Blog Carpe Clinic

Hoe overbeharing tegengaan?

Wat is dat juist overbeharing?

Overbeharing ofwel ongewenste haargroei kent twee vormen: hypertrichose en hirsutisme. Meestal komen ze afzonderlijk voor, maar het kan ook in combinatie: 

  • Hypertrichose is sterke haargroei op plaatsen die normalerwijze slechts licht behaard zijn. Het komt zowel bij mannen als vrouwen voor. 
  • Hirsutisme is overmatige haargroei bij vrouwen volgens het mannelijk beharingspatroon. Als vrouw heeft u dan last van stevige haargroei op plaatsen die normaal enkel donshaartjes hebben. 

Hoe komt u er aan?

Vaak is overbeharing familiaal gebonden. De eerste klachten duiken meestal op in de puberteit. Naast de erfelijkheid spelen ook mannelijke hormonen een rol. Vaak is er bij vrouwen die lijden aan hirsutisme een verhoogd testosterongehalte. Ook een ziekte kan aan de basis liggen, zoals bijvoorbeeld een aandoening aan de bijnieren.  

Laserontharing als remedie tegen overbeharing

Bij Carpe beschikken we over de Lutronic Clarity II laser, een combinatie van Alexandrite en Nd:Y. Dit is de meest effectieve laser op het vlak van permanente ontharing en valt dan ook perfect in te zetten tegen overbeharing. De laser zorgt ervoor dat de haarfollikels, inclusief de kiemcellen in het haarzakje gaan afsterven, waardoor deze niet kunnen teruggroeien. 

Uiteraard is het ook mogelijk u geregeld te scheren, te harsen, te waxen of te epileren, maar permanente oplossingen zijn dit niet. Hierdoor duikt de overbeharing steeds opnieuw op. Met een laserbehandeling kiest u voor een permanent resultaat en hoeft u zich geen zorgen te maken over ingegroeide haren of irritatie. 

Overbeharing hoeft trouwens helemaal geen aandoening te zijn. De ene persoon heeft nu eenmaal wat meer haargroei dan de andere. Weet dan dat een laserbehandeling simpelweg voor veel meer comfort zorgt, nog altijd dé hoofdreden dat heel wat mensen een permanente ontharing laten doen. Uw haar wordt vakkundig en op een medisch verantwoorde manier verwijderd, terwijl u er geen seconde meer wakker van hoeft te liggen, heel wat tijd wint en geniet van een glad resultaat. 

Maak een afspraak
en maak komaf met overbeharing

Wenst u uw overbeharing aan te pakken en een permanente oplossing? Maak vandaag nog een afspraak bij Carpe en we bekijken samen met u de situatie. Met onze performante laserontharing pakken we uw overbeharing aan, zodat u met meer vertrouwen door het leven kunt. 

Adres Carpe Clinic
Contact

Neem gerust contact met ons op!

Contactformulier

VISIA Analyse

Uw huid verandert constant. Denk eraan om regelmatig jouw VISIA analyse te vernieuwen. Boek nu je kosteloze consultatie.