Blog Carpe Clinic

PRF/PRP behandeling: stimuleer natuurlijke schoonheid en haargroei

Platelet Rich Plasma (PRP) is een niet-chirurgische behandelmethode om schoonheid en haargroei te stimuleren. Ontdek hier wat een PRP behandeling exact is, wat de voordelen zijn en hoe het in zijn werk gaat.

Wat is een PRP behandeling?

Tijdens een PRP behandeling worden er injecties toegediend met je eigen bloed. Deze injecties bevatten lichaamseigen plasma met een hoge concentratie bloedplaatjes.

Het idee achter Platelet Rich Plasma is dat de bloedplaatjes groeifactoren bevatten die de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam stimuleren. Dit kan helpen bij het herstellen van weefsel, het verminderen van ontstekingen, en het stimuleren van collageenproductie, afhankelijk van de toepassing.

PRP kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden, zoals het verbeteren van de huidtextuur, het behandelen van gewrichtsproblemen, het bevorderen van haargroei en nog veel meer. Bij Carpe Clinic zijn we gespecialiseerd in behandelingen voor het gelaat en het haar.

PRP behandeling

Wat is het verschil met een PRF behandeling?

PRP en PRF zijn vergelijkbare behandelingen waarbij het bloed wordt gebruikt om de genezing en verbetering van weefsel te bevorderen. PRP bevat naast bloedplaatjes ook andere bloedcellen en wordt sneller gecentrifugeerd, terwijl PRF een dikkere substantie is met een hogere concentratie aan bloedplaatjes en wordt langzamer gecentrifugeerd. Het specifieke type behandeling dat wordt gebruikt, hangt af van het doel en de voorkeur van de arts.

De voordelen van een PRP behandeling

Een PRP behandeling biedt verschillende voordelen voor de huid en het haar. Het kan effectief zijn bij het verbeteren van de huidkwaliteit, vooral op gebieden zoals de wangen, hals, decolleté en handen, waar de huid dun en verslapt kan zijn.

Bovendien kan PRP helpen bij het verminderen van dunne huid en het vervagen van blauwe en bruine kringen rond de ogen. Daarnaast is het een waardevolle optie voor mensen die te maken hebben met haarverlies of dof en futloos haar, aangezien PRP kan bijdragen aan haarverjonging en herstel.

PRP behandeling gelaat

Bij een PRP behandeling voor het gelaat bevat het geïnjecteerde bloedplasma groeifactoren die de aanmaak van collageen en hyaluronzuur in de huid stimuleren, wat leidt tot een algemene verbetering van de huid. Deze behandeling staat bekend om haar vermogen om op een natuurlijke wijze huidverjonging van binnenuit te bewerkstelligen. Dit maakt het een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke methode om de textuur van hun huid te verbeteren.

PRP behandeling gelaat

Voorbereiding op deze behandeling

Voorafgaand aan de behandeling is het raadzaam een afspraak te maken voor een gelaatsanalyse. Tijdens dit consult zullen onze adviseurs deskundig advies verstrekken. Samen zullen we de probleemgebieden en het gewenste eindresultaat bespreken. Voor de behandeling wordt dit proces opnieuw doorgenomen met je behandelaar.

Het is belangrijk om 30 minuten vóór de PRP/PRF behandeling aanwezig te zijn, zodat er verdovende crème kan worden aangebracht. Deze crème mag rijkelijk in een dikke, witte laag worden aangebracht.

Nazorg van de behandeling

Direct na de behandeling kun je milde roodheid, een blauwe plek op de injectieplaats of lichte zwelling verwachten. We adviseren om geen make-up aan te brengen, zodat het bloedplasma voldoende tijd heeft om in te werken. Gedurende de eerste dagen na de behandeling is het raadzaam om een zonnecrème met een SPF-factor van 50 op je gezicht te gebruiken.

Het resultaat

Na de behandeling zal je onmiddellijk een frissere en strakkere huid ervaren. De groeifactoren blijven na de behandeling nog een tijdje hun werk doen. Om een blijvend resultaat te behouden, wordt aanbevolen om de sessie te herhalen na een interval van 6 tot 8 weken.

