Carpe Clinic zal gesloten zijn van 29 juli tot en met 18 augustus. Vanaf 19 augustus zijn we weer geopend.

Behandelingen

Powderbrows

Als ogen de sleutel tot de ziel zijn, dan zijn je wenkbrauwen de poortwachter. Ze verraden of we boos zijn, dan wel blij, verrast of net droevig. Ze vormen een essentieel onderdeel in onze non-verbale communicatie en laten je ogen meteen spreken. Kortom, met een mooi stel wenkbrauwen hoef je voor de rest weinig moeite te doen om er fris en netjes uit te zien. Maar wat als je van nature weinig haartjes hebt, of hele lichte? Als je geen flauw idee hebt hoe je met wenkbrauwpotlood orde moet scheppen in die rommelige chaos, of gewoon als je ‘s morgens sneller klaar wil zijn? Dan zijn powderbrows de ideale oplossing.

Behandeling:

Een afspraak neemt ongeveer 2u30 tot 3u in beslag. Eerst bespreken we je wensen en worden de wenkbrauwen en gezichtsvorm minutieus geanalyseerd, vervolgens tekent de specialiste de wenkbrauwen nauwgezet uit. Pas als alles volledig naar wens is, begint de pigmentatie zelf. Met behulp van een pixeltechniek – waarbij we minuscule puntjes zetten – worden je wenkbrauwen ingekleurd en vormgegeven. Het uiteindelijke resultaat lijkt net alsof je zelf je wenkbrauwen met poeder hebt bijgewerkt. Of alsof gewoon van nature een stel fantastische wenkbrauwen hebt.

Carpe Clinic

Gratis intake

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvende (en kosteloze) intake. Tijdens dit kennismakingsgesprek bekijkt de specialiste jouw wenkbrauwen, bespreken we je wensen en geven we alvast inlichtingen over de eventuele voorzorgsmaatregelen. Tip: breng zeker een foto mee van wat je mooi vindt.

Veelgestelde vragen

Gemiddeld rekenen we 3u voor powderbrows, al komt het in de praktijk vaak neer op ongeveer 2u30. Dit omvat zowel de analyse als het pigmenteren zelf.

Drink de dag voor je afspraak geen koffie en sla de apéro een keertje over. Zowel koffie als alcohol werken bloedverdunnend en kunnen zo het genezingsproces verstoren. Neem om deze reden ook geen pijnstillers (tenzij Dafalgan).

Prettig is het niet. Zeker de eerste passage is moeilijk te verdoven. Zodra de huid open is kunnen we de zone verdoven en verloopt de rest van de behandeling iets  aangenamer.

Nee, meteen na de behandelingen is de omliggende huid wat rood en gezwollen en zijn je wenkbrauwen zelf een stuk donkerder dan het beoogde effect. Na een week vermindert de kleur, totdat het even lijkt alsof de vorm en kleur helemaal weg zijn. Dat is normaal: je lichaam stuurt een kolonne witte bloedcellen naar de oppervlakte om je wenkbrauwen te genezen, wat zorgt voor de witte kleur. Geen nood: die trekt geleidelijk weer weg. Na 2 tot 6 weken zie je het definitieve resultaat.

Reken na de eerste sessie op ongeveer 60 tot 70 procent kleurverlies. Na 8 tot 12 weken plannen we een touch-up om zo tot het gewenste resultaat te komen.

We plaatsen geen powderbrows bij zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Ook bij een opstoot van eczeem vragen we even te wachten met het plannen van de behandeling tot de huid hersteld is. Neem je bloedverdunners? Vraag dan aan de dokter of je tijdelijk even mag stoppen. Als je snel last hebt van een koortslip is het aangewezen om al te starten met Aciclovir (vrij verkrijgbaar in de apotheek). Kankerpatiënten en mensen met immuunstoornissen zoals diabetes nemen best eerst contact op met de arts.

Nee, al geven we er wel de voorkeur aan dat je op voorhand eens langskomt. Zo heeft de specialiste je wenkbrauwen al eens gezien en kunnen we alvast inlichtingen geven over de voorzorgsmaatregelen. De intake is gratis, en kan je indien gewenst combineren met een huidanalyse.

Na de behandeling is het belangrijk om de wenkbrauwen gedurende 72u goed droog te houden en regelmatig in te smeren met vaseline. Er mogen immers geen korstjes ontstaan. Na 3 dagen mag je de wenkbrauwen lichtjes wassen. Smeer de eerste 7 dagen geen crèmes – tenzij vaseline – en ga niet sporten, naar de sauna of onder de zonnebank.

Powderbrows zijn geen permanente make-up. Het pigment wordt oppervlakkig in de huid geplaatst en zal na verloop van vervagen. Voor een blijvend resultaat dien je de behandeling dus om de 2 à 3 jaar te herhalen. Wil je zo lang mogelijk van je wenkbrauwen genieten? Smeer ze dan trouw in met SPF 50 als je in de zon komt.

Adres Carpe Clinic
Contact

Neem gerust contact met ons op!

Contactformulier
Parkeren bij carpe clinic?

Carpe Clinic is steeds toegewijd en gefocust om u behandelingen en producten van alleen de hoogste kwaliteit te leveren.

Met de toenemende vraag van patiënten naar innovatie en de wens om ons te blijven inzetten voor deze fundamentele waarden, alsook veranderende voorwaarden bij vele leveranciers kondigen wij een prijsverhoging aan met ingang van 2/4/2024.

Zo kunnen wij als team de best mogelijke kwaliteit blijven waarborgen, onszelf blijven vernieuwen en ontwikkelen zodat u nog vele jaren van de kwaliteiten binnen Carpe Clinic kan genieten

Carpe Clinic zomervakantie

Carpe Clinic zal gesloten zijn van 29 juli tot en met
18 augustus
. Vanaf 19 augustus zijn we weer geopend en staan we weer voor u klaar.

Bedankt voor uw begrip. Voor vragen kunt u ons bereiken via service@carpe.be. We kijken ernaar uit u na onze vakantie weer van dienst te zijn.
Alvast bedankt!