Laserontharing Antwerpen

Laserontharing Antwerpen: een veilige, permanente ontharing

Heb jij ook schoon genoeg van dat scheermes, die epilator en de talloze ingegroeide haartjes? Ben je klaar voor een doucheritueel waarmee je geen tijd meer aan ontharen hoeft te verspillen? Wel, dat kan dankzij laserontharing Antwerpen. Dankzij de medische laserontharing van Carpe Clinic is ongewenste haargroei binnenkort verleden tijd.

Laserontharing Antwerpen, wat houdt dit in?

Het is een cosmetische procedure die gebruikt wordt om ongewenst lichaamshaar op een permanente of langdurige manier te verwijderen. We maken gebruik van geconcentreerde lichtpulsen, bekend als laserlicht, en richten ons op de haarzakjes om deze te beschadigen. Hierdoor stopt of vertraagt de groei van nieuwe haartjes. Dit is een erg populaire en effectieve methode.

Laserontharing Antwerpen

Hoe werkt het?

Laserontharing werkt op basis van het proces selectieve fotothermolyse. Tijdens dit proces wordt geconcentreerd laserlicht op de haarzakjes gericht om deze te beschadigen. Maar hoe werkt dit nu precies?

Het begint allemaal met het principe van selectieve fotothermolyse. De laserapparatuur geeft een intense geconcentreerde lichtpuls af, een laserstraal met een specifieke golflengte. De golflengte is zo gekozen dat het licht wordt geabsorbeerd door het melaninepigment (geeft het haar kleur) in de haarschacht en de haarfollikel.

Het melanine in de haarzakjes absorbeert het laserlicht. Zo wordt het licht omgezet in warmte.

De geabsorbeerde warmte stijgt snel en verhit de haarzakjes, waardoor deze structureel beschadigd worden. Het vermogen om nieuw haar te produceren, wordt dus verstoord. Het doel van de laserbehandeling is om de haarfollikels zo te beschadigen dat ze niet langer in staat zijn om haargroei te ondersteunen.

Na de behandeling kan het enige tijd duren voordat je resultaten ziet, want er is vertraging van de haargroei. Tijdens één sessie worden niet alle haarzakjes vernietigd, omdat de haarzakjes in verschillende groeifasen verkeren. Daarom is het nodig om sessies te herhalen om alle haarzakjes in de groeifase te behandelen.

Permanente resultaten kunnen niet altijd gegarandeerd worden, maar laserontharing kan wel leiden tot langdurige of zelfs permanente vermindering van haargroei. Groeit er toch wat haar terug na de behandeling? Dan is dit meestel dunner en lichter van kleur.

Laserontharing Antwerpen

Succesfactoren laserontharing Antwerpen

Of een laserontharing succes heeft, hangt af van een aantal verschillende factoren. Denk aan het type laser dat gebruikt wordt, het huidtype en de haarkleur van de persoon, de dichtheid van het haar en de ervaring van de specialist die de behandeling uitvoert. Dankzij onze jarenlange ervaring ben je bij Carpe gelukkig altijd zeker van een goed resultaat.

Definitief ontharen:
de behandeling

Laserontharing Antwerpen: alle ontharingen worden uitgevoerd met de Clarity II. Dit is de krachtigste ontharingslaser die zowel de lichte als donkere huid veilig en efficiënt kan behandelen. De laser gaat de melanine in het haarzakje vernietigen waardoor het haartje uiteindelijk afsterft. Bovendien heeft de laser een constante temperatuurmeting van de huid, waardoor de behandeling nagenoeg pijnloos is. Voor een optimaal resultaat is een pakket van 6 behandelingen aangeraden, telkens met 8 weken tussen. Nadien is een jaarlijkse onderhoudsbeurt voldoende.

Behandelgebieden

Een laserontharing kan uitgevoerd worden op verschillende delen van het lichaam:

Laserontharing Antwerpen

Het gezicht

Het gezicht is een veelvoorkomend behandelgebied. Hier pakken we ongewenst haar op de bovenlip, kin, wangen en tussen de wenkbrauwen aan. Deze toepassing is populair bij zowel mannen als vrouwen die streven naar een gladde en haarvrije uitstraling op hun gezicht.
Laserontharing Antwerpen

De oksels

Naast het gezicht boeken veel mensen een behandeling in voor een ontharing van de oksels. De oksels zijn een veelgekozen zone voor laserontharing bij zowel mannen als vrouwen, omdat dit gebied vaak ongewilde haargroei vertoont.
Laserontharing Antwerpen

Bikinilijn

Vrouwen kunnen ook bij ons terecht voor een kwalitatieve laserontharing van de bikinilijn. Hierdoor geniet je van een langdurig gladde bikinilijn en kun je zorgeloos genieten van de zon in je badpak of bikini, zonder je zorgen te moeten maken over ingegroeide haren of rode scheerbultjes.
Laserontharing Antwerpen

