Blog Carpe Clinic

 

Een iets strakkere kaaklijn, verwijderen van ongewenste haargroei of een algemeen gezonder en jonger ogende huid: steeds meer mannen vinden hun weg naar onze kliniek. De gedachte dat huidverzorging en esthetische behandelingen enkel voor het andere geslacht zouden zijn, is echt passé. Dat zien we duidelijk aan het aantal mannen dat in onze praktijk over de vloer komt. Benieuwd voor welke behandelingen de meeste mannen kiezen wanneer ze op de stoel van onze dokters zitten? Wij hebben de populairste cosmetische behandelingen voor mannen voor je opgelijst.

Is er een verschil tussen cosmetische behandelingen voor mannen en vrouwen?

Mooi oud worden is niet langer alleen voor vrouwen weggelegd, dat scheelt. Eerst en vooral vraag je je misschien af of behandelingen voor mannen en vrouwen verschillen. Het zal je misschien verbazen, maar op vlak van huidverbetering en gezichtsbehandelingen is er in principe geen verschil tussen een mannen- en vrouwenhuid. Elke huid heeft zijn kwaliteiten en uitdagingen en je geslacht heeft hier geen invloed op. Hoewel de cosmetische industrie je graag anders wil doen geloven. Aan ‘for men only’ crèmes en anti-rimpel serums geen gebrek, maar de actieve ingrediënten zijn hetzelfde. Een man kan een gevoelige dunne huid hebben en een vrouw een dikkere huid met grotere poriën, dat heeft eerder met erfelijkheid en levensstijl te maken, niet met geslacht. 

Wél is er over het algemeen een verschil in de soort behandelingen die mannen kiezen.

De populairste behandelingen voor mannen

1. Haarbehandelingen

De populairste behandeling? Zonder twijfel haarbehandelingen. Met op nummer één PRP voor het haar. PRP staat voor Plated Rich Plasma en is populair bij mannen die last hebben van haarverlies. Het is een esthetische behandeling waarbij een kleine hoeveelheid bloed wordt afgenomen door de arts.  Dat bloed wordt gecentrifugeerd om bloedplaatjes te extraheren. Deze geconcentreerde bloedplaatjes zijn de groeistoffen die nadien door manuele injecties of needling worden ingebracht in de hoofdhuid. 

 

Een andere veel geboekte haarbehandeling is de Dr. CYJ hair filler: een cocktail van 7 peptiden en hyaluronzuur, die de haargroei stimuleren en de doorbloeding verbeteren.

2. Gezichtsbehandeling mannen

Een vermoeide, grauwe huid? Verstopte poriën of een vale teint? Door de huid diep te reiniging zie je er in no-time een pak frisser en ja, ook jonger uit. Precies de reden waarom veel mannen kiezen voor een hydrafacial. Deze populaire gezichtsbehandeling neemt maar een half uur van je tijd in beslag en je ziet meteen resultaat. In die 30 minuten krijgt je huid een volledige een diepe verzorging in drie stappen: reiniging en peeling, extracties en hydratatie, insluizen en beschermen. Zie het als je – driemaandelijkse – opfrisbeurt. 

3. Medische laserontharing mannen

Na de gelaatsverzorging, is de ontembare haargroei aan de beurt. Haar op schouders, rughaar, borsthaar, maar ook haar aan de intieme delen en de bilnaad; overmatige baardgroei, neushaar of haar in de oren kan je met een laser laten weghalen. Definitief en pijnloos. De hoeveelheid haar waar jij je comfortabel bij voelt, is heel persoonlijk. We zien regelmatig mannen die genoeg hebben van  maandelijks waxen en ervoor kiezen om schouderhaar, borsthaar of rug te laseren. Of mannen die hun baardgroei wat willen temperen. Dat kan allemaal met een laserbehandeling. Afhankelijk van de hoeveelheid haargroei plannen we de sessies in.

4. IPL mannen

Roodheid zoals couperose en pigmentvlekken aanpakken? Met een IPL-behandeling kom je weer fris voor de dag. En ook voor rosacea, roodheid op de neus, en voor couperose komen mannen bij ons aankloppen voor een IPL. Intense Pulsed Light (IPL) is hiervoor een zeer effectieve behandeling die ook weer meteen resultaat geeft.

5. Injectables: Botox & filler mannen

We krijgen regelmatig vraag naar botox en fillers. Terwijl er enkele jaren geleden misschien nog een taboe heerste rond het onderwerp, kunnen we er nu openlijk over praten. Ook als het gaat om injectables bij mannen zijn we daar duidelijk naar onderweg. Daar dragen wij graag aan bij. Iedereen moet de kans krijgen mooi en fris ouder te worden. 

Botox is een injectable met botuline toxine. Met een fijne naald injecteren we het in de spier. Het resultaat is een gavere, strakkere huid. Populaire plaatsen om Botox toe te dienen zijn de fronsrimpels, rimpels op het voorhoofd en kraaienpootjes. Maar er is meer. Wist je dat Botox ook soelaas kan bieden bij overmatig zweten en tandenknarsen? 

En last – but not least -, de hyaluronzuur filler injecties. Fillers zijn ook bij mannen populair. Misschien verrassend, maar tegelijkertijd ook niet. Laten we voor eens en voor altijd een grote misvatting over fillers de wereld uithelpen: van fillers ga je niet automatisch vervrouwelijken. Denk aan kaaklijn fillers die de natuurlijke aflijning van het mannelijke gelaat accentueren, maar ook ingevallen slapen en volumeverlies kunnen we ermee behandelen. 

Bij Carpe hechten we veel belang aan een eerste consultatiegesprek. We praten over je wensen en de mogelijkheden van de verschillende cosmetische ingrepen die voor jou interessant zijn. Na een grondige huidanalyse –  waar we je volledige huidspectrum in kaart brengen en die altijd dient als vertrekpunt – gaan we over naar eventuele andere behandelingen.

 

Meer informatie over behandelingen?

Contacteer ons vrijblijvend voor een consultatie.

Contacteer ons voor meer info of een consultatiegesprek

Overweeg je na het lezen van deze blogpost een hairstetics behandeling, of zit je nog met vragen? Contacteer ons gerust en we helpen je graag verder.

Adres Carpe Clinic
Contact

Neem gerust contact met ons op!

Contactformulier
Parkeren bij carpe clinic?

Carpe Clinic is steeds toegewijd en gefocust om u behandelingen en producten van alleen de hoogste kwaliteit te leveren.

Met de toenemende vraag van patiënten naar innovatie en de wens om ons te blijven inzetten voor deze fundamentele waarden, alsook veranderende voorwaarden bij vele leveranciers kondigen wij een prijsverhoging aan met ingang van 2/4/2024.

Zo kunnen wij als team de best mogelijke kwaliteit blijven waarborgen, onszelf blijven vernieuwen en ontwikkelen zodat u nog vele jaren van de kwaliteiten binnen Carpe Clinic kan genieten