Blog Carpe Clinic

Minerale make-up: ontdek de voordelen

Alle voordelen van klassieke make-up en ook nog eens goed voor je huid? Het lijkt te mooi om waar te zijn. Knipper gerust twee keer met je ogen: minerale make-up is werkelijk het van het. Bovenop een stralende teint en cover-up van oneffenheden zorgt deze natuurlijke make-up voor een op-en-top gezonde huid.

Wat is minerale make-up?

Minerale make-up is de make-up waar we jaren van hebben gedroomd. 100% natuurlijk, efficiënt en absolute verwennerij voor je huid. Clean beauty op alle vlakken. Vrij van chemische en synthetische ingrediënten die je huid op lange termijn beschadigen én lief voor dieren. Helemaal zoals we het willen. Zonder concessies te doen op vlak van dekking en gamma, want skin care make-up is er voor elk huidtype en elke huidskleur. De kracht zit in de 100% natuurlijke make-up ingrediënten en de verzorgende werking van de mineralen. Een merk dat ons hart sneller doet slaan? Dat is absoluut de skin care make-uplijn van Jane Iredale, de hoogste kwaliteit voor subliem resultaat.

Welke mineralen zitten in minerale make-up?

De mineralen in minerale make-up worden rechtstreeks ontgonnen uit gesteenten en de aardkorst. Nadien worden ze zo fijn gemalen dat er een heerlijk luchtig poeder overblijft.

Minerale make-up bevat veelal 5 soorten mineralen:

Voor wie is minerale make-up geschikt?

Iedereen die van zijn huid houdt, heeft er baat bij. Maar heb je last van rosacea, acne of over het algemeen een gevoelige huid? Dan mag deze make-up beslist niet ontbreken aan jouw opmaakritueel. Het covert roodheid, kalmeert en verzacht. Door de lichtweerkaatsende eigenschappen is minerale make-up ook bijzonder geschikt voor de meer mature huid. Het minimaliseert fijne lijntje, rimpels en grote poriën en geeft een gezonde dewy look die de huid jonger doet lijken. 

Ook een stay at home dagje en vertoeven in je tuin of op het terras doe je vanaf nu altijd met dé perfecte glow, want deze make-up breng je beter wel dan niet aan. Door de verzorgende eigenschappen en natuurlijke SPF die beschermt tegen schadelijke Uv-stralen is het een ware verrijking voor je huid. 

Toegegeven, flashy kleurtjes en een hardere make-uplook moet je niet meteen bij minerale make-up zoeken. Wil je een gezonde, naturel uitstraling? Een look die goed voelt vanbinnen en vanbuiten? Dan zit je hier wél goed.

Kan ik minerale make-up gebruiken na mijn esthetische behandeling?

Ja. Minerale make-up kan je direct na een facial of non-ablatieve laserbehandeling aanbrengen. Meteen één van de redenen waarom wij er zo enthousiast over zijn. Je huid is de eerste momenten na een ingreep vaak gevoelig, rood of trekkerig. Je huid moet rusten en herstellen. Dan breng je beter geen klassieke make-up met synthetische en chemische ingrediënten aan die de poriën verstoppen en de huid irriteren. Dus of er nu een peeling of hydrafacial op de agenda staat, door zijn verzorgende eigenschappen kan je al vanaf de eerste dag na je ingreep de mineralen zorgeloos gebruiken.

De voordelen van minerale make-up op een rij

Ons favoriete product

Onze favoriet? Zonder twijfel het minerale translucent zonnepoeder. 

Dermatologen adviseren om de 2 uur zonnebescherming aan te brengen met een SPF die aansluit bij jouw huidtype. Met het minerale zonnepoeder is dat in een handomdraai gebeurd. Het beschermt, fixeert en gaat glimmen tegen. Je brengt het doorzichtige poeder simpelweg aan bovenop je make-up, zo vaak je wil. Niet nodig om te demaquilleren en geen vette handen: ideaal. En de brush past makkelijk in elke tas. Zo heb je altijd een krachtige zonnefactor bij de hand, zonder gedoe.

Hoe breng ik minerale make-up aan?

Mineralen zijn natuurlijk, maar daarom niet minder effectief. ‘Less is more’ als het gaat om skin care make-up. Die omschakeling is vaak een aanpassing. Klassieke make-up bevat namelijk grote hoeveelheden fillers zoals talk of maismeel, waardoor je behoorlijk wat moet aanbrengen om effect te krijgen. Bij mineralen heb je veel minder product nodig om tot hetzelfde resultaat te komen. Talk is ook de voornaamste reden waarom klassieke make-up je huid uitdroogt. Bovendien absorbeert het licht in plaats van te reflecteren, waardoor oneffenheden en rimpels juist zichtbaarder worden.

Dé ideale minerale make-up voor jouw huidtype en wensen?

Tijdens een kosteloos en vrijblijvend skin care make-up consult (1h) bepalen we : 

Contacteer ons voor meer info of een consultatiegesprek

Overweeg je na het lezen van deze blogpost een hairstetics behandeling, of zit je nog met vragen? Contacteer ons gerust en we helpen je graag verder.

Adres Carpe Clinic
Contact

Neem gerust contact met ons op!

Contactformulier
Parkeren bij carpe clinic?