Benen, rug en borst

Voor grotere lichaamsdelen zoals de benen, rug en borst biedt laserontharing eveneens een doeltreffende oplossing. Zowel mannen als vrouwen kunnen deze zones laten behandelen om overtollig haar te verminderen en zich zelfverzekerder te voelen.
Laserontharing Antwerpen

Voor diverse lichaamsgebieden

Kortom, laserontharing is geschikt voor een breed scala aan lichaamsgebieden en biedt langdurige resultaten als je streeft naar een haarvrije levensstijl. Aarzel niet om ons om meer informatie te vragen als je interesse hebt in een laserbehandeling.

Laserontharing prijs

Wij vinden het belangrijk om eerlijk en transparant te communiceren over de kosten van een laserontharing. Wil je alvast een idee krijgen van de kosten per behandeling? Neem dan gerust een kijkje naar onze prijslijst! Tijdens het opstellen van een behandelplan houden we bovendien te allen tijde jouw behoeften en budget in het achterhoofd. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Laserontharing Antwerpen

Gratis intake

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Kom dan bij ons langs voor een vrijblijvende (en kosteloze) intake. Tijdens dit gesprek kunnen we een inschatting maken van het aantal sessies die nodig zijn voor het beste resultaat.

Veelgestelde vragen over medische laserontharing

Iedereen kan bij ons terecht voor laserontharing: mannen en vrouwen van iedere leeftijd, net als alle verschillende huidtinten. Enkel zeer lichte en grijze haren kunnen we helaas niet behandelen.

We raden aan om de dag van de ontharing zelf tot 2 dagen na de behandeling voorzichtig te zijn. Gebruik ook zeker een hoge zonnefactor als je buitenkomt.

Onze haren groeien altijd in verschillende fases. De anagene fase of groeifase, de catagene fase of overgangsfase, de telogene fase of rustfase en tot slot de exogene fase of uitvalfase. Aangezien niet elk haartje zich in dezelfde fase bevindt, zijn er meerdere sessies nodig. Alleen zo zijn we zeker dat we bijna 80% van de haren kunnen aanspreken. Meestal gaat het – voor een oppervlakte met een normale haargroei – om 6 tot 8 behandelingen.

Zeker! Onze laser kan aan iedere huidtint aangepast worden voor een efficiënt en langdurig resultaat.

Moeilijk. Omdat de laser reageert op melanine (kleur) in de haren, moet er een bepaalde mate van pigment aanwezig zijn. Blond haar bevat weinig tot geen melanine en zal minder goed reageren, witte en grijze reageren helemaal niet.

De meeste mensen ervaren een laserontharing niet als vervelend. Wel kan het zijn dat de oksels of intieme zone na de behandeling eventjes iets gevoeliger aanvoelen.

De ideale laserlengte is een paar millimeter. Als je de te behandelen zone voor het laatst twee dagen vooraf scheert, hebben je haartjes altijd de optimale lengte.

Helaas is dat niet mogelijk. Een tattoo bevat veel pigment waarop de laser kan reageren. Wil je deze zone toch laten ontharen, dan zullen we de tattoo zoveel mogelijk moeten ontwijken.

Kwaad kan het niet, wel kan deze zone wat gevoeliger zijn.

Vanaf 6 behandelingen is er een pakketprijs voorzien.

Contacteer ons voor een permanente ontharing

Kies jij voor definitieve ontharing? Dan moet je bij Carpe Clinic in de provincie Antwerpen zijn. Wij zetten onze jarenlange kennis en expertise graag voor je in en garanderen een feilloos eindresultaat. Wil je een afspraak maken voor een permanente laserontharing? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Contacteer ons voor meer info of een consultatiegesprek

Overweeg je na het lezen van deze blogpost een hairstetics behandeling, of zit je nog met vragen? Contacteer ons gerust en we helpen je graag verder.

Adres Carpe Clinic
Contact

Neem gerust contact met ons op!

Contactformulier
Adres Carpe Clinic
Contact

Neem gerust contact met ons op!

Contactformulier
Parkeren bij carpe clinic?

Carpe Clinic is steeds toegewijd en gefocust om u behandelingen en producten van alleen de hoogste kwaliteit te leveren.

Met de toenemende vraag van patiënten naar innovatie en de wens om ons te blijven inzetten voor deze fundamentele waarden, alsook veranderende voorwaarden bij vele leveranciers kondigen wij een prijsverhoging aan met ingang van 2/4/2024.

Zo kunnen wij als team de best mogelijke kwaliteit blijven waarborgen, onszelf blijven vernieuwen en ontwikkelen zodat u nog vele jaren van de kwaliteiten binnen Carpe Clinic kan genieten