Blog Carpe Clinic

Dunner wordend haar? Hairstetics biedt een oplossing

Als je haar dunner begint te worden, kan het zijn dat je op een gegeven moment je huid door je haar heen ziet. Voor veel vrouwen vormt dit een bron van onzekerheid. Een haartransplantatie is echter te ingrijpend, en haarextensions bieden ook geen uitkomst aangezien die de hoofdhuid niet camoufleren en bovendien het haarverlies enkel verergeren. Om vrouwen met erfelijke haaruitval te helpen, bieden wij daarom een gloednieuwe behandeling aan met synthetische haartjes: hairstetics.

Hairstetics is een nieuwe haarbehandeling die vrouwen helpt om dunner wordend haar te camoufleren door er synthetische haren tussen in te planten. Deze haren zijn drie keer sterker dan het eigen haar en de behandeling is veel geschikter voor vrouwen dan een haartransplantatie met eigen haar. In deze blogpost bespreken we eerst de oorzaak van dunner wordend haar bij vrouwen en het verschil met mannelijk haarverlies. Daarna leggen we uit waarom hairstetics zo’n goede oplossing biedt bij vrouwelijke haaruitval, hoe de behandeling in zijn werk gaat, en kan je ontdekken of het iets voor jou is.

Wat is de oorzaak van dunner wordend haar bij vrouwen?

Bij vrouwen die last hebben van dunner wordend haar is er meestal sprake van Alopecia Androgenetica. Alopecia betekent kaalheid, androgenetica wilt zeggen dat het door mannelijke hormonen komt. 

Men is echter niet helemaal zeker dat mannelijke geslachtshormonen de oorzaak zijn voor haarverlies bij vrouwen, aangezien heel wat vrouwen die hier last van hebben wel een normale hoeveelheid mannelijke hormonen hebben. Daarom spreken we ook wel van Haarverlies volgens het Vrouwelijk Patroon, afgekort HVP. 

Wel speelt erfelijkheid zeker een rol bij haarverlies, zowel van moeders- als van vaderskant.

Wat is het verschil tussen haaruitval bij mannen en bij vrouwen?

Het grootste verschil tussen haaruitval bij vrouwen en mannen is dat er bij vrouwen meestal geen sprake is van volledige haaruitval. De vrouwelijke haarfollikels worden kleiner en produceren daarom dunnere haren die minder lang worden. Ook zullen er minder nieuwe haren bijgroeien. Als resultaat zul je op termijn de hoofdhuid beginnen zien die doorschemert.

Een tweede verschil is dat het haar bij vrouwen dunner wordt aan de haarlijn en verspreid over het hoofd, terwijl dit bij mannen op specifieke plaatsen begint.

Waarom hairstetics en geen haartransplantatie?

Een gevolg van het feit dat vrouwelijk haarverlies meer diffuus is over het hoofd en er zelden sprake is van volledige haaruitval, is dat een haartransplantatie meestal geen geschikte oplossing biedt. 

Een haartransplantatie met eigen haar wordt enkel in zeer ernstige gevallen van haarverlies aanbevolen.

Hairstetics laat toe om tussen de eigen haren in kleine hoeveelheden synthetisch haar in te planten waardoor de schedel niet langer te zien is.

Hoe verloopt een hairstetics behandeling?

Als je interesse hebt in een hairstetics behandeling, kom je eerst op consultatiegesprek bij één van onze consulenten.

Blijk je na de consultatie een geschikte kandidaat, dan kan er een testbehandeling worden gestart waarbij een klein stukje synthetisch haar wordt ingeplant. 

Zes weken later wordt de testbehandeling geëvalueerd: reageert je lichaam goed op de implant, dan kan de volledige behandeling worden voortgezet. 

De hoeveelheid haar die wordt ingeplant wordt samen met de arts bepaald en varieert van 300 tot 700 haren die onder plaatselijke verdoving tussen de eigen haren worden ingeplant.

De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid haar en begint bij 3000 euro. Het is mogelijk om de behandeling uit te voeren over een langere periode om de kosten te spreiden.

Is hairstetics iets voor jou?

Er zijn enkele dingen om rekening mee te houden als je een hairstetics behandeling overweegt.

Zo hebben de synthetische haartjes een minimumlengte van 8 centimeter en kunnen ze dus niet gebruikt worden bij mensen met kort haar. 

Daarnaast kunnen de haren enkel tussen de eigen haren ingeplant te worden en is hairstetics dus geen oplossing voor volledige of te verregaande kaalheid

Ten slotte zijn de synthetische haren beschikbaar in stijl of krullend haar in verschillende haarkleuren, maar kunnen ze niet gekleurd of bewerkt worden met stylingapparaten, behalve een lichte brushing. 

Houd er ook rekening mee dat het niet om een permanente oplossing gaat, en dat er elk jaar zo’n twintig procent van de ingeplante haren uitvalt, waardoor een jaarlijkse onderhoudsbeurt aangeraden wordt.

 

Contacteer ons voor meer info of een consultatiegesprek

Overweeg je na het lezen van deze blogpost een hairstetics behandeling, of zit je nog met vragen? Contacteer ons gerust en we helpen je graag verder.

Adres Carpe Clinic
Contact

Neem gerust contact met ons op!

Contactformulier

VISIA Analyse

Uw huid verandert constant. Denk eraan om regelmatig jouw VISIA analyse te vernieuwen. Boek nu je kosteloze consultatie.