Carpe Clinic zal gesloten zijn van 29 juli tot en met 18 augustus. Vanaf 19 augustus zijn we weer geopend.

Blog Carpe Clinic

Overwin hyperhidrosis: Carpe Clinic helpt je af van overmatig zweten

Zweten doen we allemaal. Jammer genoeg hebben sommigen hier meer last van dan anderen. Overmatig zweten, ook wel hyperhidrosis genoemd, is een aandoening die veel mensen treft. Gelukkig hoeft deze aandoening je niet langer te belemmeren, want Carpe Clinic staat klaar om je te helpen je dagelijkse comfort aanzienlijk te verbeteren.

Hyperhidrosis
Hyperhidrosis

Hyperhidrosis symptomen: overmatig zweten op verschillende plaatsen

Hyperhidrosis kan een vervelende impact hebben op je dagelijkse activiteiten. Of het nu gaat om handen die maar blijven zweten of een overmatige zweetproductie onder de oksels, overmatig zweten zorgt vaak voor ongemak en kan je zelfvertrouwen ondermijnen.

Gelukkig zijn er behandelingen die je kunnen helpen om je zweetproductie binnen de perken te houden. Bij Carpe Clinic begrijpen we hoe belangrijk het is om een oplossing te vinden die specifiek is afgestemd op jouw vorm van hyperhidrosis.

Hyperhidrosis oorzaak

Er zijn verschillende voorkomende oorzaken die kunnen zorgen voor overmatig zweten. Echter is er niet altijd een duidelijke oorzaak aan te wijzen. Enkele oorzaken van overmatig zweten kunnen zijn:

Hyperhidrosis
Hyperhidrosis

Begrijpen van de aandoening

Één van de eerste stappen in de behandeling van hyperhidrosis is het begrijpen van de aandoening. Veel zweten wordt veroorzaakt door overactieve zweetklieren. Wij nemen de tijd om een grondige diagnose te maken. Dit stelt ons in staat om een behandeling op maat aan te bieden die jouw symptomen effectief aanpakt.

Verschillende behandelingen mogelijk

Om hyperhidrosis te behandelen, zijn er verschillende opties beschikbaar. Afhankelijk van de ernst en locatie van jouw hyperhidrosis, kunnen behandelingen variëren van medicatie tot meer geavanceerde procedures zoals botox-injecties. Wij bespreken de mogelijkheden grondig met jou tijdens een eerste consultatie.

Bij Carpe Clinic werken we met ervaren topexperts die gespecialiseerd zijn in de behandeling van hyperhidrosis, zodat je zeker kunt zijn van goede zorg en het beste resultaat.

Hyperhidrosis
Hyperhidrosis

Botox inspuiten om hyperhidrosis tegen te gaan

Een populaire en effectieve behandeling voor hyperhidrosis is botox. Deze behandeling helpt om de zenuwen die verantwoordelijk zijn voor overmatige zweetproductie tijdelijk te blokkeren. De resultaten van deze behandeling kunnen tot enkele maanden aanhouden, waardoor je een significante vermindering van je symptomen zult ervaren.

Hoe kun je overmatig zweten zoveel mogelijk voorkomen?

Hoewel het voorkomen van hyperhidrosis soms uitdagend kan zijn, zijn er enkele zaken die je kan ondernemen om de symptomen zoveel mogelijk te beheersen en eventueel te minimaliseren. Hier zijn enkele tips:

Hyperhidrosis

Gebruik antiperspirant

Één van de meest voorkomende en effectieve manieren om zweten te beheersen is het regelmatig gebruik van een sterke antiperspirant, die niet hetzelfde is als deodorant. Antiperspirants bevatten aluminiumzouten die tijdelijk de zweetklieren kunnen blokkeren.

Hyperhidrosis

Draag ademende kleding

Draag kleding die gemaakt is van natuurlijke stoffen zoals katoen, wol, en linnen. Deze stoffen laten lucht door en absorberen vocht beter. Dit kan helpen om het lichaam koeler te houden en zweetopbouw te verminderen.

Hyperhidrosis

Zorg voor een goede hygiëne

Regelmatig douchen en schone kleding dragen kan helpen om de gevolgen van zweet te beperken en de huid schoon en vrij van bacteriën te houden.

Hyperhidrosis

Maak een afspraak bij Carpe Clinic voor meer informatie

Wil je komaf maken met overmatige transpiratie? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons en maak snel een afspraak. Wij bespreken met jou graag de mogelijkheden om hyperhidrosis aan te pakken. Met onze hulp kun je stappen zetten naar een comfortabeler en zelfverzekerder leven en maak je een einde aan je strijd met hyperhidrosis.

Hyperhidrosis
Parkeren bij carpe clinic?

Carpe Clinic is steeds toegewijd en gefocust om u behandelingen en producten van alleen de hoogste kwaliteit te leveren.

Met de toenemende vraag van patiënten naar innovatie en de wens om ons te blijven inzetten voor deze fundamentele waarden, alsook veranderende voorwaarden bij vele leveranciers kondigen wij een prijsverhoging aan met ingang van 2/4/2024.

Zo kunnen wij als team de best mogelijke kwaliteit blijven waarborgen, onszelf blijven vernieuwen en ontwikkelen zodat u nog vele jaren van de kwaliteiten binnen Carpe Clinic kan genieten

Carpe Clinic zomervakantie

Carpe Clinic zal gesloten zijn van 29 juli tot en met
18 augustus
. Vanaf 19 augustus zijn we weer geopend en staan we weer voor u klaar.

Bedankt voor uw begrip. Voor vragen kunt u ons bereiken via service@carpe.be. We kijken ernaar uit u na onze vakantie weer van dienst te zijn.
Alvast bedankt!