Blog Carpe Clinic

Nieuwste trends in 2023: IMCAS Wereldcongres Parijs 

Eind januari waren we te gast op de IMCAS, hét wereldcongres voor esthetiek in Parijs. Zoals elk jaar was het koppenlopen op de place to be voor chirurgen, dermatologen en artsen. Zo’n 15.000 vakspecialisten kwamen samen op zoek naar de nieuwste trends en wetenschappelijke ontwikkelingen.

We volgenden een aantal hoog aangeschreven symposiums over de nieuwste ontwikkelingen over behandelingen met laser en injectables, maar ook huidverzorging, de impact van pollutie op de huid en het nut van antioxidanten kwamen uitgebreid aan bod.

De opvallendste trends in 2023

We verdiepten ons tijdens de congresdagen uitgebreid in de nieuwste trends op vlak van injectables. Neuscorrecties met fillers en hoe we onze mannelijke patiënten nog beter van dienst kunnen zijn stonden hier centraal. De focus voor injectables bij mannen ligt in 2023 op het rondere gezicht hoekiger maken om de mannelijkheid te accentueren. Daarnaast zagen we drie opvallende, veelbelovende trends voor het komende jaar: spierstimulatietechnologie, anti-pollutie en draadlift. 

Wél is er over het algemeen een verschil in de soort behandelingen die mannen kiezen.

Spierstimulatie

Een van de koplopers tijdens het congres was de nieuwste huid- en spierstimulatietechnologie van BTL. Een techniek die de spieren met opwaartse beweging verstevigt. Door actief huidverslapping tegen te gaan krijg je opnieuw een mooi volume zonder de expressierimpels te accentueren. Hoe het werkt? De gesynchroniseerde RF-techniek remodelleert en maakt de huid glad door de dermis (lederhuid) te verwarmen terwijl het niveau van collageen en elastinevezels verhoogt. Tegelijkertijd ondersteunt de HIFES™-technologie het herstel van het gezichtsweefsel. Door selectief spieren samen te trekken, verbetert het de dichtheid en de kwaliteit van de spierstructuur. Boeiend? Dat vonden wij ook! Hierover later meer.

Anti-Pollutie

Een ander topic dat veel aandacht kreeg was het effect van pollutie op de huid. Dat luchtvervuiling en ozon onze huid schaden weten we natuurlijk al langer dan vandaag, maar het blijft een bijzonder actueel onderwerp. Zeker wie in een stad woont kan hier best extra aandacht aan besteden. De oplossing ligt in het aanbrengen van antioxidanten tijdens je thuis-routine. Antioxidanten neutraliseren vrije radicalen zodat metalen zich niet hechten op je huid. 

Draadlift

Veel volume verloren in het gelaat? Dan is de ‘silhouette soft draadlift’ een oplossing. Liften met draden is niet nieuw, maar de technieken zijn intussen fors verbeterd tegenover een tiental jaar geleden. De draadjes zijn van lichaamsvriendelijk PLLA en stimuleren de aanmaak van collageen waarna ze oplossen. Het is een interessante manier om fillers af te werken als je daar op je limieten zou zitten. Deze behandeling gebeurt uitsluitend op afspraak, na een eerste consultatie en uitgebreid gesprek met onze arts. 

Op deze drie behandelingen gaan we de komende maanden dieper in op onze blog.

Ontdek als eerste nieuwe trends en behandelingen.

Hou onze nieuwsbrief, de nieuwsfeed op de website en onze Instagram en Facebookpagina in de gaten. 

Contacteer ons voor meer info of een consultatiegesprek

Overweeg je na het lezen van deze blogpost een hairstetics behandeling, of zit je nog met vragen? Contacteer ons gerust en we helpen je graag verder.

Adres Carpe Clinic
Contact

Neem gerust contact met ons op!

Contactformulier
Parkeren bij carpe clinic?

Carpe Clinic is steeds toegewijd en gefocust om u behandelingen en producten van alleen de hoogste kwaliteit te leveren.

Met de toenemende vraag van patiënten naar innovatie en de wens om ons te blijven inzetten voor deze fundamentele waarden, alsook veranderende voorwaarden bij vele leveranciers kondigen wij een prijsverhoging aan met ingang van 2/4/2024.

Zo kunnen wij als team de best mogelijke kwaliteit blijven waarborgen, onszelf blijven vernieuwen en ontwikkelen zodat u nog vele jaren van de kwaliteiten binnen Carpe Clinic kan genieten