PRP-behandeling haar

PRP behandeling haargroei

PRP/PRF behandeling is een veelvoorkomende keuze voor mensen die te maken hebben met haaruitval of die hun haar een gezonde boost willen geven. Het plasma voedt de haarzakjes, wat de algehele gezondheid van deze haarzakjes aanzienlijk verbetert. Dit resulteert in een verlengde levensduur van het haar en een aanzienlijke verbetering van de haarkwaliteit. Als gevolg van deze behandeling wordt haarverlies verminderd.

Bovendien is deze behandeling geschikt na een haartransplantatie. Door PRP/PRF toe te passen na de transplantatie, vergroot je namelijk de overlevingskansen van de getransplanteerde haarzakjes.

Voorbereiding op deze behandeling

Allereerst vragen wij jou om een afspraak te maken met onze consulenten, die je tijdens een haaranalyse zullen adviseren over de behandelingsopties. Tijdens dit consult zal er uitgebreid worden ingegaan op uw situatie. Onze consulenten zullen jouw probleemgebieden beoordelen en samen met jou het gewenste resultaat bespreken. Al deze informatie zal voorafgaand aan de behandeling met jouw behandelend specialist worden doorgenomen.

Aangezien haarverlies verschillende oorzaken kan hebben, is deze eerste stap cruciaal om te bepalen welke behandeling het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Nazorg van de behandeling

Het is belangrijk om te onthouden dat na de behandeling de haren gedurende 24 uur niet mogen worden gewassen. Na de behandeling zal het plasma aan de haren kleven en een wat vettere uitstraling geven.

Het resultaat

Het is essentieel om realistische verwachtingen te hebben met betrekking tot de resultaten van een PRP/PRF-behandeling voor haarverlies of haarverbetering. Het volledige effect van de behandeling wordt meestal pas merkbaar na een periode van 3 tot 6 maanden. Dit komt doordat het proces van haarregeneratie tijd in beslag neemt.

Resultaat PRP behandeling haargroei

Prijs PRP behandeling Carpe

De kosten van PRP-behandelingen variëren afhankelijk van het specifieke behandelgebied. Voor PRP-behandelingen hanteren we de volgende prijzen:

PRP voor het gelaat: De kosten voor PRP-behandeling van het gezicht bedragen €295,00. Deze behandeling is gericht op huidverbetering en verjonging van het gezicht.

PRP voor de hoofdhuid: Voor PRP-behandeling van de hoofdhuid geldt een tarief van €250,00. Dit is specifiek ontworpen om haarverlies te behandelen en de haarkwaliteit te verbeteren.

Totale PRP behandeling: Als je zowel het gezicht als de hoofdhuid wilt behandelen, bieden we een gecombineerde totale behandeling aan voor €490,00. Dit uitgebreide behandelingspakket omvat zowel gezichts- als hoofdhuidverbetering.

Carpe Clinic staat voor je klaar!

Wil je graag meer informatie of heb je vragen over onze PRP behandelingen? Aarzel niet en neem contact met ons op! We staan je graag bij met het nodige advies over zowel een PRP/PRF behandeling voor het gelaat als om haargroei te stimuleren. Ben je alvast overtuigd en wil je graag van start gaan met jouw behandeling? Maak dan snel een afspraak!

Contacteer ons voor meer info of een consultatiegesprek

Overweeg je na het lezen van deze blogpost een hairstetics behandeling, of zit je nog met vragen? Contacteer ons gerust en we helpen je graag verder.

Adres Carpe Clinic
Contact

Neem gerust contact met ons op!

Contactformulier
Parkeren bij carpe clinic?

Carpe Clinic is steeds toegewijd en gefocust om u behandelingen en producten van alleen de hoogste kwaliteit te leveren.

Met de toenemende vraag van patiënten naar innovatie en de wens om ons te blijven inzetten voor deze fundamentele waarden, alsook veranderende voorwaarden bij vele leveranciers kondigen wij een prijsverhoging aan met ingang van 2/4/2024.

Zo kunnen wij als team de best mogelijke kwaliteit blijven waarborgen, onszelf blijven vernieuwen en ontwikkelen zodat u nog vele jaren van de kwaliteiten binnen Carpe Clinic kan genieten

Carpe Clinic zomervakantie

Carpe Clinic zal gesloten zijn van 29 juli tot en met
18 augustus
. Vanaf 19 augustus zijn we weer geopend en staan we weer voor u klaar.

Bedankt voor uw begrip. Voor vragen kunt u ons bereiken via service@carpe.be. We kijken ernaar uit u na onze vakantie weer van dienst te zijn.
Alvast bedankt!