Blog Carpe Clinic

Veilige en professionele botox behandelingen bij Carpe Clinic

We worden allemaal ouder en krijgen er vroeg of laat mee te maken: rimpels en fijne lijntjes. Alhoewel dit de eretekens des levens zijn, zijn velen ze liever kwijt dan rijk. Zorgen rimpels of fijne lijntjes ervoor dat je je minder goed in je vel voelt? Dan ben je bij Carpe Clinic aan het juiste adres. Wij bieden veilige en professionele botox behandelingen aan die ervoor zorgen dat je een egale, jeugdige uitstraling krijgt. Je bent voor injecties van botox in goede handen bij onze gecertificeerde professionals.

Botox behandelingen om tekenen van veroudering tegen te gaan

Ben je op zoek naar een niet-chirurgische oplossing die tekenen van veroudering tegen kan gaan? Dan zijn botox behandelingen misschien wel iets voor jou. Bij Carpe Clinic hebben we jarenlange ervaring in cosmetische behandelingen zoals het injecteren van botox. Bij ons wordt botox gebruikt om een natuurlijk resultaat te bekomen op maat van de wensen van de patiënt.

Botox behandelingen

Botox: wat is het?

Botox, ook wel gekend als botuline toxine, is een neurotoxisch natuurlijk eiwit dat voornamelijk gebruikt wordt om via injecties rimpels te verzachten en te verminderen door tijdelijk de spieractiviteit te beperken.

Een botox behandeling: esthetisch en medisch

Deze behandelingen worden niet alleen esthetisch ingezet tegen rimpels en fijne lijntjes. Het wordt ook gebruikt voor medische toepassingen. Zo werkt botox tegen aanhoudende hoofdpijn, tegen ernstig zweten en helpt het ook bij bepaalde oogaandoeningen.

Botuline toxine zorgt ervoor dat je terug kunt genieten van een jeugdige uitstraling. Een botox behandeling laat je bij Carpe Clinic met een gerust hart uitvoeren. Wij beschikken over jarenlange ervaring en bieden jou de best mogelijke zorg aan.

Botox op het voorhoofd

Één van de meest voorkomende botox behandelingen is op het voorhoofd. Op je voorhoofd ontstaan vaak horizontale rimpels en lijntjes door herhaalde bewegingen van de voorhoofdspieren. Zeker als je een sprekend gezicht hebt, kunnen voorhoofdsrimpels gezichtsbepalend zijn en zorgen voor een verouderd aanzien. Dankzij botuline toxine ontspannen de spieren, waardoor rimpels verminderen en de huid gladder wordt. Dit resulteert in een frisse, jonge uitstraling en een goed zelfbeeld.

Botox behandelingen

Botox voor fronsrimpels

Fronsrimpels zijn verticale lijntjes tussen je wenkbrauwen die ontstaan wanneer je fronst. Na verloop van tijd kunnen deze expressierimpels dieper worden en een verouderde, gestreste uitstraling veroorzaken, zelfs als je gezicht in rust is. Wil je fronsrimpels verminderen? Dan helpt het injecteren van botuline toxine, beter bekend als botox, om de rimpels te verminderen en terug een meer ontspannen uitstraling te krijgen. Het effect van het injecteren van fronsrimpels houdt zo’n 3 à 4 maanden aan.

Botox behandelingen

Botox voor kraaienpootjes

Heb je last van fijne lijntjes aan de buitenste hoeken van je ogen? Dan heb je te maken met kraaienpootjes. Kraaienpootjes worden veroorzaakt door lachen, knipperen en diverse andere gezichtsuitdrukkingen. Ook al zijn kraaienpootjes lachrimpels, toch is dit kwaaltje voor veel mensen een doorn in het oog. Wil je deze lijntjes aan je ogen snel wegwerken? Dan helpt botox om deze fijne lachrimpels op een effectieve manier te verzachten, waardoor je er frisser uitziet. De behandeling wordt snel uitgevoerd en het resultaat houdt ongeveer 3 à 4 maanden aan.

Botox voor mannen

Botox behandelingen voor mannen

Niet alleen vrouwen kunnen een beroep doen op Carpe Clinic om botox te laten injecteren. Ook steeds meer mannen zien de voordelen van botox in en vinden hun weg naar onze kliniek om rimpels te verminderen en er frisser en jeugdiger uit te zien. Wij luisteren uitvoerig naar wat de behoeften zijn van onze mannelijke patiënten en stellen onze behandeling daarop af. Want ook als man moet je je goed in je vel voelen!

Botox behandelingen

Gummy smile

Een gummy smile wordt veroorzaakt door een overactieve spier die de bovenlip optilt. Als deze spier te sterk samentrekt, is er bij het glimlachen meer tandvlees zichtbaar dan normaal. Voel jij je hier onzeker over? Dan helpen de esthetische artsen van Carpe je graag verder. We pakken dit probleem aan door botox in de overactieve spier te injecteren, waardoor de activiteit vermindert.

Het is een behandeling die niet lang duurt en het resultaat is al binnen een paar dagen zichtbaar. Dit soort behandeling is minimaal invasief en wordt in slechts enkele minuten uitgevoerd. De resultaten zijn gewoonlijk binnen een paar dagen zichtbaar en kunnen tot een paar maanden aanhouden, afhankelijk van de individuele reactie op de behandeling.

