Blog Carpe Clinic

Dunner wordend haar? Hairstetics biedt een oplossing

Wanneer dunner wordend haar een bron van zorgen voor wordt, zijn er gelukkig opties. Vrouwen vinden het vaak moeilijk om naar oplossingen te zoeken, omdat de klassieke behandelingen te ingrijpend lijken en een aanzienlijke downtime eisen. Met Hairstetics is sinds kort er een nieuwe, minder invasieve behandeling op de markt. Dankzij de implantatie van synthetisch haar tussen de natuurlijke haren wordt diffuse haargroei in nog geen 60 minuten minder zichtbaar. Binnen en buiten, zeg maar. In deze blogpost duiken we in de wereld van dunner wordend haar, bespreken we wat het is, wat de oorzaken zijn en hoe Hairstetics jou hierbij kan helpen. 

Wat is de oorzaak van dunner wordend haar bij vrouwen?

Haaruitval en dunner wordend haar kan voor elke vrouw, ongeacht leeftijd, een angstaanjagende ervaring zijn. Het begrijpen van de oorzaak kan helpen bij het vinden van de meest effectieve behandeling en manier om ermee om te gaan. 

Bij vrouwen die last hebben van dunner wordend haar is er meestal sprake van Alopecia Androgenetica. Dit is een genetische aandoening waarbij de haarzakjes reageren op dihydrotestosteron (DHT), een bijproduct van testosteron. Deze reactie kan leiden tot een verkleining van de haarzakjes, waardoor het haar dunner wordt en uiteindelijk kan uitvallen.

Het is een veel voorkomend misverstand dat deze aandoening alleen wordt veroorzaakt door mannelijke hormonen. Vrouwen produceren ook een kleine hoeveelheid testosteron, dat kan worden omgezet in DHT. En ondanks dat veel vrouwen met Alopecia Androgenetica normale hoeveelheden mannelijke hormonen hebben, kan hun haar nog steeds reageren op dit hormoon. Het is een complex proces dat wordt beïnvloed door factoren zoals leeftijd, genetica en hormonale veranderingen, waaronder de menopauze. Erfelijkheid speelt ook een cruciale rol. Als vrouwen in je familie, aan zowel moeders- als vaderskant, te maken hebben gehad met dunner wordend haar of haaruitval, dan heb je een verhoogd risico om ook deze aandoening te ontwikkelen.

Haaruitval bij mannen versus vrouwen

Terwijl haaruitval universeel is, verschilt de manier waarop mannen en vrouwen hun haar verliezen. Het meest opvallende verschil is de manier waarop het haar begint uit te dunnen. Bij mannen begint haaruitval vaak met een terugtrekkende haarlijn en verdunning op de kruin, wat kan leiden tot volledige kaalheid op deze gebieden. Maar bij vrouwen komt totale kaalheid zelden voor. In plaats daarvan wordt het haar over de hele hoofdhuid dunner, met name aan de voorkant van de hoofdhuid, wat resulteert in een meer gelijkmatige haarverdunning.

Een ander belangrijk verschil is dat het haar bij vrouwen vaak dunner wordt zonder dat er haarfollikels verloren gaan. Dit betekent dat er nog steeds potentieel is voor haargroei, zij het dunner en minder robuust dan voorheen. Daarentegen ervaren mannen vaak een volledig verlies van haarfollikels in bepaalde gebieden, wat resulteert in volledige kaalheid op die plekken.

Dit verschil in patronen en kenmerken van haarverlies tussen mannen en vrouwen vereist een andere benadering als het gaat om behandelingen. Terwijl sommige behandelingen zoals haartransplantatie mogelijk niet geschikt zijn voor vrouwen vanwege het diffuse patroon van haaruitval, bieden andere behandelingen zoals Hairstetics veelbelovende resultaten.

Wat is Hairstetics en waarom is het een betere oplossing dan haartransplantatie?

Een Hairstetics-behandeling begint – zoals elke behandeling bij Carpe – met een uitgebreide consultatie. In dit eerste intakegesprek zal een gespecialiseerde arts je vragen stellen over je medische geschiedenis, je huidige haarverliespatroon en je verwachtingen voor de behandeling. Het is belangrijk om een eerlijke en open dialoog te hebben tijdens dit consult om ervoor te zorgen dat je een realistisch beeld krijgt van wat er kan worden bereikt met de behandeling.

Na het consult volgt er een testbehandeling. In deze fase wordt een klein stukje synthetisch haar geïmplanteerd om te zien hoe je lichaam reageert. Ongeveer zes weken na de testbehandeling zal er een volledige behandelingssessie zijn. Tijdens deze sessie wordt een lokaal anestheticum op de hoofdhuid aangebracht om eventueel ongemak te minimaliseren. Daarna worden de synthetische haren één voor één ingebracht met behulp van de speciaal ontworpen cartridge.

De hoeveelheid haar die wordt ingeplant wordt samen met de arts bepaald en varieert van 300 tot 700 haren. Elk haar wordt onder plaatselijke verdoving zorgvuldig tussen de eigen haren geplaatst om de meest natuurlijke look mogelijk te bereiken. Na de behandeling wordt er een verzorgingsroutine voorgesteld.

Wat kost Hairstetics?

De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid haar en begint bij 3000 euro. Het is mogelijk om de behandeling uit te voeren over een langere periode om de kosten te spreiden.

Waar moet je rekening mee houden?

Zoals eerder gezegd is deze behandeling niet geschikt voor mensen met alopecia areata of plaatselijke kaalheid. De synthetische haren hebben een minimumlengte van 8 centimeter. Ze kunnen dus niet gebruikt worden bij mensen met heel kort haar en de synthetische haren kan je ook niet kleuren. Wel is het mogelijk om twee of meerdere kleuren te implanteren om zo dicht mogelijk bij jouw kleur te komen. We werken indien je dit wenst nauw samen met jouw kapper.

Award innovatiefste behandeling

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: een oplossing voor dunner wordend haar die snel resultaat geeft, zonder de noodzaak van ingrijpende chirurgie. Nochtans is het met Hairstetics realiteit. Hairstetics won in 2022 de IMCA’s award voor ‘innovation of the year’.

Contacteer ons voor meer info of een consultatiegesprek

Overweeg je na het lezen van deze blogpost een hairstetics behandeling, of zit je nog met vragen? Contacteer ons gerust en we helpen je graag verder.

Adres Carpe Clinic
Contact

Neem gerust contact met ons op!

Contactformulier
Parkeren bij carpe clinic?

Carpe Clinic is steeds toegewijd en gefocust om u behandelingen en producten van alleen de hoogste kwaliteit te leveren.

Met de toenemende vraag van patiënten naar innovatie en de wens om ons te blijven inzetten voor deze fundamentele waarden, alsook veranderende voorwaarden bij vele leveranciers kondigen wij een prijsverhoging aan met ingang van 2/4/2024.

Zo kunnen wij als team de best mogelijke kwaliteit blijven waarborgen, onszelf blijven vernieuwen en ontwikkelen zodat u nog vele jaren van de kwaliteiten binnen Carpe Clinic kan genieten

Carpe Clinic zomervakantie

Carpe Clinic zal gesloten zijn van 29 juli tot en met
18 augustus
. Vanaf 19 augustus zijn we weer geopend en staan we weer voor u klaar.

Bedankt voor uw begrip. Voor vragen kunt u ons bereiken via service@carpe.be. We kijken ernaar uit u na onze vakantie weer van dienst te zijn.
Alvast bedankt!