4/2024.

Zo kunnen wij als team de best mogelijke kwaliteit blijven waarborgen, onszelf blijven vernieuwen en ontwikkelen zodat u nog vele jaren van de kwaliteiten binnen Carpe Clinic kan genieten