Carpe Clinic zal gesloten zijn van 29 juli tot en met 18 augustus. Vanaf 19 augustus zijn we weer geopend.

Aandoening // Kraaienpootjes

Kraaienpootjes: de behandeling van lachrimpels bij Carpe Clinic! 

Kraaienpootjes

Wat zijn kraaienpootjes?

Kraaienpootjes, ook wel lachrimpels genoemd, zijn kleine rimpels die zich aan de buitenkant van de ogen vormen. Ze ontstaan geleidelijk in de loop van de tijd en kunnen veroorzaakt worden door herhaalde bewegingen zoals lachen, knipogen en het dichtknijpen van de ogen bij fel licht.

Lachrimpels variëren van fijne lijntjes tot diepere rimpels en worden vaak gezien als een teken van gelukkige momenten in het leven. Hoewel ze een natuurlijk en normaal verschijnsel zijn, kunnen ze soms als ongewenst worden ervaren, vooral als ze diepere lijnen worden die bijdragen aan een verouderde uitstraling. Veel mensen kiezen ervoor om kraaienpootjes te laten behandelen om een gladdere en jeugdiger ogende huid te behouden.

Kraaienpootjes

De oorzaken van lachrimpels

Wat veroorzaakt eigenlijk lachrimpels? Inzicht krijgen in de oorzaken van kraaienpootjes kan helpen om beter te begrijpen hoe ze ontstaan en hoe je ze kan aanpakken. Hier duiken we dieper in op enkele van de belangrijkste factoren die bijdragen aan de vorming van lijntjes.

Verminderde elasticiteit en collageen

Één van de belangrijkste oorzaken van kraaienpootjes is de natuurlijke afname van elasticiteit en collageen in de huid naarmate we ouder worden. Collageen is een eiwit dat verantwoordelijk is voor de stevigheid en veerkracht van de huid. Naarmate we ouder worden, vertraagt de productie van collageen en verliest de huid haar natuurlijke elasticiteit. Dit kan leiden tot het ontstaan van lachrimpels.

elasticiteit en collageen

Herhaalde gezichtsbewegingen

Onze gezichtsuitdrukkingen spelen ook een rol bij het ontstaan van kraaienpootjes. Herhaalde bewegingen van de gezichtsspieren, zoals lachen, knipogen en fronsen, kunnen na verloop van tijd resulteren in de vorming van rimpels. Lachrimpels worden vaak geassocieerd met lachen omdat de huid rond de ogen samentrekt wanneer we glimlachen. Naarmate zulke bewegingen zich herhalen, kunnen de lijntjes diepere rimpels worden.

Herhaalde gezichtsbewegingen

Blootstelling aan de zon

De schadelijke effecten van UV-stralen van de zon dragen bij aan de vorming van kraaienpootjes en andere tekenen van veroudering. Overmatige blootstelling aan de zon kan de afbraak van collageen versnellen en vrije radicalen genereren die de huid beschadigen. Hierdoor kan de huid haar elasticiteit en stevigheid verliezen, wat resulteert in de vorming van rimpels, waaronder kraaienpootjes.

Beschermende kleding

Roken en omgevingsfactoren

Roken is een bekende boosdoener als het gaat om vroegtijdige veroudering van de huid, inclusief het ontstaan van kraaienpootjes. Roken kan leiden tot een verslechterde bloedcirculatie en verminderde zuurstoftoevoer naar de huid, waardoor de huid er dof en verouderd uit kan zien. Daarnaast kunnen omgevingsfactoren zoals vervuiling bijdragen aan het ontstaan van vroegtijdige rimpels.

Roken

Genetische aanleg

Naast externe factoren speelt genetische aanleg ook een rol in hoe snel en op welke manier rimpels, waaronder kraaienpootjes, zich ontwikkelen. Mensen erven verschillende huidkenmerken van hun ouders, waaronder de mate van elasticiteit, de neiging tot vorming van rimpels en de snelheid van het verouderingsproces.

Genetische aanleg

De behandeling tegen kraaienpootjes

Wil jij graag jouw kraaienpootjes behandelen? Gelukkig zijn er verschillende effectieve behandelingsopties beschikbaar voor degenen die kraaienpootjes verwijderen of voorkomen. Hier zijn enkele veelvoorkomende methoden:

Botox en fillers tegen kraaienpootjes

Botox behandelingen worden vaak gebruikt om lachrimpels te verminderen. Door kleine hoeveelheden botulinetoxine in de spieren rond de ogen te injecteren, worden de spierbewegingen tijdelijk verminderd, waardoor de rimpels minder zichtbaar worden. Daarnaast kunnen fillers worden gebruikt om het gebied op te vullen. Deze behandeling zorgt hierdoor voor een gladdere huid.

Botox

Laserbehandelingen en microneedling

Laserbehandelingen en microneedling zijn ook populaire opties om kraaienpootjes te verminderen. Lasers kunnen helpen bij het stimuleren van de collageenproductie en het verbeteren van de huidtextuur, terwijl microneedling microscopische naaldjes gebruikt om kleine verwondingen in de huid te creëren en zo de natuurlijke genezingsprocessen van de huid te activeren.

Microneedling

Hoe kan je kraaienpootjes verminderen?