Afhangende mondhoeken

Krijg je soms de opmerking dat je niet zo boos of verdrietig moet kijken, maar ben je eigenlijk in opperbeste stemming? Dan kan het zijn dat je last hebt van afhangende mondhoeken. Bij dit kwaaltje blijven de spieren die de mondhoeken naar beneden trekken, permanent aangespannen. Botox kan een neerwaartse trekking van de mondhoeken verhelpen en zorgt voor een minder treurige uitstraling.

De behandeling is vrij snel en nagenoeg pijnloos uit te voeren en heeft een effect dat ongeveer 3 à 4 maanden blijft. Hierna moet de behandeling herhaald worden.

Bunny lines

Stoor je je aan de uitgesproken rimpelvorming aan de zijkanten van je neusbrug wanneer je praat, glimlacht, lacht of fronst? Dan zijn de zijspiertjes van je neusbrug overactief en veroorzaken deze rimpels. Maar ook dit probleem kan snel behandeld worden. Na het injecteren van de neusrimpels oog je een stuk rustiger.

Botox behandelingen

Botox tegen overmatig zweten

Heb je last van overmatig zweten, natte plekken in je kledij en een vervelende transpiratielucht, desondanks het hanteren van een goede hygiëne? Dan kun je botox laten injecteren in je oksels. Botox blokkeert de zenuwen die de zweetklieren aansturen, waardoor deze geen zweet meer produceren. Het effect van een anti-transpiratiebehandeling houdt ongeveer een zestal maanden aan.

Botox tegen migraine

Het is niet leefbaar om dagelijks rond te lopen met vreselijke hoofdpijn. Mensen die last hebben van migraine-aanvallen, kunnen ook opteren om botox te laten injecteren. De injecties voorkomen migraine-aanvallen en verlichten de hoofdpijnklachten. Botox verlamt de spieren die zorgen voor spierspanningshoofdpijn, waardoor je heel wat comfortabeler door het leven kunt gaan.

Botox injecteren is een tijdelijke oplossing

Botox, is dat iets dat lang houdt? Het kan een effectieve oplossing zijn die jouw onzekerheden wegwerkt. Vergeet echter niet dat het maar een tijdelijke oplossing is. Ben je op zoek naar een blijvend resultaat? Dan is in veel gevallen een meer ingrijpende procedure nodig die lang werkt. Vraag ons gerust om meer informatie hierover. Wij bespreken met jou graag de mogelijkheden die passen bij jouw persoonlijke situatie.

Botox behandelingen
Botox behandelingen

Mogelijke bijwerkingen van de injecties

Wanneer je botox laat inspuiten zijn er, net zoals bij alle medische ingrepen, potentiële bijwerkingen. Deze bijwerkingen kunnen variëren afhankelijk van de plaats van injectie, de dosering en individuele reacties. Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen zijn:

  • Pijn, zwelling of blauwe plekken op de injectieplek
  • Hoofdpijn of griepachtige symptomen
  • Hangende oogleden of wenkbrauwen
  • Oogirritatie of droge ogen
  • Spierzwakte op de behandelde gebieden
  • Allergische reacties (sommige mensen kunnen allergisch zijn voor botox)
 

Het is belangrijk om te onthouden dat niet iedereen deze bijwerkingen ervaart en dat ze vaak tijdelijk zijn. Over het algemeen is botox veilig, zeker wanneer het wordt toegediend door onze gekwalificeerde artsen. Je hoeft bovendien niet te vrezen voor een uitdrukkingsloos gezicht na het injecteren.

De behandeling zelf, doet die pijn?

Het laten inspuiten van botox is geen pijnlijke behandeling. De meeste patiënten ervaren tijdens de behandelingen minimale tot matige ongemakken die van korte duur zijn.

Botox behandelingen

Hoeveel kost het injecteren van botox?

De prijzen voor het injecteren van botox variëren per behandelingsgebied. Overleg op voorhand met je arts over de kosten die gepaard gaan met deze behandeling. Wij streven naar transparantie en geven je een gedetailleerd overzicht vooraleer we starten met de injecties.

Maak een afspraak voor een gratis consult

Wil je je terug goed in je vel voelen? Krijg je graag meer informatie over onze botox behandelingen? Aarzel dan niet en neem contact op met de experts van Carpe Clinic! Vergeet echter niet dat botox niet voor iedereen geschikt is. Een afspraak maken voor een consult is aangeraden vooraleer je een beslissing maakt. Ons team van experts vertelt je graag meer over hoe botox werkt en wat het kan doen om jouw specifiek probleem om te lossen aan de hand van jouw individuele behoeften en doelen. Wij helpen je graag verder naar de beste versie van jezelf!

Huidspecialist antwerpen
Parkeren bij carpe clinic?

Carpe Clinic is steeds toegewijd en gefocust om u behandelingen en producten van alleen de hoogste kwaliteit te leveren.

Met de toenemende vraag van patiënten naar innovatie en de wens om ons te blijven inzetten voor deze fundamentele waarden, alsook veranderende voorwaarden bij vele leveranciers kondigen wij een prijsverhoging aan met ingang van 2/4/2024.

Zo kunnen wij als team de best mogelijke kwaliteit blijven waarborgen, onszelf blijven vernieuwen en ontwikkelen zodat u nog vele jaren van de kwaliteiten binnen Carpe Clinic kan genieten