Naast medische behandelingen zijn er diverse preventieve maatregelen en effectieve huidverzorgingsroutines die kunnen bijdragen aan het verminderen van lachrimpels. Hier zijn enkele stappen die je kunt overwegen om lachrimpels te verminderen en een jeugdige uitstraling te behouden.

Hydrateer je huid

Een cruciale stap in het verminderen van lachrimpels is het behouden van een goed gehydrateerde huid. Een huid die voldoende gehydrateerd is, behoudt haar veerkracht en elasticiteit beter, waardoor de vorming van rimpels wordt verminderd. Overweeg om dagelijks een hoogwaardige hydraterende crème aan te brengen, vooral rond de ogen waar de huid gevoeliger is voor tekenen van veroudering.

Hydrateer

Huidproducten met niancinamide

Niacinamide, ook bekend als vitamine B3, staat bekend om zijn diverse voordelen voor de huid. Het kan de huidtextuur helpen verbeteren, fijne lijntjes verminderen en de huidteint egaliseren. Het toevoegen van oogcrèmes en serums die niacinamide bevatten aan je huidverzorgingsroutine kan bijdragen aan het verminderen van de zichtbaarheid van kraaienpootjes en andere rimpels.

Niacinamide

Bescherm je ogen tegen zonlicht

UV-stralen van de zon zijn een belangrijke factor bij het versnellen van het verouderingsproces van de huid. Het dragen van een zonnebril met UV-bescherming is niet alleen een modieuze accessoire, maar ook een slimme manier om je ogen te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Door je ogen te beschermen, kun je de collageenafbraak verminderen en het ontstaan van kraaienpootjes helpen voorkomen.

Natuurlijke schoonheid en zelfacceptatie

Hoewel de behandeling en preventie van lachrimpels belangrijk kunnen zijn voor velen, is het ook van essentieel belang om een positieve houding te behouden ten opzichte van natuurlijke veroudering en het unieke karakter dat het met zich meebrengt. Kraaienpootjes kunnen eigenlijk een teken zijn van een leven vol lachen, geluk en emoties. In plaats van ze volledig te willen elimineren, kun je proberen ze te omarmen.

Zelfvertrouwen en uitstraling

Het verminderen van kraaienpootjes draait niet alleen om het veranderen van je uiterlijk, maar ook om het vergroten van je zelfvertrouwen en uitstraling. Het hebben van een frisse en jeugdige uitstraling kan je helpen je zelfverzekerder te voelen en positieve energie uit te stralen. Als je ervoor kiest om behandelingen te ondergaan, is het belangrijk om te onthouden dat zelfvertrouwen voortkomt uit hoe je je voelt over jezelf, ongeacht de fysieke veranderingen.

Lifestyle en gezondheid

Naast externe behandelingen en huidverzorging, speelt je levensstijl een cruciale rol in het algehele uiterlijk van je huid. Een gezonde levensstijl met een uitgebalanceerd dieet, voldoende hydratatie, regelmatige lichaamsbeweging en voldoende slaap kan bijdragen aan een stralende en jeugdige huid. Het beperken van stress en het vermijden van schadelijke gewoonten zoals roken kunnen ook een grote impact hebben op de gezondheid en uitstraling van je huid.

Advies van professionals

Voordat je besluit tot enige behandeling over te gaan, is het raadzaam om professioneel advies in te winnen. Een gekwalificeerde dermatoloog of cosmetisch arts kan je huid beoordelen, je wensen bespreken en je helpen bij het kiezen van de meest geschikte opties voor jou. Ze kunnen ook je verwachtingen realistisch afstemmen op de mogelijke resultaten en je inzicht geven in de verschillende behandelingen en hun effecten.

Inhoudstafel

Maak een afspraak

Zit je met vragen?

Maak een afspraak in onze kliniek.

Carpe Clinic staat voor je klaar!

Als je op zoek bent naar professionele hulp bij het verminderen van kraaienpootjes, staat Carpe Clinic voor je klaar. Ons deskundige team biedt een scala aan behandelingsopties om je natuurlijke schoonheid te verbeteren en je zelfvertrouwen te vergroten.

Heb jij last van lachrimpels en wil je graag een afspraak maken? Neem vandaag nog contact op voor een behandeling en ontdek hoe we je kunnen helpen stralen!

Parkeren bij carpe clinic?

Carpe Clinic is steeds toegewijd en gefocust om u behandelingen en producten van alleen de hoogste kwaliteit te leveren.

Met de toenemende vraag van patiënten naar innovatie en de wens om ons te blijven inzetten voor deze fundamentele waarden, alsook veranderende voorwaarden bij vele leveranciers kondigen wij een prijsverhoging aan met ingang van 2/4/2024.

Zo kunnen wij als team de best mogelijke kwaliteit blijven waarborgen, onszelf blijven vernieuwen en ontwikkelen zodat u nog vele jaren van de kwaliteiten binnen Carpe Clinic kan genieten

Carpe Clinic zomervakantie

Carpe Clinic zal gesloten zijn van 29 juli tot en met
18 augustus
. Vanaf 19 augustus zijn we weer geopend en staan we weer voor u klaar.

Bedankt voor uw begrip. Voor vragen kunt u ons bereiken via service@carpe.be. We kijken ernaar uit u na onze vakantie weer van dienst te zijn.
Alvast bedankt!